Šport > Nogomet
16 ogledov

Chelsea pokopal upe Arsenala

juan mata chelsea
1/11
EPA
Na prvi tekmi šestega kola angleške premier lige je Arsenal gostil vodilni Chelsea. Zmage so se veselili gostje, ki so z goloma Torresa in Mate zabeležili še peto zmago v letošnji sezoni in samo potrdili vodilno mesto na lestvici angleške prve lige. Poraz Manchester Uniteda.

V tretji minuti srečanja je prosti strel za Chelsea priigral Hazard, Luiz pa je žogo poslal direktno v naročje domačega vratarja. V uvodnih minutah so bili več pri žogi aktualni zmagovalci Lige prvakov, medtem ko topničarji niso uspeli resneje zapretiti v napadu. A le do 14. minute, ko so se prebudili domači, kombinirala sta Ramsey in Diaby, slednji pa je moral zelenico zapustiti zaradi poškodbe.

Do prvega zadetka so se vendarle dokopali gostje, ko je v 20. minuti podajo Mate izkoristil Torres in premagal Mannoneja. Modri so tri minute kasneje po prekršku nad Torresom zahtevali najstrožjo kazen, vendar se sodnik ni pustil prepričati. Arsenalovi nogometaši so nato nekoliko pritisnili na plin in iztržili več udarcev iz kota, a brez uspeha. Odlično priložnost Cazorle je v 41. minuti blokiral Terry, dve minuti kasneje pa je za veselje domačih poskrbel Gervinho, ki je z izjemnim strelom premagal Petra Cecha. Do konca polčasa se rezultat ni spremenil.

Prva priložnost za Arsenal se je ponudila v 51. minuti, neučinkovitost pa so takoj kaznovali varovanci Roberta Di Mattea. Strel Mate je prestregel Koscielny, ki pa je žogo potisnil v lastno mrežo in Chelsea je povedel 2:1. V 59. minuti je bil ponovno na delu Cech, ki je ubranil strel Podolskega. Topničarji so v nadaljevanju težje prihajali do obetavnih akcij, medtem ko je obramba Chelseaja zaustavila vsak poskus prodora. V 73. minuti je znotraj kazenskega prostora streljal Giroud, ponovno pa se je izkazal Cech. Priložnost za Chelsea je s prostega strela v 81. minuti zapravil Mata, ki je nastreljal živi zid. Domačim obiskovalcem je dih zastal dve minuti kasneje, ko je prečko zatresel Koscienly, v zaključku pa so nogometaši Chelseaja vzdržali nalet in se veselili treh novih točk.

Tottenham na Old Traffordu pokoril rdeče vrage

Poleg derbija med Chelseajem in Arsenalom je bila danes na sporedu še ena poslastica, in sicer obračun Manchester Uniteda in Tottenhama. Spursi so Old Trafford utišali že v drugi minuti, ko je Vertonghen izkoristil zaspano obrambo Uniteda in goste popeljal v vodstvo. Nogometaši Tottenhama so izgledali, kot bi igrali pred domačimi navijači, medtem ko so rdeče vrage vse bolj potiskali na v obrambne položaje. Tudi Unitedovi nogometaši so se v nadaljevanju zbrali in v 12 minuti je neuspešno poskusil Robin van Persie.

Rdeči vragi so še naprej pritiskali in zadrževali posest žoge, Spursi pa so svojo priložnost iskali iz protinapada. Tottenham bi lahko v 23. minuti povedel z 2:0, vendar je Jan Vertonghen z glavo meril previsoko. Za United sta poskušala Van Persie in Šindži Kagava, na drugi strani pa sta kombinirala Gareth Bale in Jermain Defoe. Po neuspeli podaji Ryana Giggsa v 32. minuti je minuto kasneje za goste zadel še Bale in povišal na 2:0. Za rdeče vrage je v nadaljevanju poskušal Evra, obiskovalci pa so se verjetno spraševali, kdaj bo v igro vstopil Wayne Rooney.

Jasno je bilo, da United v drugem polčasu mora hitro zadeti, če želi ohraniti upe za zmago. Namesto Giggsa je na zelenico prišel Rooney, v 51. minuti pa je domače po podaji Rooneya v igro vrnil Nani. Le minuto kasneje pa nov šok za rdeče vrage. Po strelu Balea je odbito žogo v mrežo pospravil Clint Dempsey. Hiter tempo se je nadaljeval v 54. minuti, izjemen strel Kagave je končal za hrbtom gostujočega vratarja in United je bil spet blizu.

Osem minut kasneje se je spet izkazal Rooney, ki je iz prostega strela zastresel prečko, United pa je še naprej  napadal. Varovanci Alexa Fergusona so v 65. minuti zahtevali enajstmetrovko, saj naj bi Sandro v kazenskem prostoru igral z roko, sodniška piščalka pa je ostala nema. Tottenham je do konca srečanja ubranil minimalno prednost in slavil nepričakovano zmago.

Liverpool ''razstreščil'' Norwich

suarez liverpool | Avtor: EPA EPA
Prvo zmago v letošnji sezoni angleške lige so si priigrali nogometaši Liverpoola, ki so v gosteh s 5:2 ugnali Norwich. S hat-trickom je blestel Suarez, zabila pa sta še Sahin in Gerrard. Nove tri točke je zabeležil tudi Manchester City, ki je z golom Džeka v 87. minuti strl odpor Fulhama.

Angleška liga, 6.kolo:

Manchester United : Tottenham 2:3 (0:2)
Nani (51), Kagawa (54); Vertonghen (2), Bale (32), Dempsey (52)

Arsenal : Chelsea 1:2 (1:1)
Gervinho (43); Torres (20), Mata (53)

Everton : Southampton 3:1 (3:1)
Osman (25), Jelavic (32, 38); Ramirez (6)

Fulham : Manchester City 1:2 (1:1)
Petric (10/11m), Agüero (43), Dzeko (87)

Norwich City : Liverpool 2:5 (0:2)
Morison (61), Holt (87); Suarez (2, 38, 57), Sahin (47), Gerrard (68)

Reading : Newcastle United 2:2 (0:0)
Kebe (58), Hunt (62); Ba (59, 83)

Stoke City : Swansea City 2:0 (0:0)
Crouch (12, 36)

Sunderland : Wigan Athletic 1:0 (0:0)
Fletcher (51)

Aston Villa : West Bromwich Albion 1:1 (0:0)
Bent (80); Long (51)

Ponedeljek ob 21.00:
Queens Park Rangers - West Ham United

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.