Šport
2 ogledov

Džikić: "Položaj na lestvici je v drugem planu"

Krka, Partizan, Aleksandar Džikić ABA
Nocojšnji derbi edinih dveh slovenskih predstavnikov v Ligi ABA bo nedvomno postregel s pravo bitko na parketu novomeške dvorane Leona Štuklja. V domačem taboru si po šestih zaporednih porazih v regionalni ligi srčno želijo zmage.

"Dali bomo vse od sebe, da Union Olimpija ne bo moštvo, ki si je bolj želelo zmage, ki bi bilo bolj motivirano in bolj pogumno. Položaj na lestvici, trenutno stanje in interesi, vse to je v drugem planu glede na pristop in energijo, s katero se igra. To je tisto, kar imamo pod svojim nadzorom, tisto kar nas zanima. Če bomo dali svojih sto odstotkov, bo to za nas že zmaga," je derbi, ki se bo v Novem mestu pričel ob 19. uri, napovedal trener Krke Aleksander Džikić. Novomeščani so med tednom v domačem prvenstvu s košem Chrisa Bookerja ob zvoku sirene za točko ugnali Polzelo, drevi pa se nadejajo veselega razpleta tudi proti večnim tekmecem iz Ljubljane.

Branilec Erjon Kastrati upa na pomoč zvestih privržencev s tribun: "Union Olimpija je v zadnjem času v odlični formi, kar potrjujejo njeni rezultati tako v ligi ABA kot v Evropskem pokalu. A tekma z njo je veliki derbi, v velikih derbijih pa ponavadi pretekli izidi ne odločajo. Mi moramo iti pogumno v tekmo, igrati moštveno in potrpežljivo ter lastne napake zmanjšati na minimum. Če to storimo, bomo imeli možnost za zmago. Upam, da nam bodo gledalci prišli pomagat v velikem številu in da bo Novo mesto ponovno videlo lepo in zanimivo košarkarsko predstavo. Upam tudi, da bomo skupaj zbrali čim več pomoči za ogrožene ljudi."

Pipan pravi, da skrivnosti ni

Za razliko od nocojšnjih tekmecev se lahko Ljubljančani pohvalijo z zelo solidno formo, ki jo bodo skušali potrditi tudi proti borbenim Dolenjcem. "Oboji se dobro poznamo in večjih skrivnosti ni. Novomeščani bodo zagotovo naredili vse, da pred svojo publiko odigrajo kvalitetno tekmo. Imamo svoj načrt kako do zmage in v Novo mesto potujemo optimistično razpoloženi," je pred tekmo dobro razpoložen ljubljanski trener Aleš Pipan, ki si želi odločne predstave svojega moštva. "Odigrati bomo morali predvsem dobro v obrambi, podobno kot na naših zadnjih tekmah. Če to storimo, nam bo tudi v napadu lažje. V tekmo gremo lahko brez strahu, a želim videti predvsem agresivnost v obrambi in skoku," je zaključil Pipan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.