Slovenija
78 ogledov

Fakultete bi rangirale študente

Komentarjev 23
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • novispenjac 17:36 05.maj 2016.

    @watcher: po mojih lastnih izkušnjah (vključujoč z mano) so ljudje z višjimi ocenami bolj sposobni, bolj delavni in dajejo boljše rezultate. Je pa res, da govorim za tehnično smer. Za vse, ki mislite, da je "vse v dnk" pa... ja, ...prikaži več eni se rodijo z vsem znanjem sveta, drugi se moramo z velikimi napori dokopati do vsake malenkosti.

  • JT_Thomas 08:53 06.maj 2016.

    Ti še nisi povohal življenja. Take trosiš.

  • novispenjac 15:43 05.maj 2016.

    Čim prej rangirati. Delodajalec hoče študenta, ki se je med faksom nekaj naučil, kar kažejo njegove ocene. Kdo potrebuje diplomiranca, ki je doštudiral v 10 letih s povprečjem 6.0, vmes pa nabiral izkušnje kot natakar? Kdor je priden lahko študira ...prikaži več ob zmernem delu. Koga skrbi, da bodo ŠOUL funkcionarji pristali kot zadnji na lestvici, ker morajo toliko "delati"?

  • Fucky 16:51 05.maj 2016.

    Najmanj, kar pove ocena 10 je, da je študent marljiv, delaven, zanesljiv. Tistih, ki se v življenju znajdejo na tak ali drugačen način in faliranih študentov imamo v Sloveniji preveč !!!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:00 05.maj 2016.

    Akademski svet na vsak način hoče ohranit svojo pomembnost in izgovor za obstoj. V resnic se pa v praktičnem svetu bolje uči iz prakse kot pa iz teoretskih pretiravanj, odkrivanja tople vode, citiranj in iskanj gradiva.

  • watcher 16:01 05.maj 2016.

    Pojma nimaš kaj govoriš. Če bi hodil na faks bi vedel, da na faksu ne dobiš izkušenj, ki so potrebna v realnem svetu. Nekdo lahko ima povpračje 10, pa bo ob prihodu v podjetje znal dosti manj ali nič v ...prikaži več primerjavi z nekom, ki je imel na faksu povprečje 6-7, ima pa dosti konkretnih izkušenj. Še sanja se ti ne koliko je diplomirancev, ki vse vedo, vendar nič ne znajo.

  • d 16:18 05.maj 2016.

    ocene res niso nobeno merilo, vse je v dnk-ju, nekdo je sposoben drug pač ne

  • allstarr111 16:26 05.maj 2016.

    Ma naše komplet šolstvo je v pizdi, ok osnovnošolski program je še kr, ampak potem pa poklicno kjer je nabor poklicev tako glup da je za znoret, mizar in parketar pri nas nista isti poklic, recimo v USA je to ...prikaži več en in isti poklic, delati te probajo naučit vse, od tesarstva, mizarjenja, parket polagat in ostalo, ti se kasneje sam odločiš kaj ti najbolj leži in se specijaliziraš v to smer, pač ne boš skednjov delal če ti bolj leži izdelava omar in popravilo teh. Pr nas pa s temi silnimi fakultetami samo podpirajo otroke priviligerancev oz. že njihove vnuke, vprašaš mulo pr 23 kaj delaš drugač, jah nč aveeš, na faks hodm, v bistvu zdele pavziram, a ona ne dela nč druzga k okol flankedra in tastari to lepo colajo, potem bo nekak zmutila da ji bo uspel narest, starši bodo pa v vmesnem času uredil da bo padla kaka dobra službica, recimo na zavodu za zaposlovanje kot referent HAHAHAHA tragedija, nej jih rangirajo in to čim prej.

  • Žirafa 19:09 05.maj 2016.

    Ne, niso. Najlažje se je nekaj napiflati, raba je pa nekaj drugega. Najbolje bi bilo, da je vsaj del študija praksa, kjer delaš v dejanskih razmerah.

  • Ferluci 19:10 05.maj 2016.

    Odvisno od faksa. Na nekaterih je desetka lažje dosegljiva kot na drugih. Sicer se pa strinjam s tabo.

  • endrug 20:06 05.maj 2016.

    10 pove le to, da se dobro nauči. Če pa kaj zna narediti s tem znanjem, potem pa je to druga zgodba. Večinoma nizo življenski. Seveda pa so tudi izjeme. En mesec dela s študentom ti pove več kot ...prikaži več rangiranje. Res pa je tudi, da tisti s 7 in manj se niti nočejo potruditi. Tem se je pa poterbno izogniti.

  • endrug 20:11 05.maj 2016.

    Odvisno kaj so višje ocene. Ena petina tistih z več kot 9 je res sposobnih, ostali so piflarji. Optimalno je tam nekje med 8 in 9. Ti razumejo in znajo povezovati teorijo in prakso. Je pa res razlika med FDV in kemijo.

  • endrug 20:13 05.maj 2016.

    Imaš na pol prav. Se pa tisti z več teoretičnega znanja še hitreje učijo prakse, saj jo razumejo. Zato pa obstaja podiplomski študij, kjer je veliko prakse in reševanja problemov.

  • se_eden 20:34 05.maj 2016.

    obstaja samo ena dilema. brezplačni visokošolski študij ali ameriške plače. in v ZDA zato odplačujejo svoje izobraževanje naslednjih deset in več let. mi bi pa še vedno po socialistično in kapitalistične plače...

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 21:51 05.maj 2016.

    Lahko pišete karkoli želite ampak na tehničnih in naravoslovnih smereh ocena ZELO dosti pove o tem kako sposoben je človek v tisti stroki. Seveda so nekateri študenti čisti teoretiki in neuporabni v praksi ampak tisti ponavadi kar ostanejo na faksu. ...prikaži več. Če neka firma neodvisno izbira kandidate potem je logično, da bo prej izbrala študenta z boljšimi ocenami, kot pa tistega s slabšimi. Dobri študenti so kasneje sposobni reševati kompleksne probleme, slabi pa običajno potrebujejo več časa, da se priučijo ni ostanejo bolj ali manj na ravni tehnika, kar tudi ni slabo, če potrebuješ nekoga za kompleksnejše ponavljajoče naloge, ki sposobnejšim ne predstavljajo nobenega izziva.

  • Skippy 00:56 06.maj 2016.

    Kolikor sem jaz nazadnje gledal, v Sloveniji do konca življenja plačujemo študij preko višjih davkov. Raje bi ga plačeval samo 10 let.

  • JT_Thomas 08:51 06.maj 2016.

    Firma lahko po oceni vpraša že zdaj, če hoče... To, kako ocena "zelo veliko" pove, je pa hudooo raztegljiv pojem.

  • JT_Thomas 08:53 06.maj 2016.

    Desetka sploh ne pove NIČ. (Vem, kaj govorim, ker imam narejena dva faksa - in to ne najlažja ala FDV.)

  • blueone 09:11 06.maj 2016.

    Rangiral bi jaz tudi profesorje, pa se potem pojdimo odprto igro ane. Rangirali bi jih študenti, ki bi jih ocenjevali, kako so zadovoljni z njihovim delom., pristopom, razlago itd...na podlagi anonimnosti, da nebi imeli problemov pri izpitih. Je pošteno ane, ...prikaži več, če se naj rangira naj se rangira obe strani.

  • francelj 09:31 06.maj 2016.

    To, da uspehu pri študiju delomrzneži (ki številčno prevladujejo) in rangiranju po uspehu delomrzneži pravijo elitizem, je najpomembnejši razlog, da je država tam, kjer je. Država bo nekam prišla, ko bo treba študij plačevati in si za to sposojati denar, ...prikaži več ki ga bo treba po diplomi tudi vrniti. Pri nas pa sta študij in status socialna kategorija. Prav tako so "socialni" tudi diplomanti (če sploh diplomirajo), saj za pridnost ni nobene motivacije.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.