Slovenija
8053 ogledov

Država z macolo nad 16 tisoč kreditov v frankih

Komentarjev 31
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Mutualist 11:33 13.september 2017.

    tupamaros kajnaj bi pozlatili davkoplačevalci? Kreditojemalcev ne bo reševala država na škodo državljanov ali proračuna, saj zakon posega v nepoštene pogodbene odnose med zasebno banko in kreditojemalcem. Predlog zakona namreč predvideva zgolj pošteno odplačilo kreditov s strani posojilojemalcev, po tečajnem ...prikaži več razmerju, veljavnem na dan črpanja posojila, in popolno izenačitev s takratnimi krediti v evrih, v dobrem in slabem.

  • Mutualist 12:00 13.september 2017.

    Če pa natančno beremo izjave bančnike je pa praktično vsaka LAŽ... franke je apreciriral za precej več kot 30%, LIBOR pa je padel za slabe 3%...in tip naklada da je sprememba razlika tega 7% ahahahahaha....

  • Janez_53 19:45 13.september 2017.

    Dragi Desusovci, zakaj pa ne vložite predlogov za spremembe zakonodaje, da lopovski tajkuni in ostala golazen ne bi več mogli izigravati zakonov, se izogibati zaporu in dvigovanju pošte??? Zakaj se vam to ne zdi nujno??? Ker se bojite za svoje riti???

  • žbatafur 12:31 13.september 2017.

    In ja, razlaščencem je bila narejena huda krivica. Kar pa ne pomeni, da morajo molčati. In tudi tega ne, da se vsi ostali ne smejo boriti za svoje pravice in morajo ravno tako ponižno prenašati, da jih sistem uniči. VSI, ...prikaži več ki jih goljufajo, razlastninijo in drugače povozijo, morajo sopiti skupaj. Banksterski posli postajajo čedalje bolj razgaljeni.

  • cogocogo 18:51 14.september 2017.

    vse tole okoli teh kreditiv je zeloooo bolno ,,ti kreditojemalci so imeli v zacetku veliko korist in so se dobesedno norcevali iz kreditojemalcev v evrih ,,ko pa jim je zagustilo pa v jok ,,spekulanjte pa tako kot tajkune ib roparje ...prikaži večtajkune ib roparje slovenije nasa politika sciti ,,tale karlcek si tako nezakonito pridobiva volilne glasove torej je vse to velika barabija ,,da ze vsak pokvarjen politik sciti in resuje spekulante ,,,

  • blueone 19:51 13.september 2017.

    Valutna tveganja so vedno bila in vedno bojo

  • Mutualist 11:42 13.september 2017.

    Ravno obratno bo zares težava, če država ne bo pravočasno ukrepala in sprejela tega zakona. V tem primeru se bo problematika reševala z obsodbo države Slovenije na Evropskem sodišču za človekove pravice, ker da ni poskrbela za ustrezno ureditev te ...prikaži več problematike. To bi v praksi pomenilo, da bi nastalo škodo z goljufivih večinoma tujih bank prevalili na vse slovenske davkoplačevalce.

  • žbatafur 12:27 13.september 2017.

    Bankirji pravijo, da tudi sami niso vedeli .... Ma ne me hecat. In banke niso brale Poročila o finančni stabilnosti 2005, ki ga je izdelala Banka Slovenije. Tam jasno piše, da se pričakuje rast chf. In banke niso brale dopisa ...prikaži več Banke Slovenije, zadnji iz leta 2006, kjer BS bankam nalaga, da morajo kreditojemalcem v tuji valuti PRIKAZATI scenarij v pozitivni in negativni smeri. Banke pa nič. Še več, KER nisi bil kreditno sposoben za kredit v evrih, so ti PONUDILE kredit v chf.

    • kapibara 14:39 13.september 2017.

      PONUDILE.. !! - SPREJATI PONUJENO !! SI SPREJEL !! in popisal !! je 100% razlika, o nekem vsiljevanju.. isti krac z delnicami !! Tudi merkator ti PONUDI "vsako jako sranje" , kupiš pa tistega, za katerega misliš da je za tebi najboljši

    • žbatafur 14:50 13.september 2017.

      Če ti bo Merkator "ponudil" pokvarjeno meso, lepo zakamuflirano v marinado, ti pa boš to "sprejel" in se zagifal .... Kdo je pol goljufal, ti ki si SPREJEL!!!! (tako si ti poudaril) ali on, ki ti je PONUDIL!!!

  • Jonathan Archer 18:32 13.september 2017.

    Leta 2008 vzel 68.000€ kredita na 22 let v švicarskem franku. Ko se je začel tečaj spreminjati je začel obrok nihati v minus potem v plus. Iz 430€ nakoncu na 540€. Pa sem ga po 8 letih z pomočjo drage ...prikaži več in tasta odplačal. Vrnil sem po osmih letih plačevanja 58.000€. 96 mesecev sem odplačeval kredit nekje v povprečju 460€. Na koncu pa še odplačal 44.000€ pred tem pa še 2X po 6.000€. Pa mislim, da enkrat še okoli 3-4 k €. Odplačal tasta sedaj pa še vrniti dragi nekaj denarja. Kaj sem se naučil?

  • Mutualist 12:09 13.september 2017.

    zanimivo je tudi, da je ECB ok ker ne da soglasja z zakone konverzije...gliha skup štriha...a to je ista ECB, ki soglaša z oviranjem preiskave Banke Slovenije pri razlaščevanju podrejencev...pri katerem je bila tudi precej sama dejavna...v siti sapi oziroma ...prikaži več temle članku jih pa hinavsko shizofreno izpostavlja kot žrtve...prozoren poskus igranja na čustva javnega mnenja s strani ubogih ubogih bank...

  • Avatar Leon
    Leon 14:37 13.september 2017.

    Bankirji se čudijo, zakaj država z zakonom ne pomaga izbrisanim delničarjem NKBM..........Odgovor je enostaven ..........Med izbrisanimi delničarji ni bilo "imen" posvečenih in nenadomestljivih članov kaste ,ki vodi državo Slovenijo.

    • popokatopetl 15:29 13.september 2017.

      Nope, država jim z zakonom ne pomaga zato ker jih je ostrigla sama in po diktatu uradnikov Evropske komisije, ki jih še vedno držijo za kohones. V primeru sodne revizije se bo EK upirala z vsemi sredstvi, ker vedo da ...prikaži več bodo imeli sicer v morebitnih prihodnjih krizah zvezane roke.

    • cogocogo 18:55 14.september 2017.

      verjetno res ne med temi spekulanti z franki pa je zelooooo veliko posvecenih ,,in sedaj naj normalni varcevalci poravnamo se teb spekulantom te mahinacije ce pa bi se jim lepo izteklo ali bi vrnili banki presezke ,,,pokvarjeno do konca se ...prikaži večrjeno do konca se bol sprevrzeno

  • Mutualist 14:58 13.september 2017.

    daj kapibara pojasni zakaj je to zakon v tvojo škodo, če se bodo tuje goljufive banke zgolj odrekle nezasluženemu dobičku? Razen seveda, če si lastnik oziroma zaposlen v eni od njih ;)? Pišeš že tako. Sploh s to lažno mantro ...prikaži večo o špekulantih...Poročilo Banke Slovenije iz leta 2015 navaja, da gre v 75 % posojil v CHF za fizične osebe, gospodinjstva, ki so se zadolževala večinoma pri TUJIH bankah, za nakup lastne strehe nad glavo!!!!

  • munja 09:43 16.september 2017.

    Vsi, ki so vzeli te kredite, so podpisali pogodbo, ki jo je potrebno prebrati od prve do zadnje pike. Po tihem so se smejali in muzali tistim, ki so vzeli kredite v evrih. Kaj zdaj hočejo? Vedno so pri vsakem ...prikaži več kreditu valutna tveganja. Lahko bi chf tudi padel. Sami so si krivi. Nihče ni podpisal pogodb namesto njih. Naj ne jamrajo, naj iščejo rešitve, saj so Slovenci!!

  • joze52 12:48 13.september 2017.

    Pa seveda razlika med obrestnimi merami ni bila takšna kot jo navajajo... ni panike ...ena ali pa deset laživ članku je itak vseeno...

  • žbatafur 14:44 13.september 2017.

    Leon, tudi tvoj zapis je čista demagogija. Dejmo pljuvat, kar tako počez. Pri vsem, kar je znanega, bo treba navest še kak argument, mlatenje v prazno ni več dovolj.

  • popokatopetl 15:20 13.september 2017.

    Zadeva ni mogla bit zakonita, če so svetovali ljudem naj vzamejo kredit v CHF, ker niso bili dovolj kreditno sposobni v EUR. Zaradi valutnega tveganja ni logike da si bolj kreditno sposoben v tuji valuti. Glede ostriženih obveznic mislim da ...prikaži večda je država res strigla nepošteno, ampak da to nima nobene veze s švicarji. Je znano da so naši vladni pudlji to izvedli po komandi iz Bruslja. Država ne bo nič vrnila brez sodne odločbe in tudi EU bo ščitila svojo moč do zadnjega.

  • kapibara 14:41 13.september 2017.

    OBVEZNO poimensko objaviti te "špekulanske" najemniketeh kreditov, ki niso sposobno stati za svojimi odločitvami !! 100% so vmes "medijske osebnosti" !! , ki sedaj lobirajo zakon, na škodo VSEM SLOvencem !!

    • cogocogo 18:52 14.september 2017.

      to je to in ker bodo imele banke spet izgubo jo bomo pokrivali vsi stali ,,ja ta drzava res sciti barabe in spelulante ,,a ne karlcek

  • Tupamaros 11:00 13.september 2017.

    Vse bedarije te države so in bodo davkoplačevalci, kot vedno pozlatili. Tudi upokojenci. Erjavec populist in klovn to pozabi omeniti.

  • joze52 12:45 13.september 2017.

    1.Ko nekdo, ki bi moral biti strokovnjak primerja kredite z delnicami se moramo vprašati o njegovi strokovnosti 2. Bodisi avtor članka ali pa banka, ki je podatke posredovala laže ali pa banke lažejo koliko smo jim dolžni. Realnost : 45.000EUR, ...prikaži več, 10let odplačevanja (22.000 EUR) in banka trdi, da sem dolžan čez 60.000. Primerjava z navedenim torej jasno kažena debelo laž.

    • Avatar Leon
      Leon 14:40 13.september 2017.

      joze52 ......bolj star bolj nor ! Gre za kršitve zakonov zapisanih v ustavi !

    • joze52 20:24 13.september 2017.

      Jup. Zato pa je med pravniki mnenje, da bo zakon prestal ustavno presojo. In to kar piše, da bo EU ukrepala proti Hrvaški je tudi laž.... zato so banke šle v zda tožit hrvaško, ki pa se lahko požvižga, ker ...prikaži več tisto sodišče ni pristojno. Banke so šle tja, ker bi v EU zagotovo izgubili tam pa imajo teoretično možnost zmagat ampak seveda brez prave vrednosti.

  • žbatafur 14:08 13.september 2017.

    Aja, še tole za avtorja članka: preglednico pa ste najbrž želeli objaviti 1. aprila. Upam, ker je navadna neokusna in neslana šala!!! Preverite malo, kaj objavljate. Če vam bankirji ne znajo predložiti resničnih podatkov, lahko pomagam :). Samo še eden ...prikaži več v vrsti dokazov, da so vs sle uperjene v deskreditacijo posojilojemalcev chf kreditov in ustvarjanje negativne klime pri ostali populaciji . Že videno ...

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.