Slovenija
1271 ogledov

Prometni prekrški: Pri plačilu kazni ukinjajo polovičko, uvajajo pa tretjinko

Komentarjev 25
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • stanekos 07:13 04.september 2015.

    Take šablonske v slogu 'vozi po pravilih CPP, pa bo vse ok', ponavadi pišejo tisti brez izpitov, zato si lahko take nasvete komot nekam vtaknete. In spoštovani psiholog je tudi malo v trmo brcnil glede višine kazni. Če ne plačaš, ...prikaži več država s stroški izterjavw znesje obilno obogati. Zapor je pa zapor - ne glede na to, ali se mu reče uklonilni ali kako drugače. Spet brcajo v temo.

  • Skippy 19:44 03.september 2015.

    Ampak zakaj bi Slovenec za identičen prekršek moral plačati 40x višjo kazen kot Avstrijec ali Nemec in 10x višjo kot Francoz?

  • Žurnalček 19:56 03.september 2015.

    Protiustavna je tudi vsakršnja izterjava prekrškov , kajti za izterjavo je potrebno imeti pogodbo med dvema subjektoma , ki je pa tu ni !!! Neplačanje globe , je možno nadomestiti samo z zaporom na dan, do končnega zneska kazni . ...prikaži več . Pri tem pa je lahko dana možnost , da posameznik kazen za prekršek odplača , ne pa da ga mora plačati !!!!!!!!!

  • Janez_53 20:06 03.september 2015.

    Kje hudiča si pa to pobral??? Očitno nisi gledal tabele, kjer so navedene globe za prekrške po različnih evropskih državah!!!

  • Janez_53 20:08 03.september 2015.

    Ne ga lomit??? Torej po tvoje moraš najprej s policijo skleniti pogodbo, da te lahko kaznujejo oziroma izterjajo globo??? Mater ste eni modeli!!!

  • Avatar čavez
    čavez 20:15 03.september 2015.

    Sodrga lopovska spet krade najrevnejše.

  • Avatar Zala
    Zala 21:41 03.september 2015.

    Kdo komu kaj krade? Mene niti ne zanimajo višine kazni, ker se trudim voziti po CPP, torej so lahko tudi več tisoč eurov. ........ ............. ......... Najvišje kazni so zagrožene za vinjenost, prehitro vožnjo skozi naselje, vožna v napačno smer ...prikaži večr na avto cesti ...... ja, ali sodiš v katero od naštetih kategorij, da se bojši kazni?

  • vih 09:44 04.september 2015.

    niti ne samo ti psihologi in inštruktorji varne vožnje so pametnjakoviči pa razne statistike mrtvih so bau bau okrupcija v policiji in v vladi je problem zakone pa itak pišejo narkomani zato slovenci ponoviti se mora leto 1990

  • zdrej 10:08 04.september 2015.

    Strinjam se pa s tem, da velikost kazni ni toliko pomembna, kot je pomebno to, da se te bo kaznovalo, če boš delal prekrške.

  • zdrej 10:11 04.september 2015.

    "vozi po pravilih CPP, pa bo vse ok", pa še res je. Pa mam izpit, pa v 10 letih 300k km in dve kazni.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 17:42 04.september 2015.

    Najboljš,da se ukine še kazen sama in naj zavlada zakon močnejšega in hitrejšega!!Matr mamo vlado in ministrstva,da človek tut bruhnt ne more več..............................

  • Franjo Erman 20:30 04.september 2015.

    zakaj pa ne kar osminke kazni, je večja številka, zgleda še bolj strogo...

  • Ferluci 21:14 04.september 2015.

    Da, takšna neumna skropucala je zares zmožno predlagat samo ministrstvo.

  • dusan72 01:28 05.september 2015.

    Po domače povedano... Ne zajebavajte mene, ki pri omejitvi 60 vozim 70, ujemite in krvavo kaznujte tiste, ki vozijo 80, 90 ali več... te norci so problematični, ne pa navadni smrtniki, ki včasih malo spregledajo števce in ob 2h zjutraj ...prikaži več na prazni cesti vozijo po "občutku" !! Ja, sem bral neke kvazi raziskave o "katastrofalnih posledicah in enormno daljši zavorni poti pri prekoračitvi samo 5 km/h... Si kar predstavljam kaj se šele zgodi pri prekoračitvi 30 km/h. Teh kretenov se lotite, pa bo procent uspeha kmalu viden.

  • mph 21:00 03.september 2015.

    Nehaj kršit prometne predpise. Enostavno. Drugače pa je povedal točno to, kar je res. Je pa druga plat medalje, da se strinjam, da so policaji pogosto samo v vlogi inkasantov, merijo tam, kjer jim je udobno, pravih barab, ki divjajo ...prikaži več pa ne ustavljajo, ne nadzirajo uporabe telefona v avtih, neprivezanosti, vozijo mimo pešcev (ali še hujše otrok), ko že stojijo na pasa in čakajo (in upajmo to ne spregledajo), da vozijo kriminalci na sosednjem pasu mimo ...itn itn.

  • Andrej Kovačič 18:32 03.september 2015.

    izenačite višino kazni z avstrijo magari, pa nebo problemov, ne pa neke nenormalno visoke kazni za banalne prekrške ohranjate idioti, pa na avtoceste se spravte kjer grejo miljoni dnevno mimo vas, ko romuni pa bugari norijo

  • Boris Odreitz 17:20 05.september 2015.

    svašte Pa Slovenija je policijska država. samo da kasirajo najboljše je zapustiti tale Zombistan saj nikjer na svetu ni takega sranja kot tukaj pri nas. Take ku se pa z motorjem peljejo po naselju 210 na uro pa ...prikaži večpa nič pa še policija ne ukrepa ja bravo zato je tako ker jim dovolimo da delajo kar hočejo tam v parlamentu da bog da da čim prej pocrkali predlagatelji in kreatorji škodljive zakonodaje kar pa to vse skupaj tudi je !

  • Papaja Popi 08:53 04.september 2015.

    Motiš se .Za povečanje plačilne discipline prekrškarjev se obstoječi način plačila polovice globe nadomešča s sistemom plačila tretjine globe, če jo voznik plača v osmih dneh od vročitve odločbe, v nadaljnjih osmih dneh pa lahko plača dve tretjini izrečene ...prikaži več globe, so na ministrstvu za pravosodje zapisali v popravkih zakona, ki so ga v javno obravnavo dali konec prejšnjega tedna

  • zdrej 10:03 04.september 2015.

    " za rešetkami pa boste kljub temu pristali, če vam dveh ali več glob ne bodo mogli izterjati."To je bedarija!! Polniti zapore zaradi neplačanih kazni. To pomeni samo dodatne stroške za državo, torej za vse davkoplačevalce! So zadeve, ...prikaži več, ki jih je treba narediti, pa se ne splačajo kaj preveč . Recimo, kako pometanje, kakše taka enostvna dela ali pa tudi, če je nekdo strokovnjak za neko drugo delo, tudi kaj zahtevnejšega. To se lahko opravi po poldnevih, vikendih. Človek zaradi tega ne sme imeti problemov v službi!!! Dandanes pa so ljudje v službah, pa komaj preživijo. To je treba upoštevati. In tako "dopolnilno/kazensko delo bi prineslo več pozitivnega kot negativnega. Ura je "plačana " po postavki, in ko pokrije kazen, je konec. Samo tu se potem še treba upoštevati, da je narejeno delo, ker nekdo bi pa lahko lenaril ta čas, ka r ne bi imelo učinka. Kazni bi se pri nas morale znižati, za ponavljalce, pa bi morale biti višane po neki lestvici.Na tak način bi tiste

  • zdrej 10:07 04.september 2015.

    No in koliko je tretjina od 300 , ter koliko je polovica od 300?Plačilna disciplina pri revnih se poveča z manjšanjem kazni, ker drugače težko plačajo. Pri bogatih pa je pogojena z neke vrste egoizmom, ko pač ne plačajo, ...prikaži več ker se poskušajo izogniti na druge načine.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.