Slovenija
24 ogledov

“Krivi so potrošniki sami”

Komentarjev 26
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • klincek 07:17 06.marec 2013.

    če bi vsi imeli vašo plačo bi tudi kupovali I kvaliteto

  • titty 11:30 06.marec 2013.

    Zakaj pa je domače dost dražje od tujega? Manjši prevozni stroški, hitreje na cilju in pri potrošniku... Zakaj je dražje?

  • demirelis 11:39 06.marec 2013.

    zakaj? zato k je folk pohlepn

  • hun 11:47 06.marec 2013.

    cca 20 let nazaj je bilo v modi kar je tuje je COOL kar je domače je za na gnoj kako se je vse svetilo bilo enake oblike domače pa zveriženo razlika je samo v temda domače je zdravo tuje pa hrana za raka

  • Kripton 11:51 06.marec 2013.

    Ne samo sadje in zelenjava, tudi druge stvari dobivamo v Slovenijo drugorazredne. Tiste prvorazredne pa prodajamo dalje. Žalost!!!!Kar je pa najhuje je pa to, da nas slepijo s tem ko na izdelke pišejo "Pridelano v Sloveniji". Vse je isto ...prikaži več sranj* samo drugo pakovanje. Na žalost!

  • erikkk 12:08 06.marec 2013.

    jaz pa se nebi strinjal s trditvijo da so krivi potrošniki. Kot je nekdo že zapisal jje krifvec predvsem inšpektorat pa država ki dovoli uvažanje in prodajo take zelenjave. Kaj pa ima sploh kupec na izbiro kot samo tujo zelenjavo ...prikaži več na policah. Kupce se naveliko zavaja da gre celo za prvo klaso, v bistvu pa gre za drugo, ali celo tretjo klaso. Tud sam vidim v trgovinah kaj se prodaja in upam si trditi da ni niti za drugo klaso. Poleg vsega pa je taka zelenjava še prepojena z škodljivimi kemikalijami, pa totalno brez okusa, vodena.

  • privat 12:11 06.marec 2013.

    kdo govori o Janši ..prečitaj še enkrat !! Janšev narod ni Janša!!Res si en klinček. Res pa sem bogu hvaležen za Janšo..kako on vse ve..kako on zna..kako on lepo izgleda...kaj je stabo klinček?? Moje mišlenje o Janši tebe ne zanima!!

  • privat 12:13 06.marec 2013.

    To kar nekateri prodajejo je zdravlju škodlivo..samo inšpektorji se neupajo zameriti velikim firmam...red delajo pri malih privatnikih ,nizko izobraženih..kupleraj ja!!

  • albert 12:54 06.marec 2013.

    Stela kako pa veš,da je domače slabše kakovosti? Ali veš,da je kitajski česen radioobsevan,da ne kali?Ali veš,da sadje,ki pride k nam iz eksotičnih krajev kemijsko obdelajo,da mu podaljšajo rok trajanja?Ali veš,da v solato iz tujine dajo hormonsko tabletko?Ne bom več ...prikaži več našteval kriv je potrošnik sam!

  • feferon 14:03 06.marec 2013.

    Kolikor jaz vem so domača jabolka zelo lepa, ampak jih v trgovini preprosto ni, ker jih prodajo v tujino, doma pa prodajajo jabolka v velikosti drobnih mandarin...

  • Votko 12:20 06.marec 2013.

    Ma niti niso toliko krivi potrošniki, kriva je predvsem država z svojimi nesposobnimi službami ki bi morale vse to kontrolirati, pa tega ne počnejo. Kolk je že enih tujih trgovin pri nas, ki prodajajo čudne in slabe izdelke, pa se ...prikaži več še do sedaj ni nič zgodilo. In dokler bo tako, sprememb ne bo. Jaz osebno najbolj zaupam slovenskim trgovinam in slovenskim predelovalcem, vse ostalo niti ne povoham. Si predstavljate česen iz kitajske oz. ostale izdelke od bohved kje? In tega je vse več. In potem cene teh zanič izdelkov nizke in folk temu naseda, ker se sploh ne zaveda kaj kupuje. Potrebno je urediti nadzor in kršitelje kaznovati.

  • mijaliza 12:27 06.marec 2013.

    no no sam ne se preveč razburjat, vsa slovenska kvalitetna zelenjava, meso in mleko končajo na tujih policah, nam pa uvažajo in prodajajo slabo kvaliteto iz tujine....jemo madžarsko meso, v Ljubljanskih mlekarnah nam polnijo jogurte z mlekom iz tujine, ...prikaži več Fruktal je pa še sam znamka na kartonu soka, kajti okus in kvaliteta nista več ista kot sta bila pred pari leti.......tako da najboljše sadje je tisto, ki raste na domačem drevesu, pa čeprav je črvek notri....zelenjava je pa tista iz vrta tako najboljša čeprav je 2x manjša kot v trgovini ampak ima vsaj okus po solati

  • stela 12:49 06.marec 2013.

    Aja tko, a zdej bom a jaz kriva al kako? Eh minister, mal poenostavljaš zadevo.....kje nej pa pol kupim, če je povsod domače slabše kakovosti???

  • albert 12:57 06.marec 2013.

    Mijaliza pri nas obstajajo eko kmetije,ki prodajajo kvalitetne pridelke,zdravju neškodljive in niso nič dražji kot tisti iz trgovine. Po mleko pa k prvemu kmetu v tvoji bližini boš vsaj vedel-a kaj in od koga piješ.

  • Pepe007 13:39 06.marec 2013.

    Za povprečnim butastim Slovencem mora pri nakupu zadaj stati velika mati DRŽAVA in ga paziti, da se revček ne bo zastrupil, ker je zaradi 10 centov razlike kupil kitajski česen. Pozabimo na mega državni aparat, ki skrbi za nas. ...prikaži več Vsak zase mora vedeti razpoznati, kaj bo kupil in kaj je zanj primerno.

  • Dixon 14:00 06.marec 2013.

    Logično da je kriva država, kdo pa drug. Glede na to v kakšni vse večji krizi smo, ljudje pač kupujejo najcenejše izdelke, nobeden pa se ne vpraša kaj to pomeni za zdravje. Po drugi strani pa država ne bi smela ...prikaži več dovoliti da se pri nas prodajajo takšni izdelki ki so nezdravi in slabi za vse potrošnike. Tega je pri nas v zadnjem obdobju vse več in bolj bi morali podpreti slovenske izdelke in slovenske trgovine, saj cenovno ne izstopja dosti v primerjavi s temi faliranimi izdelki ki jih prodajajo tuje trgovine. Kupci pa normalno nasedajo, ker se pač ne spoznajo na te stvari.

  • rompi 17:36 06.marec 2013.

    Se popolnoma strinjam..

  • mia 07:49 06.marec 2013.

    pa še bio, eko in gno

  • klincek 11:39 06.marec 2013.

    dobr da maš janšo bedak kaj ima on pri tem

  • dino.sepe 15:21 06.marec 2013.

    Tukaj je škoda dodatne razprave, ker je krivec znan. Država je tista ki bi moral v teh situacijah poiskati ustrezno rešitev in zaščititi kupce pred slabimi izdelki, predvsem pa zahtevati od trgovcev, da na police postavljajo ustrezne izdelke. Bi pa ...prikaži več lahko pričakoval da bi tudi trgovci malce več naredili v tej smeri in skrbeli ter ponudili kupcem le najboljše. Le v tuševih trgovinah se na tem področju najbolj trudijo in tako pri njih na policah dobiš največ domačih slovenskih izdelkov, povsod drugod je teka vedno manj, zato je tudi kvaliteta slabša!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.