Slovenija
29 ogledov

Facebook vsilil svoj e-poštni predal

Nastavitev privzetega e-poštnega naslova na Facebooku D. H.
Družbeno omrežje Facebook je vsem uporabnikom namesto izbranega izpostavilo svoj elektronski predal @facebook.com. Če tega ne želite, objavljamo enostavne napotke, kako naslov spremenite nazaj.

Pri podjetju so spremembo uvedli hkrati za vse uporabnike zaradi, kot pravijo, konsistentnosti. Facebook je svoje poštne naslove, ki sporočilo uporabniku pošlje med nekdanja zasebna sporočila na družabnem omrežju uvedel že pred časom.

Zamenjava vseh privzetih naslovov z lastnimi @facebook.com po pisanju BBC spominja na potezo Googla, ki poskuša preko svoje priljubljene e-pošte Gmail prodreti na področje družabnih omrežij. To je že poskušal s storitvijo Buzz, sedaj pa podobno dela s storitvijo Google+.

Če vas navzven sicer precej neopazna sprememba moti, objavljamo navodila, kako jo na Facebooku v slovenskem jeziku odpraviti.

Kako nastaviti prikaz željenega e-naslova:

  • Pojdite na svojo časovnico (profil).
  • Pod sliko in osebnimi podatki kliknite na napis "O meni".
  • V okvirju "Kontaktni podatki" boste videli, da je prikazan vaš Facebook e-poštni naslov. Izberite "Urejanje".
  • Na vrhu imate nastavitve e-poštnih naslovov. Pri e-poštnem naslovu, ki ga želite izpostaviti, izberite desno ikono in možnost "Shown on timeline".
  • Pri naslovu @facebook.com izberite desno ikono in izberite možnost "Hidden from timeline".
  • Kliknite "Shrani". Zamenjava bo stopila v veljavo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.