Slovenija
13497 ogledov

"Otroku dopovejte, da je učitelj avtoriteta"

Komentarjev 34
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • brinkly 03:33 24.december 2012.

    menim, da je dobro opisano, pa vendar ne bi rekla, da se strinjam s sledečim: "Srečal sem že starše, ki so naredili vse, kot je treba, pa je bil otrok obupen. Pa tudi otroke, ki so bili fantastični, starši so ...prikaži več pa naredili narobe vse, kar se da narediti narobe." preprosto vprašanje: kaj je pravilno delati in česa ne, če avtor sam jasno piše, da so otroc med seboj različni. Očitno delajo preveč po nekih klišejskih pravilih, otrok pa potrebuje pogovor ali razumevanje. v tem je pedagogika ozka in omejena - ne vidi dlje od človeka samega, vidi pravila in načine, sisteme.

  • brinkly 03:37 24.december 2012.

    veš vprašanje je, kdo živi njihovo življenje, ti kot starš ali otroci svoje? ni ga otroka, ki bi si želel imeti tako življenje. kar pedagog ni opisal, in ni strokovnjak, saj ne dela raziskav in ima zgolj enostranso izobrazbo, je, ...prikaži več da starši otrok vsiljujejo svoje vrednoste, svoja pričakovanja, ne poslušajo pa otrok. primer: otrok mora hoditi h glasbenemu krožku. otrok mora hoditi na nogomet ali košarko. otrok mora biti v šoli uspešen. zakaj? hodi tja, ker on želi, ali ker so ga starši naučili, da mora biti tako. ni mar prav dati otroku tudi možnost pri vzgoji, da podvomi o presoji staršev, če starši nekaj pričakujejo in zahtevajo od otroka?

  • anze1 08:51 19.april 2013.

    Članka sploh nisem bral ker je 100% bedarija, pravi učitelj bo s karizmo naredil mir v razredu. Nerabi nobenega prepričevat da je on avtoriteta, ali terorizirat učence z mentalnim nasiljem in psiho. Tako da če človek ni za učitelja ma ...prikaži več pač 12324198758712 drugih zaposlitev katere lahko izbere....

  • krtina 10:32 25.avgust 2012.

    Lud, zbunjen, (NE)normalan! Tali živi na marsu.

  • melonelaa 18:15 25.avgust 2012.

    Se popolnoma strinjam z avtorjem... Bravo za vse napisano!!!

  • krtina 12:13 25.avgust 2012.

    MANJKAJOČI DEL KOMENTARJA DRUGIČDa ne dolgovezim. Učitelji si morajo avtoriteto pridobiti. Otroci niso nič slabši ali boljši kot pred leti. So pa informirani in si upajo. Sodijo kvaliteto poučevanja, strogost ali blagost. Pa tudi obnašanje, obljube, obleko in še ...prikaži več kaj.Ni lahko biti učitelj. Nekaterim. Eni pa to znajo. Jaz imam srečo tako z enimi in drugimi. Takihle »zdravilcev« kot je ta zgoraj pa ne prebavljam.Edino kar je zagotovo je to – jemljejo še tisto malo denarja iz malhe, ki bi morala pripasti mojim in vašim otrokom.

  • krtina 12:10 25.avgust 2012.

    Po tvoje sem čudak brez otrok. Samo zato, ker se ne strinjam s tem samooklicanim »strokovnjakom«. Imam tri otroke v OŠ. Vsi so izredno uspešni tako v šoli kot izven nje. Sodelujejo v interesnih dejavnostih in so izredno uspešni ...prikaži več na glasbenem področju. Uspešno sodelujejo na tekmovanjih po Sloveniji. Za to je potrebno velika samodisciplina, odrekanje in predvsem organizacija in usklajevanje. Prostora za lenarjenje ni.Nikomur ne pade na pamet, da bi bil nesramen ali nespoštljiv do učitelja. Nihče ni razvajen, saj komaj shajamo z časom in denarjem. Delajo trdo, kot odrasli, zgodaj hodijo spat in še bolj zgodaj vstajajo.Tale zgoraj pa piše v stilu:»Stojim na avtobusni postaji pa pride mimo tale kekec zgoraj in vpraša – A čakaš avtobus? »Seveda čakam avtobus bumbar! Kaj pa drugega. A misliš, da pečem piškote!!«Takih ki izumljajo toplo vodo, je več kot dovolj in ta sodi med njih.Otroci pridejo v šolo visoko motivirani in poslušni kot

  • krtina 12:12 25.avgust 2012.

    MANJKAJOČI DEL KOMENTARJAOtroci pridejo v šolo visoko motivirani in poslušni kot kruh. Govorim o večini. V vsakem razredu pa se najdejo izjeme, ki so zelo moteče. Starši jim leta peremo možgane, kako so učitelji vodje, polni znanja, avtoritete – ...prikaži več skratka nekaj posebnega.Potem pa se zgodi, da je otrok (ne govorim o svojih) kaznovan ker zamudi npr. 5 minut. Učitelj(i) – nekateri (vedno eni in isti) – pa redno zamujajo 10 ali petnajst minut. Nikome ništa. Učenci pa to vidijo. Učitelji obljubljajo. Naloga bo popravljena do ponedeljka. Pa ni. Tudi v torek ne, pa v sredo ne. Kdor ne bo imel naloge bo vprašan. Pa jo določeni (spet vedno eni in isti) ne naredijo – pa se nič ne zgodi. Obljubljajo, prestavljajo, kaznujejo – po trenutnem razpoloženju. Eni so dobri – eni pa za posr...Da ne dolgovezim. Učitelji si morajo avtoriteto pridobiti. Otroci niso nič slabši ali boljši kot pred leti. So pa informirani in si upajo. Sodijo kvaliteto poučevanja, strogost ali blagost. Pa

  • Tine Rine 20:28 25.avgust 2012.

    "Nikomur ne pade na pamet, da bi bil nesramen ali nespoštljiv do učitelja."Krtina, mogoče pri tebi ne in kakor piše, imaš otroke vzgojene v skladu z bistvom, ki ga avtor omenja. Samostojne, odgovorne otroke. Žal pa je vse ...prikaži več več staršev, ki jim pade na pamet tak odnos do učiteljev in to brez sramu prenesejo na otroka.Citiram avtorja: "Na žalost otroci preveč pogosto slišijo pogovore staršev, češ, si videla, koliko domače naloge jim je dala, pa saj ni normalna."Pa še mnogo hujše stvari posredujejo otrokom. Starši imajo absolutno pravico do svojega mnenja o učitelju, ampak če slabo mnenje delijo z odraslimi in ga otroku prikrijejo, naredijo uslugo sebi in otroku, pa tudi učitelju.

  • krtina 20:58 25.avgust 2012.

    nadaljevanje: Govorim o tistem procentu, ki je kvaren in škodljiv in ki se mu otroci ne morejo izogniti. Kot so nekateri otroci in starši obupni in samisebi država. Tako so taki tudi učitelji.Med učiteljem in otrokom (otroci kot šibkejša ...prikaži več stran), bom zmeraj na strani otrok. Učitelji so za svoje delo plačani. Eni premalo, eni prav - eni pa so sramota za slovensko šolstvo. Dvajset let nazaj (ko sem jaz študiral) je bilo tako, kdor ni bil sprejet na nobeno drugo šolo je šel za učitelja. S kmetijsko ali kakšno drugo šolo. V dveh letih je postal učitelj, potem pa je dvajset let dograjeval to svoje "znanje" na državne storške. To je dejstvo, ki sem ga sam lahko videl mnogokrat v praksi.Ampak kot sem rekel, to velja samo za tiste slabe. In takim se jaz izogibam.

  • Tine Rine 22:14 25.avgust 2012.

    Ker sem iz učiteljskih vrst, se na ta komentar lahko odzovem tako, da povem, da mi je v veselje, da v našem kolektivu ne prepoznam nikogar iz tega opisa. Škoda se mi zdi, da tisti "kvaren in škodljiv procent" lahko ...prikaži več marsikdo posploši na celotno šolstvo. Ker stanje še zdaleč ni tako, v javnosti pa se hoče učitelje prikazati čim slabše in potem smo spet pri tistem, kako starši s svojimi predsodki vplivajo na otroke ... never ending story. Žal.

  • carolina 21:52 30.april 2014.

    Spet nekdo, ki vse ve in vse zna in zna opravljati vse službe tega sveta. Seveda s "karizmo"

  • Janez_53 18:31 01.oktober 2016.

    Ne verjamem, da si lahko učitelj ustvari pri tistih otrocih, katerih starši doma pred njimi kritizirajo in zaničujejo učitelje!!! Če otrok sliši od staršev: "Ta učitelj pa ni normalen, nič jih ne nauči, nič ne zna, poglej te butaste naloge!" ...prikaži več itd. itd., si NE MORE USTVARITI AVTORITETE! Učitelj se lahko postavi na glavo, otrok verjame staršem, v glavo so mu vbili vse mogoče pravice, ki mu pripadajo! In ko starši še omenijo odvetnika, ki "bo učitelju in ravnatelju vzel mero, če ne bo tako, kot mislijo starši, da je prav", je zgodbe konec!

  • Helena Vaner 19:57 01.september 2015.

    tudi sama sem ena izmed nekaterih,ki sploh ni prebrala članka,ker je že naslov butst.NAD MOJIM OTROKOM SE ŠE NI RODIL UČITELJ,PROFESOR ALI PODOBNO,KI BO IMEL AVTORITETO NAD NJIM!!!!!!!!!kdor njega spoštuje,tiste naj on spoštuje.čisto enostavno.nihče ni nad nobenim,vsi moramo spoštovat zakon ...prikaži več in tiste,ki si temu primernuo obnašajo.a naslov ubija mrtvega konja

  • maltukajmaltam 09:35 12.september 2015.

    G. Juhant je čisto pravilno povedal. Jasno in glasno, brez dlake na jeziku, kaj se dela v vrtcih, šolah. Hahahah. Bravo Juhant. Treba je ubogat avtoriteto. To je cilj teh ustanov.

  • maltukajmaltam 09:40 12.september 2015.

    Ste že slišala za prusko vzgojo, iz kje izhaja šolstvo, zakaj in kakšen je namen teh ustanov? Je napisanih kar nekaj knjig, videov in razlage, kaj se dela v teh ustanovah.

  • micika 15:45 16.oktober 2016.

    dopovejte otroku da je učitelj avtoriteta....juhn al ste res tolk napiflani,al ste enostavno z pametjo na robu idiotizma???še jaz ne poznam izraza avtoriteta,pa bom otroku zdej neki o tem razlagala??nisem iz marsa še padla,no,razloži se mu po domače,enostavno,ne tako kot ...prikaži več vi tu razlagate-ni točke sploh!

  • Betka Ščuka 13:49 10.september 2015.

    Se popolnoma strinjam z vami

  • Žurnalček 15:17 24.december 2015.

    Ja pa na čoliciste in varnostnike je pozabil . Takšna pozabljivost zna veliko bolj boleti , kot uČiteljeva !

  • 1slovenka 12:31 22.maj 2016.

    .....minili so časi,ko smo "v klopeh" sedeli kot pribiti,z rokami čez naslon stola....če se učenec,dijak,premakne na stolu več kot dvakrat v eni šolski uri,je hiperaktiven.....sprejmite že enkrat dejstvo,da med desetimi diplomiranci na pedagoški,dobite dva prvovrstna učitelja na razredni stopnji in ...prikaži več dva odlična profesorja....ostalo je nezainteresirano in nesposobno.....če bi ne bilo delovnih zvezkov in učnih načrtov,bi ne vedeli,kaj početi za katedrom......moja profesorica zemljepisa,ki je bila tudi turistična vodička,nas je skozi izkušnje s svojih potovanj tako pritegnila k predmetu,da so ob njenih predavanjih še največji "razgrajači" obsedeli z odprtimi usti...

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.