Slovenija
13 ogledov

Erjavec si je malo premislil

Karel Erjavec Saša Despot
Karl Erjavec si je premislil in ne bo postal predsednik državnega zbora, kar je sam napovedal včeraj.

Ali se je ustrašil zapletov z potrjevanjem mandata Janezu Janši na petkovi konstitutivni seji novoizvoljenih poslancev ali računa, da bo postal evropski komisar, še ni znano. Zadnja epizoda v odisejadi iskanja kandidata za komisarja je namreč možnost, da bi vlada potrdila seznam štirih kandidatov za komisarja, izbral pa bi kar bodoči predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker. 

Novico, da Erjavec ne bo kandidiral, je za časnik Večer potrdil poslanec Desusa Franc Jurša. "Drži, popoldne mi je predsednik povedal, da odstopa od kandidature," je dejal. Med razlogi naj bi Erjavec navedel, da se še vedno premalo ve, kdo bo sestavljal koalicijo, kdo zasedal ključne funkcije in ali bo vladna kompozicija sploh dovolj široka, da bi lahko uresničila program, ki bo dogovorjen tudi z DeSUS. 

"V petek bomo podprli kandidata za vodenje državnega zbora, ki ga bo predlagala SMC," je še povedal Jurša in dodal, da ne ve, kdo to bo. "To ne pomeni, da se ne bomo več pogajali za vstop v vlado," je še izpostavil.

Komentarjev 11
  • sivka 10:25 31.julij 2014.

    kaj si ti ljudski pravnik?

  • sivka 10:23 31.julij 2014.

    iz zanesljivih virov sem izvedela, da bom tudi jaz dobila regres

  • provni 09:30 31.julij 2014.

    Ljubljeni vodja je pravnomočno obsojeni kriminalec ne pa politični zapornik. Tistih cca 25 000 listin ne piše nič o politiki, temveč so dokaz o korupciji. Sedaj pa pride še pranje denarja itd. Škoda, da je orožarska afera zastarala, ker bi ...prikaži več sedel zaradi tega. Denar pa ima v tujini.