Zdravje /zdravje/aktualno
3251 ogledov

Mojca Zvezdana Dernovšek: Poraba psihiatričnih zdravil bi morala biti še večja

Komentarjev 25
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • AnzeSmolej 09:08 03.januar 2016.

    pa preveč časa za mislit na traparije. Ko so bili še večino vsi kmetje ni bilo teh psihičnih težav, so pač malce stisnili zobe pa kak šnopček spili pa je blo.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 09:22 03.januar 2016.

    A maš še premal provizije od predpisanih receptov za psihotike in pomirjevala,baba pokvarjena.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:31 03.januar 2016.

    Gospa iz članka vsaj po tem kar je izjavila že ne. Če bi vse prebral bi to vedel.

  • AnzeSmolej 07:34 03.januar 2016.

    aja samo potem bi farmacevti bili ob milijone, to pa ne smemo dopustiti kajne?!

  • Avatar Zala
    Zala 12:18 03.januar 2016.

    Država je dolžna ustvariti pogoje za delo, spodobno življenje, izobraževaje in zdravstveno zaščito ..... .... ... V kakšni psihični kondiciji pa naj bo človek, če z delom ne zasluži dovolj za spodobno življenje, če gre Podjetjev stečaj in so vsi ...prikaži veči poplačani, razen delavca, če pred upokojitvijo ugotovi, da mu prispevki in davki že nekaj let niso poravnani, če za zdravljenje otrok zbiramo zamaške, tečemo, organiziramo dobrodelne koncerte ........ se čudim, da se komu res ne strga film in jih nekaj pošlje na oni svet. Bi se verjetno uradniške ri.ti malo premaknile, tako pa nam sedaj še dopovedujejo, da smo malo ali bolj moteni in, da obstajajo zdravila za te naše "motnje in stanja". ..... ..... ...... .... ....... Ampak, ker smo že prislovično prepirljivci in tam kjer se kregata dva ima tretji dobiček se ne bo nič spremenilo, samo otroke so že začeli pitati z antipsihotiki, antidepresivi ..... itd. Slovnski hlapci in dekle se ukvarjajo s kostmi in referendumi ..... .... farmacija jim tačas

  • tooomy 12:50 03.januar 2016.

    Popolnoma se strinjam s tabo.

  • windrose 06:32 12.januar 2016.

    No, tole je zelo zanimivo ( iz clanka)"Lahko se naučite odigrati katerokoli duševno motnjo in jo perfektno odigrate, ne boste pa mogli odigrati učinka zdravil, ker je ta tako globoko telesen, tako specifičen.Iz odziva ljudi na zdravila ...prikaži več lahko potrdimo oziroma ovržemo nekatere diagnoze." ( .M.D.)Zanimivi sta dve stvari :1.Ocitno ljudje v praksi "odigravajo", torej fejkajo, dusevne motnje, ( in to perfektno?:) - zakaj le??Najbrz "depresivci" odigrajo klinicno depresijo, ker si zelijo bolniskega dopusta, "shizofreniki" pa odigrajo shizofrenijo zaradi invalidske upokojitve?In te dusevne motnje odigrajo tako perfetkno, da jim klinicna , bioloska psihiatrija ( stroka, utemeljena z biologijo, z znanostjo...)ne more dokazati, da v bistvu nimajo - "napacne ravni oziroma neusklajenega delovanja biokemicnih snovi v mozganih", In morajo z odzivom na zdravila potrjevati "pravilnost diagnoze"?2. Res me zivo zanima, ka

  • Papaja Popi 11:29 03.januar 2016.

    Očitno rad ješ zdravila.Če pa ji verjameš pa tudi prav.

  • Lavdan 11:46 03.januar 2016.

    Ta punca misli, da smo v Sloveniji sami UFO-ti. Enga spiješ in enga prižgeš in si miren ko bubica, a ne zagiftan s strupi ki jih propagira.

  • mph 11:03 03.januar 2016.

    Se strinjam, na prvi pogled si mislim, kako super bi bilo, če bi bilo več takih zdravnikov.

  • becar 13:29 03.januar 2016.

    Oba sta povedala na najboljši možen način. Dajmo se filat s tableti, da bomo pozabili, da je vse drugo v p.....

  • h3o 14:03 03.januar 2016.

    če psiho zdravijo s tableti in imajo učinek spremembe psihe, je to navadno DROGIRANJE

  • xtooth 11:07 04.november 2019.

    Jaz pa imam obcutek da se ne bom nikoli pozdravil .. pa me to niti ne moti, ne pri delu, ne pri govorjenju .. nikjer .. jemljem razlicna zdravila ze vec kot pet let in se nic ne spremeni

  • mph 11:04 03.januar 2016.

    Po mojem bo zdaj kmalu sledila ovadba iz "stroke" za ji odvzeti licenco, ker si je drznila povedati po resnici.

  • AnzeSmolej 07:33 03.januar 2016.

    nobenih teh umetnih substanc ne rabimo, ki človeka še bolj zaj***. Rabimo legalizacijo konoplje, ki je zelo učinkovita pri psihičnih težavah!

  • Avatar praufo
    praufo 08:29 03.januar 2016.

    Tako je ! Farmacevti so se izmislili duševne bolezni. V resnici gre pa le za spremembe vedenja oz. izražanja čustev. Vzroki : izguba službe, izguba partnerja, nezadovoljstvo v družini, občutek varnosti, stres na delovnem mestu, mobing, šikaniranje ... itd. Vseh ...prikaži več teh vzrokov se na žalost ne da odpraviti z antidepresivi.

  • Papaja Popi 09:30 03.januar 2016.

    Vsi bi nas radi navadili na zdravila, da zaslužijo.

  • Avatar praufo
    praufo 12:42 03.januar 2016.

    Primer : Šef te vsak dan zmerja z budalo in nesposobnežem, prideš domov ves slabe volje, kakšnega spiješ in greš jutri spet na šiht. Spet ista zgodba. Mera je enkrat polna in se sesuješ. Greš k zdravniku, poveš stanje, on ...prikaži več ti napiše antidepresive in možnost obiska psihiatra, ali še kaj več, pa seveda bolniška. Se pravi, šefa ne zamenjaš, ampak jemlješ neke nepreverjene strupe, poslušaš šrinka za 70€ ali več na uro v privat sferi, greš malo pogledat določene ustanove in to je to. Ampak šefa še vedno nisi zamenjal. Kaj to pomeni ? To je tipično delovanje farmacije, ki obvladuje medicino. Če zbanaliziramo, ko opaziš, da avto začne rjaveti ali gniti, ga prepleskaš in barvaš ga do onemoglosti, dokler kovine ni več, ampak samo še kit in barva. Kako in zakaj rjavi te ne zanima, ker za zamenjavo nimaš dnarja, ampak flikaš. In to je naše zdravstvo, čista flikarija, kjer barve prodajajo farmacevti.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:01 03.januar 2016.

    Popi-> Ravno o tem je govorila da bi se marsikdaj dal brez zdravil. Sam če pa prebereš sam naslov pa dobiš napačn občutek. Za kar si si pa sam kriv. Vse si preber pol pa komentiraj.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:03 03.januar 2016.

    Preber si cel članek preden komentiraš.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.