Avto
96 ogledov

Maribor ima najboljše voznike, sedaj naj to dokažejo

Dan za varen avto BTC
1/6
Saša Despot
Finalni dogodek Dneva za varen avto se danes do 15. ure odvija v Mariboru pred nakupovalnim središčem Planet Tuš pod Pohorjem. Pridite, v dobri družbi boste testirali sodobne avte in se na delavnicah podučite v prometni varnosti ter nudenju prve pomoči. Za nagrado se boste sladkali s palačinkami in morda domov odpeljali atraktivnega križanca mazdo CX-3. Vse zastonj!

Projekt Dan za varen avto se preveša v sklepno fazo, saj je po dogodkih v Celju, Kranju in Ljubljani na vrsti le še štajerska prestolnica.

Verjamemo, da v Mariboru in njegovi okolici živijo eni najboljših voznikov na svetu, ki nikoli ne povzročijo nesreče in jim ni bilo potrebno še nikoli nikogar oživljati. Vendar nesreča nikoli ne počiva in le trenutek nepazljivosti vas ali koga drugega je dovolj, da se znajdete v situaciji, ko poka pločevina ali morda celo kosti. 

Pridete na dogodek Dan za varen avto, saj se boste na njem na varen in zabaven način popolnoma brezplačno podučili o sodobnih smernicah v prometni varnosti in pametnih asistenčnih sistemih v najmodernejših avtomobilih. Pred Planetom Tuš v Mariboru bodo to soboto med 10. in 15. uro z vami inštruktorji AMZS z Branetom Leganom na čelu. Z njimi se boste naučili vse o pomagalih, ki v vsakdanji gneči na cestah zelo pripomorejo h temu, da na cilj pridemo varni in spočiti. Preizkusili se boste lahko v parkiranju mazde3 ob pomoči vzvratne kamere ali pa v živo občutili, kako dobro deluje sistem samodejnega zaviranja v sili pri novi mazdi6, ki je sposoben popolnoma preprečiti veliko število nesrečnih scenarijev celo pri hitrostih nad 70 km/h.

Dan za varen avto BTC | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Si upate sprejeti izziv, se usesti na zaletavček Agencije za varnost v prometu, in ugotoviti, pri kakšni hitrosti vas je obvaroval varnostni pas? Pred martinovanjem pa se s pijanimi očali na lastni koži prepričajte, kako se obnaša alkoholiziran voznik v prometu. Lahko pa se boste tudi preizkusili v čisto pravi avtošoli, kjer vam bodo inštruktorji svetovali, kako boste še boljši voznik. Začne se že s pravilno nastavitvijo sedeža, pri čemer velika večina voznikov počne hude napake.

Za povezovanje programa bo skrbel priljubljeni in zgovorni televizijski voditelj David Urankar, obiskovalci pa se boste na prizorišču lahko udeležili tudi hitre delavnice Rdečega križa, območne enote Maribor, o temeljnih postopkih oživljanja in uporabe defibrilatorja. Res mislite, da vam ne bo treba nikoli reševati življenj, morda celo vaših najbližjih?

Dan za varen avto v Celju | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Sprejmite tudi izziv Carglasovih strokovnjakov in skušajte na dveh identičnih avtomobilih ugotoviti, kateri od njiju ima katastrofalno slabo in zato nevarno pričvrščeno vetrobransko steklo. Z nami bo tudi fotoprikolica, da boste prizorišče lahko zapustili s spominkom, ves čas pa se boste lahko usedli v atraktivne modele Mazde in jih popeljali na testno vožnjo po okolici. Za piko na i pa bomo poskrbeli s palačinkami! 

Štajerci, če želite biti siti in varni na cesti, potem v soboto med 10. in 15. uro pred Planet Tuš v Mariboru! Vsi obiskovalci lahko sodelujejo v žrebu za brezplačni najem atraktivnega križanca mazda CX-3.

dezurni@zurnal24.si

Dan za varen avto

Komentarjev 4
  • Skippy 10:01 27.oktober 2016.

    Ja, ker iz smeri Štajerske se pred Ljubljano znajdejo le Štajerci. Ful logično ...

  • zdrej 09:34 27.oktober 2016.

    A zato smo vsak teden vsaj enkrat stali na AC pred Ljubljano iz Štajerske strani!!??So izredni dogodki tako pogosti, da niti ne poročajo konkretno o njih :-).

  • Skippy 07:47 27.oktober 2016.

    Mislim, da so mojstri nepravilne vožnje Ljubljančani. Že na avtocestah katastrofa, kaj šele HC proti Črnučam in cesta proti Domžalam. Da vožnje skozi krožišča sploh ne omenjamo - raje po zunanjem pasu celi krog in vstaviti ves promet.