Avto
123 ogledov

Dilema kolesarjev - luknja ali izsiljevanje

Komentarjev 39
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Johnny13a 15:10 09.julij 2015.

    Ne bo držalo. Omejitev hitrosti je treba spoštovat tudi za kolesa. Je pa razlika če kolesar vozi preko te hitrosti in je nepredvidljiv ali vozi po pravilih. Pri rdeči se NIKOLI ne ustavijo ampak kar hopa cupa naprej. Rdeča za ...prikaži več KOLESARJE! Ker če je rdeča za pešče, mora kolesar OBVEZNO dol s kolesa in kolo ob sebi porivat. Preberi si malo CPP.

  • Žurnalček 19:02 09.julij 2015.

    V Franciji je to pobarvano zeleno , povsod tam , kjer ima kolesar prednost. Na semaforiziranih križiščih , je pa del kolesarke , ki prečka cesto, pobarvano kot zelena zebra, medtem ko je del ki pelje desno cel zelen. Tam ...prikaži večTam kjer kolesar nima prednosti v nobenem slučaju - primer smrti Manfrede na Bledu- je pa kolesarka pobarvana rdeče!!!!! In če bi bilo tako pri nas , da mi je vedet kdo se je spomnil tega rdečega idiotizma, bi bil heroj Himalaje še živ !

  • dimnikar 08:32 10.julij 2015.

    Narobe si razlagaš zakon, preveri pri KZS. Cel pas lahko zaseda samo skupina, ki ni manjša od štirih kolesarjev, in to obvezno s spremstvom.https://zakonodaja.com/zakon/zprcp/94-clen-voznja-voznikov-koles-z-licenco

  • PasjiDrekiVsepovsod 13:22 11.julij 2015.

    Naletite na nevarno luknjo? Pokličite policijo!Pa sej niso normalni. Naletite na novo urejeno cesto? Pokličite! Ni Vam treba, ker tega ni.Na 120 km treningu, moram takšnih nevarnih manevrov narediti najmanj 1200.BolanoFolk, Lp

  • Žurnalček 01:49 12.julij 2015.

    Gor je tvoja številka , kar meni zadostuje za prijavo . Ko se pa znajdem kot priča pri sodniku in ti dogodek zanikaš , pokažem sodnici posnetek. Pa da vidimo , bo verjela potem meni ali tebi. . Ti pa ...prikaži veča fašeš v drugem postopku in to kazenskem , ker sodnica ne bo oprostila krivega pričanja , ker ga tudi ne sme , 6 mesecev na dve leti pogojno zaradi krivega pričanja in tro z odvetnikom !

  • zdrej 14:00 15.julij 2015.

    V MB imajo kolesarji na cesti v določenih odsekih čisto enakovrednost z avtomobilisti. P.S. Preračunaj koliko ti uničiš asfalt z avtom (da ne govorim o kakem težjem) in koliko kolesar. Da ne boš govoril bedarij. Pri nas se je ...prikaži več cesta dobesedno sesedla, in določene ovinke si lahko vozil v avtomatskem načinu (avto je sam zavijal, kot vlak). Tega vsekakor niso naredili klesarji.

  • Johnny13a 11:13 09.julij 2015.

    Ko se bodo kolesarji ustavljal v rdečih in upočasnjeval pred prehodi se pa oglasi...

  • mijaliza 11:21 09.julij 2015.

    če je pločnik in cesta NI pa kolesarske steze spada kolesar na cestišče kot enakovredni udeleženec v prometu. Po domače povedano če ni kolesarske in se pelješ po pločniku ti policist napiše kazen. Sicer pa kolesarji nismo krivi saj kolesarskih ...prikaži več stez praktično ni razen okoli mesta in po mestu. In kaj to meni koristi, ki ne živim v mestu ampak na vasi?

  • mijaliza 11:25 09.julij 2015.

    če je kolesar na kolesarski stezi in zanj ni urejena prometna signalizacija ( table, semafor) se ga obravnava kot pešca, ki ima vedno prednost pred vozilom ( ob upoštevanju cpp). Da nebi pa še kaj napisali čez voznike, ki ne ...prikaži več gledajo ne levo in ne desno pa kar iz stranske ulice na glavno cesto itd

  • tecumseh_1975 12:21 09.julij 2015.

    tudi v mestih večinoma ni kolesarskih stez ampak v najboljšem primeru na rdeče pobarvan najbolj razjeban del pločnika.

  • vzev 12:27 09.julij 2015.

    Kako delajo naši cestarji je tako nenormalno. Jaške se dela točno tam, kjer boš peljal z gumo. In to velja tako za ceste, kot za kolesarske steze. Kaj je res tako težko to malo pogledati. Potem še popravljajo ceste, da ti je že slabo.

  • dimnikar 08:29 10.julij 2015.

    To je sicer res, vendar pozabljaš omeniti da to velja SAMO na cestiščih, kjer ni kolesarske poti ali pasu. Pa še po čisti črki zakona, to velja SAMO za skupine, ki NE štejejo MANJ kot ŠTIRI kolesarje, ki pa mora ...prikaži več VEDNO imeti spremstvo. Tako da 2 kolesarja ki vozita vštric nimata nobene zakonske podlage, da to počneta.

  • Žurnalček 18:40 09.julij 2015.

    Tale luknja je za kolesarja na dirkalnem kolesu z 23mmm gumo , kakor luknja za avto globoka 20 cm . Dirkalc sploh ne more čez takšno luknjo , brez poškodbe gume 30 € ali feltne 60€ ! Sam to idioti ...prikaži veči od cestarjev ne vedo !!!!

  • Žurnalček 18:41 09.julij 2015.

    Marš govno !

  • Žurnalček 18:43 09.julij 2015.

    Idiote skote nepismeni , vsi z licenco kolesarske zveze , se lahko peljejo po cestišču, čeprav je zraven kolesarka !! Budalo nepismena !

  • Kolesar___777 19:27 09.julij 2015.

    frogstomp , ko opaziš kolesarja prilagodi hitrost tako , da ga boš lahko varno prehitel !

  • Kolesar___777 19:32 09.julij 2015.

    Johnny13a , kolesarji so med drugim tudi lastniki avtomobilov in motorjev , kar pomeni , da plačujejo vse davke !!!

  • DasAuto 00:02 10.julij 2015.

    za kolesarje je predviden pas 1m od roba cestišča. ponekod je to lepo označeno z majhnimi belimi pikicami na asfaltu. prav tako se kolesarji ne bi smeli vozit vzporedno, pač pa en za drugim z varnostno razdaljo v dolžini cca. ...prikaži več treh koles.če bi se vsi kolesarji tega držali, bi bili tudi sami bolj varni.

  • Žurnalček 03:39 10.julij 2015.

    Da z blokeri na podplatih bo hodil po asfaltu !!!!!!

  • Žurnalček 03:53 10.julij 2015.

    Ti si največja nevarnost na cesti , kajti zaverovanost v svoje poznavanje kolesarskih predpisov je neverjetna . Nič ni tako, kot si ti predstavljaš , nič ! Brigaj se za svojo pravilno vožnjo avtomobila . ne pa za kolesarje ...prikaži veče ! Kolesarje se pa prehiteva na RAZDALJI 1.5m in VEČ v mestu , na odprti magistralni cesti , pa po nasprotnem voznem pasu, obakrat pa z poprejšnjo vključitvijo smernika ! Jaz ima na čeladi kamero , ki jo predstavim na PP , če me pojaha nepravilno kdorkoli ,kajti kamera posname vse tudi reg. tablico.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.