Slovenija
115 ogledov

"Smo koš za smeti za hrano, ki je drugje ne prodajo"

Komentarjev 25
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar praufo
    praufo 12:47 24.januar 2017.

    % samooskrbe slovenije bi bil lahko še enkrat višji, žal so naši politiki podlegli globalistični filozofiji, neoliberalizmu, prostemu pretoku vsega kra je možno in neznanskem bogatenju nekih posameznikov ... narava je dovolj bogata, nas vedno obdaruje, če ji pomagamo, nas ...prikaži več še bolj nagradi ... žal je ekonomija, ki smo ji podlegli zapustila našo naravo, kajti bolj kot narava, so pomembne visoko plačane službe v brukslu, ... no ampak ko že toliko čoftate o trampu, on je povedal in to dvakrat "amerika first", kdo od slovenskih politikov je kdaj rekel stavek "slovenija je prva", ... nihče

  • novispenjac 17:38 24.januar 2017.

    meni se zdi hrana v sloveniji, glede na povprečne prihodke, zelo draga. Če ne kupuješ v lidlu, špar bađet in merkator črtna koda smeti, je strošek hrane precej visok, še posebej, če imaš 3 ali več otrok. Je pa tudi ...prikaži več res kar pravi ta ženska: pri hrani nekateri gledajo na cente, pri ajfonu in avtu pa cena ne igra vloge - pomembna je znamak. to je žalostno. veliko uspeha želim planiki, ker imajo res dobre stvari.

  • jozicamurn 15:55 24.januar 2017.

    Imamo desetorazredno šiptarsko sadje in zelenjavo, ki temelji na korupciji celotnih državnih funkcionarjev s strani Albancev, potem je pa tu še nizkokakovostno meso, ki se prodaja po zelo dragi ceni. Samo v Sloveniji je možno, da so recimo poli salama ...prikaži več in pa slanina (ali ocvirki) že skoraj dražji od pršuta in podobno. Veliko je oscilacij in deviacij od razumnih cen in glede na naš standard. Res je tudi, da nam prodajo vse tisto, kar sami niso mogli pri njih v njihovih severnih državah prodati, vendar to ne pomeni, da je "spoštujmo slovensko" dejansko boljše. To enostavno ni res. Sama tudi ne mislim plačevati za "spoštujmo slovensko", če pa je le to dražje x2 od nečesa kar je uvoženo iz tujine. Ni logike.

  • Avatar praufo
    praufo 15:56 24.januar 2017.

    slovenija glede na geografsko lego ne more pridelat za vsak trenutek karkoli in komurkoli, smo na taki legi... ampak to ni problem, tisto kar lahko pridelamo in prodamo nam ali še kom drugem, ... mislim, da tega ni malo ... ...prikaži več oprostite, ampak ta država kot je butična, je še kako uspešna in zanimiva, politiki jo pa dol tlačijo, zato, ker jih njihovi šefi v brukslu dol tlačijo ... pa kaj nam je to treba, zakaj, zakaj ... evo zopet mi je v glavi nekakšen stavek ... in si rečem zakaj pa ne bi z vsem srcem branili našo ... našo ... naše ... ja kaj pa drugega gospodarstvo ... od nečesa moramo preživet ... "naredimo slovenijo spet bogato", ... smešen stavek, ker je vse tako izorejono, ... groza

  • Avatar praufo
    praufo 12:47 25.januar 2017.

    strategija te države, ki skrbi za službe svojih podanikov v belgiji, je ta da ima skoraj vsaka večja vas en hofer, pa lidl, mogoče še evrospin, da ne govorimo o šparih ... zelo lep naslov: "Smo koš za smeti za ...prikaži več hrano, ki je drugje ne prodajo" ... si upate to vprašat vse te trgovce? dvomim, ker imajo zanesljivo zelo dobre odvetniške rešitve ... kako je možno, da so se v teh nekaj letih tako namnožili ... človek bi se vprašal kako smo sploh preživeli brez njih, ker danes oni živijo zaradi nas ... a je folk bolj lačen, žejen, rabi vsak mesec nove cunje, vsako leto nov hladilnik, vsake pol leta nov tv ... mogoče je bila včasih lakota po dobrinah, danes smo pa zasuti z vsem ... žal delo ni cenjeno, če že je, je pa obdavčeno do neba ... skratka mizerija ... zakaj je treba bit tak siromak na svoji zemlji ?

  • Pepe007 13:47 24.januar 2017.

    Točno. Našo kmetijsko ministrstvo včasih pride ven z "brihtno" idejo. Na primer ugotovi, da lesa za domačo predelovalno industrijo ni dovolj. Grdi lastniki gozdov ga prodajo grdim avstrijcem. Ker ti plačajo po ceni, ki jo imajo v ceniku in v ...prikaži več predvidenem roku. To pa je neka čudna poslovna praksa, ki je marsikomu v naši predelovalni industriji tuja.

  • miki1234 15:07 24.januar 2017.

    ona, pahor in podobni, ki komaj shajajo s 3000€ na mesec res lahko diskutirajo o takšnih zadevah. gospa rojena z zlato žlico v ustih si pač lahko privošči dražja živila. ni ji jasno, da večina zaposlenih v gospodarstvu s plačo ...prikaži več 600€ ali manj mora paziti kje potrošiti vsak €, da se le prebijejo čez mesec. packa

  • francl12 16:18 24.januar 2017.

    Problem slovenske hrane je predvsem v tem, da se nanjo obesi drag proizvajalec, ki mora imeti najmanj 5 traktorjev, kup posrednikov z nenormalnimi maržami in oderuška kao slovenska trgovina.Ravno zaradi tega se potrošniki odločamo za nakupe v diskontnih trgovinah ...prikaži več ala Hofer, Lidl, Eurospin....kjer dobiš ceneje in ne slabšo ampak velikokrat boljšo kvaliteto!!!

  • smejka 18:14 24.januar 2017.

    Se strinjam z direktorico.Imam pa tudi vprašanje zanjo : kaj lahko kupi s 550€?Odpad...zato , ker smo delavci za direktorje in državo tudi smeti.Nedavno tega je eden vodilnih mož dobro delujočega podjetja izjavil .: '' Plačani so koliko zaslužijo.''<br ...prikaži več />Se lahko tak ''gospod'' pogleda v ogledalo?....jaz vem, da v njem vidim nekaj drugega kot pametnega človeka.In srčno upam, da bo kmalu lahko kupoval takšne 'smeti' zase in svojo družino.Banda kravatarska pravi ena pesem.

  • Božidar Dinič 12:41 24.januar 2017.

    g lipušček merilo ja je velikost denarnice debelina prosim malo razuma in spoštovanja do ogroženih sonarodnjakov

  • Zmago 13:29 24.januar 2017.

    Kaj da ne: "Nacionalni interes" pa so se eni režali iz tega oz. to celo zlorabljali !! (nevede, ali pa so jih bankirji enostavno "namočili", ko so hoteli preveč, na koncu pa izgubili vse).Tak kot npr. Tuš ??? Na ...prikaži več hrvaškem Todorič ??? .......

  • MihaMB 13:29 24.januar 2017.

    Slovenija ni postala članica EU zato, ker smo tako dobri ali pa zato ker nas imajo radi, ampak zato, da so se po Sloveniji raspasli Lidli Hoferji, Eurospini, ...itd, s poceni hrano. Pri vseh stvareh je cena pogojena s kvaliteto. Tudi pri hrani.

  • Pepe007 13:41 24.januar 2017.

    Za eno predmestje normalnega mesta potrošnikov, se tudi EU ni metala na zobe. Malo preveč se ceniš. Pomembna članica z velikim številom potrošnikov je Poljska, Romunija, Bolgarija...

  • mirror 13:42 24.januar 2017.

    Gorenjski kmetje zbirajo mleko in ga izvažajo v Italijo, ker jim ga tam bolje in redno plačujejo. V Planiki se lahko vprašajo, zakaj se Italijanom splača.

  • Avatar Leon
    Leon 14:00 24.januar 2017.

    Avstrijski in italijanski mlekarji plačujejo višjo odkupno in nam prodajajo ceneje kot domači ? Halo gospa ...........vmes je pohlep slovenskih mlekarjev !

  • d 15:30 24.januar 2017.

    ni tko hudo ... seb najslabso hrano navadno prvoscjo tisti k majo vec denarja, taki so se bl skrti k uni k nimajo

  • Avatar praufo
    praufo 15:45 24.januar 2017.

    klobasanja na kvadrat, ampak tramp je rekel "amerika first", kdo od slovenskih liderjev je kdaj izjavil "slovenija je prva" ... nihče, ... razen če ni drugače

  • francl12 16:26 24.januar 2017.

    Drugač pa ta mlekarnarka naj kar sebe molze....narod ima dovolj molzenja s strani države trgovcev, mlekarnarjev........

  • krtina 16:57 24.januar 2017.

    Žalostno, da je merilo najnižja cena!Ja, je. Je pa to edini način, da si lahko v družini privoščimo kdaj pa kdaj sir. Po slovenskih cenah bi ga jedli tako kot slovenske ribe. Skoraj nikoli.

  • novispenjac 17:38 24.januar 2017.

    *znamka

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.