Avto
18 ogledov

Bulčeva z napovedjo enotnih cestnin razjezila Evropo

Komentarjev 22
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Gelipter 19:31 27.januar 2015.

    Človek je naše največje bogastvo, zato ga moramo vseskozi nadzirati.

  • tinkaratolkac 15:03 27.januar 2015.

    Hahahaha Je že začela trosit ta "pametne" slovenske ideje. Slej ko prej bodo poslanci EU spoznali, da je razlika med Alenko Bratušek in Violeto Bulc, samo v znanju tujega jezika.

  • mijaliza 15:06 27.januar 2015.

    Ideja v osnovi ni slaba, samo ne moremo mi naših ac primerjat z nemškimi 3 pasovnimi ali pa na splošno z drugimi, kjer je kvaliteta cestišča popolnima drugačna kot pa pri nas, ko včasih dobiš občutek da bi se bolj ...prikaži več udobno peljal po kakšnem makadamu, kot pa teh naših luknjah......tako da že iz tega vidika bi bilo nesramno da bi nekdo plačeval za nekaj kar si ne zasluži imena AC.

  • jakec1575 15:13 27.januar 2015.

    Avto je še edina točka zasebnosti in "svobode" poleg motorja, kjer te, če nimaš pametnega telefona ne morejo nadzorovati. In zdaj bi radi še to svobodo. Razen obcestnih kamer, ki pa še niso standard povsod, kot v Londonu. Snowden je ...prikaži več dokazal, da popolni nadzor ne daje antiterorističnih rezultatov, torej se lahko vprašamo zakaj bi izbranci potrebovali podatke o večini. Da jih vodijo in usmerjajo, kot oni hočejo? Navidezna brezskrbnost ala nimam kaj skrivati in izgubiti ne drži vode, ko te nekoč nekdo , ker imaš morda moč odločanja, izsiljuje, da narediš nekaj, kar nočeš. Recimo država, domača ali tuja obveščevalna ali multinacionalka. Informacija je orožje. In tisti, ki jih ima več lahko upravlja z drugimi kakorkoli želi.

  • mph 17:36 27.januar 2015.

    Osebno mislim, da nobena država ne bi sploh smela avtocest posebaj zaračunavat, ker že tako dovolj grabijo .... če pa že, pa sem 100% ZA predlog Bulčeve, ker se mi zdi edini pošten. Še posebaj do ob meji živečih, ki ...prikaži več pogosto potujejo sem in tja. Edini pomislek, ki ga imam je glede privacy, vendar pa je bil kar vem ta sistem že prej zamišljen, da sešteva prevožene km vendar brez beleženja same lokacije vozila. Kar pa je drug problem, kako to zagarantirat.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:42 27.januar 2015.

    Naj pač ima vsak možnost kupt enotno vinjeto ki bo veljala za vse plačljive odseke v EU in je to to. Pol se pa pač glede na količino prometa pobran denar razporedi med države. Če Britanci ne rabjo tega pač ...prikaži več navjo kupil in je stvar rešena. Stvar je zelo enostavna in ni treba nč komplicirat.

  • mph 18:05 27.januar 2015.

    No, to mi se zdi tudi sprejemljiva oz. zelo dobra alternativna zadeva. EU vinjeta.

  • janez 23:12 27.januar 2015.

    Kakšno generacijo več bi moral živeti v sloveniji, pa bi tudi ti vedel kaj pomeni rudeča.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:40 27.januar 2015.

    kar samo kaže na to da ti še vedno živiš v preteklosti.folk se že dolg ne deli več na rdeče pa nevem kakšne ampak na priviligirane pa nepriviligirane. ampak normalno je najlaži narod spret če verjame da se je ...prikaži več treba ideološko borit.

  • dragec 09:13 28.januar 2015.

    Razlika med Janšo in Bavčarjem, Krkovičem in .......vsi so oni bili prvo rdeča, zdaj pa črna mafija

  • Johan Spohan 09:16 28.januar 2015.

    Milanček, potem si pa po starosti že pravi Metuzalem. "Rudeča" pa pomeni rdečo polpismenih slovenceljev neodvisno od generacije.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:03 28.januar 2015.

    ne nakladi. jz mam dost stikov z mladimi pa noben ne govori rudeča razn kakšnega priseljenca. rdeča je po slovensk ti pa o "generacijah" nimaš kej nakladat.

  • Oton Hanžič 13:37 28.januar 2015.

    To kar pri nas imenuje avtoceste so v Franciji magistralke in to z odstavnim pasom če ga ni so vsak km parkirni prrostori za par avtomobilov!!!

  • Fulmmer 14:55 28.januar 2015.

    Ja, takole je to, bruseljski aparat je zmeraj večji, nekaj morajo pokazat, da ljudje verjamejo da delajo, žal je zmeraj več omejitev, določil, prepovedi, sankcij...,skratka, naši politiki se uspešno učijo in to preizkušajo na naših plečih....

  • Cash Cow 15:11 27.januar 2015.

    mijaliza,pa se pelji v Belgijo, Kolcalo se ti bo po naših AC. Nemčija ima res dobre AC, tudi Avstrija, a verjemi, da so naše povsem primerljive s francoskimi, italijanskimi, itd.

  • Pepe007 15:41 27.januar 2015.

    Ideja je pametna, seveda samo za tiste, ki znajo brati. EU birokracija bi prepisala enotno napravo, ki omogoča cestninjenje v različnih državah. Ni ideje, da predpiše višino cestnine ali da država mora nekaj cestniniti. Sedaj ima vsaka država za tovornjake ...prikaži več svoj "go-box". Za pot z osebnim vozilom po Evropi pa moramo narediti študijo, kje je potrebno kupiti kako vinjeto. Vsekakor bolj uporabna ideja kot vsakoletno ukvarjanje z gostovanji mobilnih operaterjev. Res pa je, da EU birokrati potujejo v glavnem z letali, pogovarjajo pa se po mobilnih telefonih in jih slednje precej bolj motilo, kot tranzit plebejcev po cestah.

  • JohnSmith30699 17:13 27.januar 2015.

    100% proti! Nočem in ne dovolim da me kdo lahko zasleduje kje in kdaj se vozim! To nobenga ne briga!

  • Hi5 17:40 27.januar 2015.

    No, oprosti. Bulčeva je za Alenko doktor znanosti v vseh pogledih, razen pri nepoštenostii, kjer jo Alenka krepko prehiti. Vsekakor tako nesposobnega, nekompetentnega in nesimpatičnega bitja kot je Alenka Bratušek res ne najdeš tudi če greš kopat 100 metrov pod zemljo.

  • BojanBojan 19:23 27.januar 2015.

    Ne vem, zakaj enotna vinjeta?!A niso države z lastnim denarjem izgradile ceste?! Zakaj morajo potem državljani članic EU plačevati bilo kakšno cestnino?!DARS in podobne evropske države predstavljajo parazite državljanom. Projekti ala protihrupne ograje, ki jih delno ...prikaži več financira EU so popolnoma brez smisla. Varujemo nekaj, kar ne rabi varovanja! A drevo rabi protihrupno ograjo?! No, ima jo v Sloveniji!Po drugi strani so pa državne ceste v obupnem stanju! Tkao da...ukinitev vsake vrste plačila AC! Po celi Evropi!

  • razerznak 20:58 27.januar 2015.

    kaj ji to pomaga če bo eu razpadla?

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.