Avto
97 ogledov

Ferrari F80 zmore hitrost 500 km/h

Ferrari F80 koncept
1/12
Adriano Raeli
Neodvisni italijanski avtomobilski oblikovalec Adriano Raeli je predstavil skice konceptnega ferrarija F80, ki bi bil po njegovem mišljenju lahko naslednik LaFerrarija.

Adriano Raeli svoj atraktiven koncept F80 opisuje kot cestni dirkalnik, ki se lahko meri z dirkalniki formule 1, navdih zanj pa je iskal v projektu NGAD, ki je razvojni program vojaškega letala.

Raeli trdi, da bi lahko avtomobil poganjal biturbo V8 motor z 700 kilovati moči (900 KM) in sistemom Kers za shranjevanje in sproščanje energije, ki je vgrajen tudi v aktualni ferrarijev model LaFerrari, vozniku pa za kratek čas zagotavlja dodatno moč.

Dve sekundi do stotice

Pospešek od 0 do 100 km/h naj bi bil vsega dve sekundi, najvišja hitrost pa fantastičnih 500 km/h. F80 ima v potniški kabini dva asimetrično vgrajena sedeža, oblikovalec pa navaja, da bi lahko tehtal le 800 kilogramov.

LaFerrari sicer poganja hibridni pogon, v sklopu katerega rohni V12 6,2-litrski motor z močjo 588 kilovatov, družbo pa mu dela še električni motor z močjo 120 kilovatov. Skupna moč rdečega vranca je 708 kilovatov (903 KM), navora pa prek 900 Nm.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.