Avto
68 ogledov

Na Obali pristali na vinjete

Komentarjev 27
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • 4krogci 12:07 26.maj 2015.

    Iz kopra do izole imaš še 2 normalni cesti (ob morju in čez markovec mimo bolnice) tko da ni nobene potrebe po izsiljevanju glede vinjet. Ta ac skozi predor se bo nadaljevala in priključila na hrvaški ipsilon in je zato ...prikaži večo tudi katoriirana kot hitra cesta/autocesta!

  • marabunta 12:53 26.maj 2015.

    po ozimskih sporazumih niti Italija niti Hrvaška nimajo na tem območju vinjet in cestnin, tako je bilo govora tudi za našo cesto in predor s tem, da bo ob obalni cesti urejen nekakšen turistično rekreativni predel, pred časom so bili ...prikaži veči tudi predstavljeni javnosti različni projekti in skice za to obalno področje, seveda s pogojem, da se bo promet odvijal skozi predor brez vinjet in s tem sproščena obalna cesta

  • zdrej 14:06 26.maj 2015.

    Ma saj imate dve cesti ob "obali". Ena je skorajda v vodi, druga pa mimo bolnice. Glede na to, kako je urejen promet v Kopru, ne bo nobene razlike, če bo tadruga cesta in AC ali HC skozi tunel, saj ...prikaži več bo ta prevzela večji del prometa.

  • Marko Rossi 17:35 26.maj 2015.

    Čisto prav, tudi Ljubljančani morajo plačati vinjeto za vožnjo po obvoznici pa čeprav je njihova. Če komu kaj ne paše naj se vozi pa naokoli in počasi

  • Senior 17:59 26.maj 2015.

    Popolnoma pravilna odločitev. Zakaj bi bili Primorci priviligirani? Za vožnjo po ljubljanski obvoznici moraš imeti vinjeto in za vožnjo skozi predor na obali tudi. Obalno cesto zapreti za promet in, če komu ni prav, naj se vozi čez hrib do ...prikaži več Izole, oziroma Kopra.

  • toni69 08:27 27.maj 2015.

    Italijani porabijo na Obali dosti več denarja kot pa vi, celinci, ki naročite eno pico pa tri krožnike. Vsekakor da hočemo privabit Italijane, saj od vas, v večini, ni koristi, pa tudi obnašat se ne znate.

  • zdrej 14:22 26.maj 2015.

    Ne ga srat! "Na tem območju" ni ne Hrvaška in ne Italija. Poleg tega do Rovinja sem lani plačal cestnino, tako da! Trenutno do Buj skoraj 1 € in do Rovinja (Kanfanar ) približno 6€ za slabih 50km?!!!?? Pri nas ...prikaži več za dobrih enkrat več vozite po celi državi par dni! Ne zavajat naroda!!!! Če že hočete enakost vam želim avstrijski model s tunelnino + vinjete. Obvozne ceste pa imate trenutno 2 poti (mimo bolnice in proti Dragonji), če seveda želite zapreti ono ob obali. Sicer pa jo še vedno lahko obdržite kot rezervo!

  • Marko Rossi 17:37 26.maj 2015.

    aja pa obvoznica je samo tista severna od razcepa Koseze do razcepa Zadobrova, ostalo je avtocesta da ne bo pomote

  • mucek4 12:39 26.maj 2015.

    Naredimo avstrijski sistem. Postavimo cestnino 1,6€ v eno smer. Še hotli bodo vinjete.

  • pikijakob 13:00 26.maj 2015.

    ma kakšen upor pa nepokorščina. jaz hocem potem tudi za ljubljansko obvoznico ukinitev vinjete, ki sem jo moral kupit da se ne vlačim čez center ljubljane! Primorci kar sprijaznite se, če hočete po avtocesti, kar odkartajte za vinjeto.

  • KOJAK 13:10 26.maj 2015.

    @marabunta:»V Osimskih sporazumih ni določbe, iz katere bi lahko izpeljali obvezo pogodbenic, da na obmejnem območju ne uvaja cestnin. Iz dvostranskih sporazumov torej ne izhaja obveza Slovenije po ukinitvi cestnine oziroma vinjet. Italijanska republika svojo pobudo utemeljuje na notranjem pravnem aktu.«

  • peromornar 13:28 26.maj 2015.

    Ma dajte se nekam! Tipična državna birokracija, samo zavohajo nekaj kar je malo bolj urejeno kot vaška potka in takoj "vinjeta". Kaj pa ta luknja pomeni za "vinjetni sistem"? NIČ! Od koder koli se pripelješ potrebuješ vinjeto, ergo, tunel a ...prikaži veča je pod vinjetnim sistemom ali ne je isto sr...e. Nobeden ne pomisli na lepote obalne ceste brez prometa, a?

  • pikijakob 13:35 26.maj 2015.

    povsod ti je omogočeno se peljati po regionalni cesti. če hočeš pa na avtocesto pa pač kupi vinjeto ali pa plačaj kazen če te dobijo.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 19:32 26.maj 2015.

    tak dogovor je mačehovski....

  • toni69 08:29 27.maj 2015.

    Adrijan, res si naduvan! Kaj pomeni ta tvoj, "da jim še vsi predore in obvoznice gradimo"? Kaj si jih gradil ti? Umiri se malo, pa ne hodi od Črnega Kala dol!

  • dragec 17:56 26.maj 2015.

    KDO SE BO DOGOVORIL, ŽUPANI, MA LEPO TE PROSIM ??????

  • KOJAK 13:08 26.maj 2015.

    SE STRINJAM!Namesto upora bi se lahko obalni župani dogovorili in obnovili cesto mimo bolnice. Ne dvomim, da bi ogromno primorcev udarniško zastonj zavihalo rokave.

  • Adrian 16:07 26.maj 2015.

    Saj znajo primorci kar dobr šinfat čez osrenjo slo. Še posebno čez LJ. Ne vem kaj smo jim nareili? No zdaj bi pa radi, da jim še vsi predore in in obvoznice gradimo, da jo bodo potem zastonj lokalci uporabljal. ...prikaži več Me ne zanima noben izgovor o turizmu itd. Saj to je njihov posel ne naš. Mene noben ne sponzorira z zastonj obvoznico do moje industrijske cone. Kar naj občina plača pol predora in obvoznice pol se naj pa vozijo. Razen, če gremo vsi na drugačen cestninski sistem. Drugač pa evo jim ga na nazaj!!

  • Adrian 18:38 26.maj 2015.

    Po moje gre za zelo močna lobiranja in vpliv tistih špekulantov, ki so nakupili tam zemljišča. Tudi Jelinčić pa Matoz in Še kakšen Popović se lahko skriva s kapitalom v ozadju in drugi. Pa še stari lastiki hiš. S tem ...prikaži več bi se jim cena nepremičnin močno zvišala. Tiste ceste pa najbrž nikoli nebi čisto zaprli. Samo tabla bi se pojavila "dovoljeno za lokalni dovoz" in pa malo bi jo zožali. Pa parkirišča bi naredili in mastno zaračunavali. In to na cesti ki jo želijo izsiliti od države. Obala se pa še vedno da udedit samo, če se hoče.Hrvaška in tudi Italianska diaspora pa itak delujeta kot peta kolona.

  • mrki 07:44 27.maj 2015.

    Na Obali pristali na vinjete -----------ni blema, mene tko naša obala ne vidi , ker samo "lupijo" na vsakem koraku.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.