Slovenija
53 ogledov

Stojnica za prepoved krsta dojenčkov

Komentarjev 77
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • smejka 23:37 31.marec 2015.

    Krst je kršenje človekovih pravic-starši ga samovoljno vpišejo v vero,ki ni nujno,da jo bodo odobravali!!!!Naj se otroke vzgaja v duhu vere,a za krst naj se odločijo,ko bodo polnoletni.Saj tudi v stranke dojenčkov ne vpisujemo.Dovolimo,da se naši otroci odločijo po svoji ...prikaži več volji.Če pa se bomo vsi držali' deset božjih zapovedi',pa bomo zgled in dobri ljudje,pa krščeni ali ne.

  • c1305166 11:07 23.april 2014.

    Ne, kaj če bi samo otrokom dali pravico odločanja o lastni usodi in prepričanjih. Tvoj komentar je precej zmeden - nekaj čudne logike, nekaj ksenofobije,..

  • Pepe007 11:42 23.april 2014.

    Torej počakajmo z vsemi odločitvami, da se bo otrok sam odločil. Ne pošljimo ga v šolo, ne v vrtec.Zamisli, dragi Vojteh Višenhofer, ali si vedel, da nekateri 6 let stare otroke pošiljajo v neobvezne dejavnosti, kot je glasbena šola? ...prikaži več? Si slišal zato? Dajmo jih zapret... Kaj si taki starši mislijo...Da ne bi niti o tem, da na profesionalnih gimnastičnih tekmovanjih nastopajo čisti otroci. So se dejansko sami odločili zato? Zakaj točno so se odločili?

  • Igor Đukanović 12:58 23.april 2014.

    Milan Novak, vsi na fotografijah s stojnice so kristijani.

  • Žurnalček 16:21 23.april 2014.

    Jaz sem eden takšnih , zato so oni za mene smrtni sovražniki ! Pa še starš me ni prinesel , ampak stara mama banda črnuharska , nad mano se izvršili protiustaven verski obred , kajti starši me niso hoteli krstiti ...prikaži več ! SVINJE in PRASCI VATIKANSKI !

  • mojca003 17:54 23.april 2014.

    A veš kaj je zanimivo: da so te polili z eno vodo, za kar oni verjamejo, da ti da posebne duševne darove, ti pa pač ne (in torej po tvoje nima nobenega pomena) in to je povzročilo, da so zate ...prikaži več smrtni sovražniki. Jej jej, koliko sovraštva je v tebi, ampak a veš kaj, to sovraštvo moraš pa poiskati kje drugje, morda v odnosu med starimi starši in starši ali kaj podobnega (v kolikor je to, kar si napisal glede stare mame pač res). Če že, lahko ti ali pa tvoji starši, tožijo (in usmerjajo sovraštvo, če želite v) staro mamo, v kolikor je še živa. To je nekaj takega, kot če bi me npr. stara mamam peljala na npr. bangee-jumping, kjer bi doživel travmo, potem bi pa sovražil športni klub. Pa itak ni nobena travma, če te malo polijejo. Pa ne se sramotit s takimi komentarji, no.

  • mojca003 17:56 23.april 2014.

    Ma dej no, dej amlo razmislit preden pišeš neumnosti. Če te je stara mama ugrabila, lahko tožiš edino njo!

  • mojca003 18:01 23.april 2014.

    Po ustavi je napisano, da "v skladu s svojim prepričanjem zagotavljajo svojim otrokom versko in moralno vzgojo". Malo si prilagodil tekst v ustavi. Še enkrat - najprej malo preveri, kaj je zloraba. Zaznamovati mi moraš pa bolj pravno utemeljiti, da ...prikaži več se lahko sploh pogovarjava. Po katerem členu je to zaznamovanje?

  • Pepe007 10:58 23.april 2014.

    Dajmo staršem vzet vso pravico do otrok. Ko se otrok rodi, gre v ustanovo, kjer ga čredno vzgajajo. Ne bo krstov, ne nasilja v družini, ne učenje šiptarskega jezika namesto slovenščine. Idealno, v skladu z X členom ustave.Nekaj takega ...prikaži več so se šli v Kambodži in verjetno tudi ti pobudniki pašejo bolj v tisti čas.

  • Igor Đukanović 12:55 23.april 2014.

    No, končno se o problemu pogovarjamo. :-) Vsaka pravica nosi za seboj tudi dolžnosti. Dejstvo, da imajo pravico do svobodnega izražanja veroizpovedi vsi, prinaša s seboj tudi dolžnosti. Otrokom smo to pravico dolžni zagotoviti starši. Nad našim ignoriranjem te pravice ...prikaži večavice pa ima roko še država. Tako moj otrok ima pravico biti Hare Krishna in jaz mu je ne smem vzeti. Če vsiljujem svojemu otroku katerokoli vero, me mora ustaviti država. Dobra vzgoja seveda ni vsiljevanje.

  • Igor Đukanović 16:06 23.april 2014.

    Jaz odmevnost peticije merim s številom primitivnih komentarjev.

  • Igor Đukanović 17:56 23.april 2014.

    Mojca, po Ustavi imate pravico in dolžnost svoje otroke vzgajati. Ne tako kot si vi osebno želite, pač pa po svojih najboljših močeh in vesti, tako kot je dobro za otroke. A jih nimate pravice ne zlorabljati, niti tepsti in ...prikaži večin celo ne zaznamovati.

  • mojca003 17:58 23.april 2014.

    Sploh so pa določila za krst takale: Če ni zagotovljena verska vzgoja in rast v veri, je treba krst in birmo odložiti v skladu s predpisi cerkvenega prava. V kolikor staršem sv. maša, pri kateri se Jezus daruje za nas, ...prikaži več nič ne pomeni, oz. jo celo zavračajo, glede na odvisnost otrok od staršev, ni pogojev za krst otroka.

  • Kranjica 09:46 28.marec 2015.

    Kje pa si živel v času komunizma? Ali pa se še rodil nisi. Takrat so ljudje določeno obdobje po vojni s strahom ali celo skrivaj hodili v cerkev, tudi člani KP so bili med njimi. Staršev pa nihče ne sili, ...prikaži več naj dajo krstit otroka. Res,otrok ne mora o tem odločati, kot tudi marsikaj drugega ne. A za to ni kriva ne vera ne politika, ampak dejstvo, da ni sposoben odločati o čemerkoli. Zato je zame tole zbiranje podpisov spet poskus vzbujanja pozornosti ali pa poskus razdvajanja Slovencev.

  • wingspan15 11:30 23.april 2014.

    folk razume, brez skrbi, sicer se pa otroci, ko odrastejo itak odločijo po svoje, pa ne glede na to ali so krščeni ali ne. Je pa ta pobuda grobo poseganje v pravice staršev in otrok.

  • siesta 11:31 23.april 2014.

    Zakaj 5 let staremu, če lahko dvignemo mejo na starost v kateri se otrok odloča za kateri poklic se bo izučil. Hmm, ko smo ravno pri tem, zakaj pa starši nimajo moči odločanja, kaj bo njihov otrok po izobrazbi? Zakaj ...prikaži več se mora otrok okoli tega sam odločati?

  • c1305166 12:35 23.april 2014.

    WTF??? Nič ne govorijo tudi o tem, da bi bilo kaj narobe s kemijo. Verjetno so potem tudi kemiki, po tvoji logiki.

  • antitrust 12:06 23.april 2014.

    Ne verujem v cerkev, verjamem pa v neko obliko višje sile (Boga )

  • zcmr 12:21 23.april 2014.

    Predvidevam in preprican sem da tile pobudniki al kaj so ze.... podpirajo obrezovanje fantkov cene tudi deklic....predvidevam iz kje prihajajo...in to delajo na krscanski zemji....naj gredo zbirat podpise v arabski svet proti muhamedu, pa da vidimo kako se bo koncalo.

  • Kranjica 09:36 28.marec 2015.

    Kaj se pravzaprav razburjaš? Saj ti ni treba verjeti! Toda dopusti drugim, da verjamejo. Kaj pa boš rekel na ostale veroizpovedi? Sicer pa so po 7.čl.Ustave vse verske skupnosti enakopravne, njihovo delovanje pa svobodno. Če se lahko istospolni sklicujejo na ...prikaži več enake pravice, se lahko tudi verniki, mar ne?

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.