Slovenija /slovenija/komentarji-in-kolumne
21 ogledov

So jugoupokojenci novi izbrisani?

Komentarjev 11
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • suzana.kos 17:01 11.julij 2012.

    večina komentatorjev očitno nima pojma, kaj komentira, še manj pozna problematiko...številni Slovenci so delali po nekdanji Jugi kot strokovni kadri, prijavljeni so bili v Sloveniji in so tukaj tudi živeli. veliko ljudi je bilo takšnih tudi ob sedanji meji, da ...prikaži več so se vsak dan vozili v drugo republiko delati... in plačevali v pokojninsko blagajno takrat skupne države. zdaj so ostali brez dela pokojnine in res ne razumejo kaj so storili narobe. to je point!

  • mike2 23:11 10.julij 2012.

    Odličen in resničen članek. Samo kaj, ko Janša in Vizjak ne moreta ali ne želita razumeti da Slovenci niso delali izključno v Sloveniji; delali so kot strokovni kadri po vseh republikah bivše SFRJ.Takrat je bila Slovenija ponosna na njihovo ...prikaži večo znanje in uspešnost. Današnja vlada je pa lahko ponosna samo na to da je popolnoma uničila gospodarstvo, in od Slovenije naredila državo brez prihodnosti!

  • mrki 07:37 11.julij 2012.

    tale naš Janez Zalaznik - pojma nima in prodaja bučke - še en iz falange novinarjev ki gonijo nekaj čemur niso dorasli. Dragi pisunček - tisti ki je delal v drugi republiki in je imel tam prijavljeno stalno prebivališče so ...prikaži večso se mu dajatve stekale v proračun republike v kateri je živel! pisunček - bo do tu šlo ? in drugič : vbsi delavci iz "bratskih" republik so imekli v SLO prijavljeno samo ZAČASNO prebivališče in tudi njihove dajatve - za pokojnino in za socialo so se stekale v njihove matične republike - še slediš? in tretje: moj oče je delal v Nemčiji in mu sedaj Nemčija plačuje del pokojnine pač za toliko časa kot je tm delal!?zatorej dragi novinarski pisunčki - preden začnete pisat svoje pravljice se pozanimajte oz. podučite o stvareh!!

  • rolanda 20:25 23.julij 2012.

    Žalostno je, da so znižali pokojnine ljudem, ki so 4o let delali in dobosedno pri delu riskirali življenja. tu mislim na elektro monterje, kateri so na vsak klic morali ven in mnogokrat biti v vremenu v katerem niti policija ni ...prikaži več šla ven. Danes po poštenem delu bi jim pa zmanjšal. Ma naj si raje poslanci zmanjšajo. Saj edino, kar zna ta vlada uničevat podjetja in potem se še hvali koliko je naredila. Sramota. to so že drugi tako imenovani izbrisani. Žalostno da ne priznavajo stare juge saj so tudi oni otroci nje. Kaj sedaj še ni konec JJ maščevanja? kaj mora vso Slovenijo dat na kolena in potem bo on šel lepo v Avstralijo s svojo "mlado" ženo. Groza..

  • upokojenec 22:05 10.julij 2012.

    Zanimivo bi bilo, da v takem članku ko že napišete koliko so komu vzeli, da napišeta še kakšno pokojnino dobiva.

  • Veteran 22:34 10.julij 2012.

    Ponovno zavajanje s strani novinarjev žurnala24, ki navaja samo primere brez osnov - prava novinarska beda!!

  • recesija 00:14 11.julij 2012.

    Ha, ha .... Janez Zalaznik neodvisni novinar? ...... ha, ha ........ na 100 km se voha, komu pripada!

  • maddog 07:17 11.julij 2012.

    NIČ od tega nebi izbral..izbral bi zmanjšanje plač politikom.. to bi izbral :)

  • mrki 07:40 11.julij 2012.

    dokler imamo take novinarje - sovražnikov ne potrebujemo !

  • Hanzi 15:01 11.julij 2012.

    Mrki, razlika med temi upokojenci in nekom, ki je delal v Nemčije je v tem, da je le ta delal vedno v eni državi. Nikoli ni odšel v tujino. A bo čez 20 let spet nekdo plačeval odškodnino?? Tudi z ...prikaži več izbrisanimi je bilo kao vse OK, danes pa se iščejo krivci.

  • mike2 22:50 17.julij 2012.

    si pa res kot noj, ki ima glavo v pesku. Kako moreš primerjati delo v Nemčiji, ki je bila druga država, in delo v SFRJ, katere del je bila tudi Slovenija. Kaj smo se pa šli osamosvajanja, ko pa naša ...prikaži več vlada od vsega začetka ni bila sposobna urediti situacijo v samostojni Sloveniji. Brigala se je samo za svoj žep in vračanje premoženja RKC. Za nas, navadne državljane, jo pa ni skrbelo.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.