Avto
69 ogledov

Fiat tipo ni posebej dober za nevarne situacije

Fiat tipo Euro NCAP
Fiat tipo se ni izkazal na testu varnosti Euro NCAP.

Euro NCAP je objavil rezultat testa za model fiat tipo in sicer v kombilimuzinski različici. Objavili so dva rezultata, enega s testom pri avtomobilu z vgrajenimi asistenčnimi sistemi in drugega za avto, ki teh sistemov nima ter nudi le zakonsko obvezno varnostno zaščito.

Avtu brez naprednejših asistenčnih sistemov so pri Euro NCAP namenili le tri zvezdice, kar je eden slabših rezultatov letos. Tipo z vključenimi asistenčnimi sistemi pa je prejel štiri zvezdice. 

Euro NCAP v komentarju ugotalja, da se tipo resda oglašuje kot funkcionalen avto za dostopno ceno, vendar pa bi moral glede varnosti pokazati več, da bi se lahko kosal s svojimi rivali v C segmentu.

Ob tem kupcem tipa svetujejo, naj pri zbiranju opcij ne prezrejo paketa asistence. Ta sicer vključuje tudi sistem za samodejno zaviranje v sili, ki pa še ne prepoznava pešcev, kar je od letošnjih testov naprej eden od pogojev za boljše ocene.

Samodejno zaviranje v sili (AEB) je sistem, ki bi moral biti nujno vgrajen v vsak nov avto. Zakaj? Prepričajte se v soboto v Mariboru na Dnevu za varen avto.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.