Slovenija
142 ogledov

"Delilniki toplote ne varčujejo z energijo, še manj z denarjem"

Komentarjev 60
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • JT_Thomas 08:28 10.december 2015.

    Kaj pa to tebe briga, če so v bundah? Kaj si pa so omislil stanovanje nad takšnimi, zdaj pa jokaš. Vsak je v svojem stanovanju svoj gospodar!

  • Martin Jančič 07:58 10.december 2015.

    Že dva meseca mi pošiljajo da premalo ogrevam, se sprašujem zakaj naj ogrevam če pa imam vremensko postajo in mi kaže 23-24 stopinj in sedaj naj bi še ogreval zakaj da bi imel 27-30 stopinj, čez stanovanje pa mi potekajo ...prikaži več centralne cevi in so vroče da jih držat ne morem in zdaj sem zato kaznovan, tu men iz gleda isto kot RTV ga gledaš ali ne plačati moraš, smo pač sužnji v tem sistemu, res nekako čudno to!

  • kapibara 08:03 10.december 2015.

    Kaj pa dodatno ogrevanje- dogrevanje z : sušilno pralnim strojem , klimo , pečico...?? -Grem za več dni na smučanje, dam na minimalo.. in plačam , ker NISEM "pokuril" dovolj.. -gremo NAZAJ na kvadraturo (država vrne stroške delilnikov) ...prikaži več in vsi zopet plačujemo po starem kvadraturo...... !!

  • Avatar atojeto
    atojeto 08:05 10.december 2015.

    To že ves čas govorim. Sosedje, ki imajo zaprte radiatorje imajo v stanovanju 15 stopinj na račun sosedov. Če bi živeli v individualni hiši bi jim voda v radiatorjih zamrznila in bi živeli na temperaturi približni zunanji. Dejstvo je, da ...prikaži več je z uvedbo delilnikov večini ljudi kvaliteta življenja upadla na račun hladnih stanovanj, stroški se pa zato niso kaj znižali, saj se je vmes v verigi distribucije toplotne energije znašlo še nekaj zaslužkarjev.

  • Avatar atojeto
    atojeto 08:09 10.december 2015.

    Ampak to tvoje toplo stanovanje plača nekdo drug.

  • JT_Thomas 08:27 10.december 2015.

    Mislim, da je jasno. Ljudje so začeli šparat in distributerji toplote NE SLUŽIJO DOVOLJ. Najprej sem moral plačat 300€ za kalorimeter, zdaj po 5 letih še za zamenjavo, doma me za vikend ni, prihajam domov ob 18h zvečer. ZAKAJ BI ...prikaži več GREL PRAZNO STANOVANJE???? Seveda, zato me bodo kaznovali, ker šparam. DRŽAVA SMRDLJIVA, KDO DRUGI JE PA KRIV A?

  • STF 08:41 10.december 2015.

    Ne grem zivet v blok pa da mi placas.. sploh pa ne v Slovenistanu.

  • Ferluci 09:03 10.december 2015.

    Idiotska oblast ne more sprejemati pametnih odločitev, to je vendar jasno. Neumnosti delajo na vseh področjih, še dokaz o njihovih 'pametnih odločitvah po temeljitem razmisleku' .

  • c1305166 09:07 10.december 2015.

    Te merilnike so uvedla ravno zato, ker kot družba pokurimo preveč energije, torej da bi se malo privarčevalo z energijo. Da moramo kot družba sedaj pokuriti več energije zato, ker se pač eni ne grejejo je debilizem prve klase!

  • Presvetli 09:12 10.december 2015.

    idiotska oblast-idiotski zakoni,nemoreš pričakovat nič boljšega!

  • Papaja Popi 09:41 10.december 2015.

    Prinesli so jih okoli, še jih bodo prinesli okoli in vedno jih bodo prinesli okoli !!!

  • Ferluci 11:43 10.december 2015.

    Res je, če jim računica ne gre skupaj bi lahko spremenili delež fiksnih in variabilnih stroškov ogrevanja, s tem da bi nekoliko povečali strošek fiksnega dela stroškov (ekonomija). Nikakor pa ni spremenljivo, da gredo drugo skrajnost. Vsak, ki ima samo ...prikaži več MALO soli v glavi, temu pravi kratkovidnost oziroma blamažo nesposobnosti oziroma neumnosti.

  • Lavdan 12:51 10.december 2015.

    En sam lobizem. Prodali so kalorimetre in števce, ki zdaj ne pomenijo nič. Sami strašni strokovnjaki, ki bi jih morali namočiti v Ljubljanico. Če si privezan ali priklopljen na katerikoli kabel ali cev, te brijejo kot se jim zdi in to na suho.

  • 1slovenka 16:11 10.december 2015.

    hm...a veste v čem je štos?v tem,da tisti,ki so neracionalno porabljali toploto,ko se je še plačevalo na kvadraturo,imeli radiatorje nastavljene na najvišje "toplotne vrednosti" a na kip odprta okna,da stanovanja greli in zračili obenem,kljub temu,da jih ni bilo doma ...prikaži več niti med tednom in ne za vikende,zdaj najbolj "šparajo" in se najbolj pritužujejo.....

  • marabunta 13:58 10.december 2015.

    nov pravilnik??....spoznavam, da sem pravi butec, ker enostavno ne razumem.....najprej me naterajo, da montiram števce, ker je potrebno šparat, potem pa dobim kritiko, ker premalo porabim, na koncu ugotovim, da manj kot porabim, več plačam, tiste števce si lahko zdaj ...prikaži večj vtaknem v rit, ker mi bodo obračunali po kvadraturi, če bom premalo kurila.....zdaj pa ti bodi pameten???

  • bozo666 14:18 10.december 2015.

    Matjaž Valenčič, energetski svetovalec ti si en velik kreten. Ne praskaj se tam ,kjer te ne srbi.

  • JT_Thomas 14:24 10.december 2015.

    Ma neseri. Po tvojem bi moral plačevati tudi, če me sploh notri ne bi bilo, spodnja upokojenka pa bi luftala na veliko! Daj ga no kakat!

  • Avatar praufo
    praufo 15:02 10.december 2015.

    temu se reče življenje v skupnosti

  • Avatar praufo
    praufo 15:06 10.december 2015.

    Včasih niso "bivali" v hladnem prostoru. En prostor je bil vedno dovolj ogret, kjer je bila naprava na trda goriva, se pravi pečka. Vse ostalo je blo pa mrzlo, prevsem spalnica. Kar sploh ni slabo, razen če je to že ...prikaži več hladilnica. Kar se pa tiče telovadbe, je pa že druga zgodba.

  • Avatar Zala
    Zala 12:06 10.december 2015.

    Direktor Energetike Samo Lozej je lani spomladi govoril o izpadu dohodka in ne o varčevanju z energenti. Varčevanje je za njih izpad, ki pomeni manj mastne plače, manjše regrese in "skromna" božičnica. ..... ...... ...... Pri pisanju novele novega pravilnika ...prikaži veča o razdeljevanju toplote za ogrevanje v več stanovanjskih stavbah jih ni vodila želja po bolj pravični porazdelitvi plačila, ampak, da bi si koritniki zopet pridobili nekaj več sredstev za v svoj žep. Pohlep, neustavljivi pohlep po osebnem okoriščanju.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.