Slovenija
150 ogledov

Prve tožbe zaradi kreditov v frankih že vložene

Komentarjev 14
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • KOJAK 08:57 28.april 2015.

    Pred krizo sem nekaj denarja vložil v vrednostne papirje. Ko sem kupoval me v borzni hiši NIHČE ni opozoril, da lahko vrednost pade. Ali jih lahko tožim?

  • kapibara 08:12 28.april 2015.

    Še eni ki podpišejo špekulativno pogodbo(saj veš kaj podpisuješ) ko se pa natehnejo, pa jokajo in stokajo- če jim pa rata se pa duvajo..

  • Ronald Reagan 08:15 28.april 2015.

    A oni bi zdaj še zaslužili???Pa saj ne morem verjet...

  • Avatar Greenoasis
    Greenoasis 08:33 28.april 2015.

    Halo... kaj, če bi še naredil združenje - EURO! Naj še nam plačajo, zakaj pa smo najemali kredite v Euro valuti! :)

  • bodica 09:49 28.april 2015.

    Že Einstein je rekel, da je človeška neumnost brezmejna. Vsak idiot ve, da če jemlješ kredite v tuji valuti, si podvržen valutnemu tveganju. Nižje obresti - valutno tveganje. Tudi jaz sem kupoval delnice na Balkani. Sedaj ko sem vse izgubil ...prikaži več bi moral zaradi svoje neumnosti tožiti državo??!!! Tožiti nekoga zaradi lastne neumnosti.....

  • Papaja Popi 10:25 28.april 2015.

    Takrat, ko so imeli dobiček in so se smejali ostalim, ki so imeli ogromne obresti, je bilo pa vse v redu.Naj najprej povrnejo dobiček, ki so ga imeli od prej in se nato primerja, če so sploh kaj imeli ...prikaži več izgube. To je samo špekuliranje, ki se pač ni izteklo po pričakovanjih.Pohlepneži.

  • sweetdogs 10:59 28.april 2015.

    Kot špekulanti so pušnili pri obrestni meri, zdaj bodo pa še pušnili par tisoč evrov za odvetnike in sodne stroške. In naj mi noben ne reče, da se ni zavedal v kaj se spušča. Zanašali so se na ...prikaži več to, da švicar ne bo tako zanihal. Ampak za to pa niso krive banke pri katerih so najemali kredite. Verjamem, da imajo banke vse pokrito v drobnem tisku.

  • Ferluci 09:03 29.april 2015.

    Odločitev je bila vedno na strani kreditojemalca. Obresti preračunane v švicarjih, euribor +3, +6..Skratka, vsak se sam odloči kar mu ustreza. Jasno, da s tem nosi tudi tveganja, enako kot s poslovanji z vrednostnimi papirji. So potem borzni analitiki tudi 'krivi' ?

  • Dixon 09:31 28.april 2015.

    Saj ne morem verjet. Še januarja so jokali in stokali kako ne morejo več odplačevat obrokov. Sedaj pa najemajo svinjsko drage odvetnike in tožijo banke... Zakaj že? Ker se sami niso pozanimali kaj so podpisali in so dobili ugodne kredite.

  • mirac 10:12 28.april 2015.

    Se strinjam z vsemi, ki pišejo tukaj. Zaradi lastne neumnosti pa res ne moreš tožiti države in s tem svojo neumno odločitev naprtiti vsem davkoplačevalcem. Saj če tožijo državo, bomo slej ko prej (če jim uspe) za to plačali vsi ...prikaži več ostali. Kaj se pa gredo? Če imajo za drage odvetnike (največ bodo tako le-ti zaslužili), pa naj "požrejo" še lastno neumnost iz preteklosti. Saj nekateri smo vlagali v delnice te ali one firme, a sedaj naj tudi mi tožimo državo? Dajte no, malo pameti pa vsi premoremo, mar ne? Le tile kreditojemalci ne preveč.

  • kapibara 12:12 28.april 2015.

    Ampak enga minusarja (kreditojemalca v švicarjih) pa imamo med komentatorji.. :-)

  • Mojca Mikolič 18:12 29.april 2015.

    dragi Papaja Popi, te vabim k meni na obisk na pijačo in ti dam pol dobička o katerem ti govoriš. Jaz ga nikakor namreč ne najdem, morda se mi je zgubil nekje v predalu. Žal pri jemanju kredita švicarskih frankov ...prikaži več nisem videla od daleč kaj šele od blizu. Ponujali so samo to, droben tisk me nikjer ne opozarja na možnost, da dolg pravzaprav ne bo nikoli odplačan, kakor trenutno kaže. S tem, da sem bila na banki večkrat in jih prosila za konverzijo vendar so me vedno prijazno in vztrajno odvračali od tega. V novembru pa sem zanj celo plačala, pa mi ga niso uredili do konca januarja, saj so točno vedeli kaj se pripravlja. Pred 9 leti sem dobila v tolarjih 50.000 € in prav toliko danes znaša moj dolg. Kje je tu dobiček?? Nikoli v življenju pa se nisem smejala tuji nesreči ali drugim kreditojemalcem, saj menim da smo vsi močno okradeni s strani bank, sem pa bila pripravljena svoj kredit pošteno odplačati. Se ti zdi tako povečanje glavnice in obrokov zdi pošteno? Če se pa ti zabavaš ob naših t

  • Dusan Radikovic 14:54 28.april 2015.

    Ne razumem v popolnosti škodoželjnih komentarjev. Ker če bi bilo vse to res kar pišete, ne vem zakaj potem banke izgubljajo tožbe proti najemnikom chf kreditov. Pri nas se sicer zna zasukati drugače, ker smo pač banana republika, ampak drugje ...prikaži več pa izgubljajo kot po tekočem traku. No ja Slovenceljska kultura Najbolj smo srečni ko sosedu krava crkne!!

  • Mojca Mikolič 18:18 29.april 2015.

    Zanimivo, edini pozitiven komentar s polnim imenom, ostali ki znajo samo pljuvati in so strašno pametni, se pa skrivajo za vzdevki. Sicer glede na naša sodišča v zadnjem času, močno dvomim da bo komu v sloveniji uspelo. Je pa najbolj ...prikaži več žalostno, da je banka v tem primeru nategnila nas, ki smo vzeli kredit v švicarjih, naslednjič bo pa še vse ostale. Ampak ozkogledni slovenci tega nismo sposobni videti.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.