Slovenija > Črna kronika
114 ogledov

Trije obtoženi ugrabitve in mučenja Zorice Škrbić priznali krivdo

lisice Shutterstock
Željko Petrović , Senad Livadić in Blagoje Sazdov, trije od štirih obtoženih za ugrabitev in mučenje pokojne Zorice Škrbić, so s tožilstvom podpisala sporazum o priznanju krivde.

Kazen jim bodo izrekli 16. septembra. Vsebine obeh sporazumov oziroma dogovorjene višine kazni ne obramba ne tožilstvo ne želita razkriti.

Za dogovor so potrebovali le deset minut

Petrović se je s tožilstvom pogodil še pred današnjim predobravnavnim narokom. Tega so danes kmalu po začetku prekinili, saj sta bila tožilstvo in Livadićeva obramba v zadnji fazi pogajanj. Med desetminutno prekinitvijo so našli skupni jezik in sporazum tudi podpisali.

Soobtoženi priznali, on trdi, da tega ni storil

Milan Trivković pa je na vprašanje sodnice, ali priznava krivdo, pojasnil, da ne more priznati nečesa, česar ni storil. Zanj bo konec meseca steklo sojenje. Obramba bo s predlaganimi pričami poskušala dokazati Trivkovićev alibi v času ugrabitve in mučenja Škrbićeve. Tožilstvo pa meni, da dejstvo, da so njegovi soobtoženi dejanje priznali, Trivkoviću ni v korist.

Družina pokojne ostro nad obtožena, posredovati je morala sodnica

Današnje dogajanje na sodišču je spremljala tudi družina pokojne Zorice Škrbić, ki bo premoženjsko-pravni zahtevek prijavila na naslednjem naroku. Družina je bila vidno pretresena in je obtoženim tako pred začetkom naroka kot v sodni dvorani namenila precej ostrih besed, zaradi česar je morala posredovati tudi sodnica in zahtevati red v dvorani.

Petrović, Sazdov in Trivković so sicer v priporu, Livadić pa je na prostosti. Okrožna državna tožilka Mateja Gončin je danes v izjavi razložila, da je Livadić obtožen pomoči pri ugrabitvi, saj naj bi priskrbel vozilo audi, ki je sledil vozilu z ugrabljeno Šrkbićevo, in ga po dogodku odpeljal v Srbijo.
Trivković je obtožen hudodelskega združenja in sostorilstva pri ugrabitvi, saj naj bi vozil vozilo alfa z ugrabljeno Škrbićevo v njem. Pokojno naj bi mučila Petrović in Sazdov.

Za hudodelsko združevanje je zagrožena kazen od tri do pet let, za ugrabitev in mučenje od enega do desetih let, za posebno hudo telesno poškodbo pa do 15 let zapora.

Razlog za smrt rop banke SKB

Škrbićevo, dolgoletno partnerko enega od obsojenih za rop banke SKB, so v središču Ljubljane ugrabili 26. junija lani. Odpeljali so jo na že prej izbran neobljuden kraj v bližnji okolici Ljubljane, kjer so jo več ur pretepali in mučili.

V zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne so jo hudo pretepeno odvrgli v Podpeči. Dekle, od katerega naj bi ugrabitelji želeli izvedeti, kje se skriva plen iz ropa omenjene banke, je kmalu zatem podleglo poškodbam.

Preberite še:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Janez_53 17:00 04.september 2015.

    Sodniki in tožilci gredo po liniji najmanjšega odpora: sodbo je precej enostavneje zaključiti, če storilci dejanje priznajo v zameno za nižjo kazen. Tudi glavnega krivca bodo lažje obsodili!

  • Papaja Popi 16:41 04.september 2015.

    kapibaraUpam, da takoimenovane sreče ne bo imel nihče od nas.

  • Lavdan 15:27 04.september 2015.

    Bedno sodstvo, ki se s takimi kriminalci dogovarja. Samo za prisotnost pri takem zločinu bi moral dobiti 30 let.