Šport > Zimski športi
42 ogledov

Dvakratna olimpijska podprvakinja Nicole Hosp končala kariero

nicole hosp EPA
Avstrijska smučarka Nicole Hosp je po štirinajstih letih v svetovnem pokalu končala svojo nadvse uspešno kariero. Zadnji medalji je vsestranska smučarka osvojila na olimpijskih igrah v Sočiju.

Nicole Hosp je v svoji karieri osvojila 57 stopničk, devet medalj na svetovnih prvenstvih in tri medalje na olimpijskih igrah. V njeni najbolj uspešni sezoni 2006/2007 je 31-letna smučarka iz Tirola zmagala skupni seštevek svetovnega pokala in skupni seštevek veleslalomskega pokala ter dve kolajni na svetovnem prvenstvu v Aareju - zlato v veleslalomu in bronasto v smuku.

Kar sedem let kasneje je Hospova na olimpijskih igrah v Sočiju osvojila dve kolajni – srebrno v kombinaciji in bronasto v superveleslalomu. Tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu v Vailu se je Tirolka lahko razveselila še odličnih uvrstitev. Postala je svetovna prvakinja v ekipni tekmi in osvojila srebrno kolajno v kombinaciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.