Slovenija
582 ogledov

Dars tovornjakarjev, ki parkirajo vsepovsod, ne sme kaznovati

Komentarjev 24
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Peter Kolar 09:50 13.november 2016.

    verjetno nimaš pojma o trasportu .....kako bi bilo če bi se vse tranzitne države obnašale po tvojem razmišjanju recimo avstrija nemčija in druge ...... kamijoni ki tranzitirajo našo državo zelo drago plačajo cestnino je pa žalostno da nimajo kje parkirat

  • korisnik_13858 16:13 13.november 2016.

    Ne gre za nered, ampak za pomanjkanje parkirnega prostora. Parkirišča niso obremenjena zato, ker se voznikom ne da vozit, ampak, ker morajo delat pauzo. Če zasebnik parkira kamion na teh počivališčih ( ker nima svojega parkirišča), pa tudi ni težko ...prikaži večko ugotoviti. Ponavadi imajo slovenske tablice. Na avtocesti pa se parkiranje ne plača, ker je to vključeno v cestnino. Rešitev je bolj enostavna: zgraditi čimveč autohofov po vzoru Nemčije, ki niso del avtoceste, zato prekladanje ministerstev ni potrebno.

  • matermila 07:32 13.november 2016.

    "Vsa vozila, ki so parkirana tako, da ovirajo varno odvijanje prometa, naši sodelavci vzdrževalci lahko zgolj zavarujejo z oznakami (običajno prometnimi stožci), proti kršiteljem njim pa lahko ukrepa samo policija," pravijo.Če nekomu z zakonom naložiš počitek(pavzo)mu seveda najprej ...prikaži več moraš zagotoviti prostor,kjer bo lahko ustavil vozilo.Kaznovanje voznikov,ki nepravilno parkirajo zaradi pomanjkanja parkirišč bi bilo pa prav nespodobno,čemur se pa pri nas ne bi nič čudil.Tudi meni gre na živce,ko je na parkiriščih neznosna gužva,ampak za to niso krivi vozniki kamionov.

  • Aljaž Dimec 11:24 13.november 2016.

    ME ZANIMA KAJ BI TI NAREDIL DA SI Z TAHOGRAFOM NA 4H IN 30 MIN PA NESMEŠ SE PREMAKNAT NITI METRA VEČ, VERJETNO KO BI BIL NA ŠOFERJEVEM MESTU BI DRUGAČ ŠTUDIRU... VERJETNO KO BI TE VIDU KA DELAŠ ŠE ...prikaži več PREJ KO BI UTIPKU 113 BI POŽRU TELEFON.

  • Pepe007 09:27 14.november 2016.

    Meni ne deluje, da so naše ceste dobro opremljene s počivališči. Še Hrvati, ki nimajo nič tovornega tranzita, imajo več prostora na počivališčih. V Sloveniji je vse problem, čeprav bi lahko bila priložnost.

  • Avatar Maro Slana
    Maro Slana 05:10 15.november 2016.

    Res je tako!!!

  • Avatar Leon
    Leon 08:54 13.november 2016.

    Ja, kot zgoraj navajajo je problem med več ministrstvi in strankami ! Železnico v Sloveniji obvladuje SDS ,ceste pa SD ! Morda bo sedaj bolje ,ko se je Slovenija vključila v agencijo za vesolje in postala polnopravna članica ,ki letno ...prikaži večno prispeva 1,3 milijone € za mežikanje v zvezde!..............http://val202.rtvslo.si/2016/07/slovenija-postala-pridruzena-clanica-evropske-vesoljske-agencije/

  • Avatar Leon
    Leon 09:02 13.november 2016.

    ..... na Darsu ugotavljajo, da nimajo pooblastil, da bi take voznike kaznovali !. "Vsa vozila, ki so parkirana tako, da ovirajo varno odvijanje prometa, naši sodelavci vzdrževalci lahko zgolj zavarujejo z oznakami (običajno prometnimi stožci), proti kršiteljem njim pa lahko ...prikaži več ukrepa samo policija," pravijo. HALO ..............pa pokličite POLICIJO na številko 113 ! Hvala !

  • nergač 09:26 13.november 2016.

    edini post, katerega avtor(ica) razume problem. Vsi ostali so napisali nekaj tjavendan v nedeljsko jutro, samo , da se nekaj napiše...

  • Aljaž Dimec 11:21 13.november 2016.

    TI POJMA NIMAS, DA ČE SI NA SOCIALNI DOBIVAŠ DENAR OD CESTNIN ZA PODPORO !PAMETNJAKOVIČI

  • Avatar Leon
    Leon 15:16 13.november 2016.

    Jaz bi poklical tvojo ženo ,da me stimulira !

  • maresem 21:02 13.november 2016.

    Koza.

  • maresem 21:05 13.november 2016.

    Idiot zarukani... še sam n eveš kak kreten si s svojo izjavo.

  • kmetek 07:28 14.november 2016.

    Samo jamranje, da ne smejo to in ono, zakaj pa jih imamo?Zakaj imamo DARS, Policijo, parlament? Naj napišejo JASNE IN GLASNE zakone?!

  • nergač 09:26 13.november 2016.

    edini post, katerega avtor(ica) razume problem. Vsi ostali so napisali nekaj tjavendan v nedeljsko jutro, samo , da se nekaj napiše...

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 09:45 13.november 2016.

    "Poslabšala se je tudi po spremembi predpisa, na osnovi katerega našim prevoznikom ni več potrebno imeti zagotovljenih lastnih parkirnih mest -"Kateri talent se je spomnu ta predpis kot prvo predlagat kot drugo sprejet? Vidš kam pripelje ujčkanje gospodarstva? Noben ...prikaži več ne naredi ne bu ne mu. Boli jih k... Gospodarstvo vedno boli k.... če ni predpisa če ni nadzora se jim j... za celi svet.

  • mph 09:17 13.november 2016.

    Tranzitni čez našo državo ne bi smeli prevoziti enega samega metra avtocest ... naj začnejo firme za meddržavne trasnporte uporabljat železnico ali pa uredit, da bo možno tovornjake kot take naložit na kompozicijo.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 09:50 13.november 2016.

    "Resolucije o nacionalnem programu razvoja prometa v Republiki Sloveniji (Nacionalni program), ki ga je na včerajšnji seji sprejela vlada. Ta predvideva tako izgradnjo novih parkirišč/počivališč in razširitev obstoječih," so nam pred časom pojasnili na ministrstvu. "Se vid da ...prikaži več je naša vlada za cajtom..Namest da bi nadgradila železnice da bi imel osebna vozila / komobije na avtocesti posebi ; tovor pa nagnala na železnice gre zdej gasit požar zganjat kurativo namest da bi se lotila vzroka in se lotit preventive. Tovornjakov bo vedno več...to ni nobene rešitev..nenehna gradnja novih in novih počivališč. Rešitev je gradnja ustrezne železniške infrastrukture da se prenese tovorni tovor nanjo. To je prihodnost..to je dolgoročna rešitev. Ne pa da se gremo kratkotrajne zganjat...Zato pa nismo Švica ker se vsi naši politiki lotevajo zadev ki postanejo preveč kritične na močno kratkotrajen način.

  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 12:37 13.december 2018.

    Če imajo Vinjetarji pooblastilo, da so prekrškovni organ in lahko oglobijo kršitelje, ki nimajo vinjete, bi jim lahko dali še pooblastilo, da urejajo, nadzirajo in oglobijo kršitelje mirojočega prometa na AC počivališčih......

  • mph 11:06 13.november 2016.

    Super bi bilo za celo EU, če ne bi madžarski ali ruski kamion za Turčijo 1km prevozil po EU cestah.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.