Slovenija
3310 ogledov

Đura bo obiskala inšpekcija

vikend počitniška hiša Branko Đurić Đuro Tanja Ribič Suzana Kos
Neskladje. Zasebni vikend na območju, kjer ima zvezdnik počitniško hišo, ni dovoljen.

Gradbena inšpekcija bo preverila, ali bi bilo za gradbena dela na vikendu, ki si ga je v Fiesi omislil zvezdniški par Tanja Ribič in Branko Đurić - Đuro, potrebno gradbeno dovoljenje. Piranska upravna enota namreč za noben poseg, opravljen na nekdanjem počitniškem domu, ki ga je v Fiesi imel propadli Litostroj, po besedah načelnika Ivana Seljaka ni izdala gradbenega dovoljenja.


Nepremičnino je sicer po stečaju holdinga Litostroj najprej kupil Igor Pogačar (med drugim znan iz korupcijske afere s stavbo NPU v času ministrovanja Katarine Kresal ter iz propadle banke SIB, kjer je bil prokurist in je šla leta 2003 v likvidacijo). Po nekaj preprodajah je leta 2004 pristala v lasti omenjenega para in doživela nekaj večjih gradbenih posegov; omislila sta si tudi bazen.

Vikendi niso dovoljeni

V prostorskih aktih piranske občine je sicer med drugim zapisano, da je na tem območju mogoče imeti objekte, namenjene dejavnosti oddajanja sob; sprememba namembnosti iz poslovne ni dovoljena. Po javno dostopnih podatkih Ajpesa v poslovnem registru na naslovu, kjer stoji Đurov vikend, takšna dejavnost ni prijavljena, zato se poraja dvom o skladnosti objekta z veljavnim prostorskim aktom. Gradbena inšpekcija bo preverila tudi zadnje, od inšpektorja pa je odvisno, ali se bo ob potrditvi dvomov o nepravilnostih odločil za rušenje objekta ali za globo in določitev roka za uskladitev gradnje s predpisi.

Hišo le ovrednotili

Iz evidence geodetske uprave (Gurs) je razvidno, da so po objavi našega članka o tem, da so ob množičnem vrednotenju nepremičnin spregledali Đurov vikend, tega končno le ovrednotili – na nekaj več kot 330 tisoč evrov.

Komentarjev 15
  • sivka 13:53 30.september 2013.

    ne preusmerjaj teme

  • zztop 13:04 30.september 2013.

    Kdo te je zdej vprašu kej za jančka. Dragec napiši kej o tej zadevi.

  • dragec 12:00 30.september 2013.

    Glejte, pa janšina seksi učiteljca Angelca ima veliko premoženje - hišo v LJ in "hiško" na morju.