Slovenija
23524 ogledov

"V Fidesu niso imeli pojma, kaj si zdravniki v resnici želijo"

Komentarjev 29
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • sandi76 13:02 18.januar 2024.

    Iz seznama 50 najvišjih plač v Sloveniji izhaja, da so v veliki večini na tem seznamu samo zdravniki. Očitno smo prišli do tega stanja, da si bele halje želijo še več in bodo šli preko trupel (beri pacientov, ki tako ...prikaži več ali tako ne pridejo do njih, ampak zavarovanje pa plačujejo ) ker so si pač zamislili, da hočejo še višje plače. Včasih so blefirali o prenizkih plačah, ker pa danes tega ni več, so prenehali z blefom in pač sedaj hočejo še višje plače.

  • munja 12:24 18.januar 2024.

    Pa kaj še hočete, sleči delavca iz kože, ki gara 8 ali pa 12 ur na dan za par sto evrov, da imate vi plače???? A se sploh zavedate tega??? Grabežljivci, sramota od sramote!!

    • h4ck3r 12:50 18.januar 2024.

      Ozkogledno razmišljanje...tipično za današnji sistem...

    • Naklonsky 13:08 18.januar 2024.

      Pa saj ne gre za višino plač! Gre za spoštovanje in izvajanje zakonov! V vsaki normalni državi bi moral zaradi kršenja zakonov odstopiti najmanj šef vlade!

    • munja 16:39 18.januar 2024.

      Naklonsky daj ne bluzi, da ne gre za višino plač, za kaj pa gre??? Grabežljivci so in hočejo vedno več tudi čez trupla. Zakonov pa tako in tako nihče v naši državi ne spoštuje, a ti še to ni jasno??? ...prikaži več Divji zahod gledamo že tri desetletja na vseh področjih.

    • Naklonsky 18:58 18.januar 2024.

      Ni čisto tako. Mesec je dvignil zajamčeno, mladi zdravniki so se zbudili in dobili nekoliko več - s tem pa zrušili nesorazmerja plač v zdravstvu. Gre za porušena razmerja. Vse se je začelo pri mesečniku!

    • HayekF 19:21 18.januar 2024.

      Pol je pa rešitev enostavna, naj mesec zniža plače mladim zdravnikom na izhodišče.

    • h4ck3r 09:02 19.januar 2024.

      Pa kaj je vam ljudje? Kam smo prišli...nekdo, ki se šola in izobražuje vsaj nekaj let več in to ne na nekem kikiriki faksu, bi naj imel enako plačo, ko primitivni forumaš tu gor, ki gre v fabriko naredi 8 ...prikaži več ur in se mu je... za cel svet. Potem pa še pametuje in se smili sam sebi, kako je bogi ko dobi minimalca. To bi naj bil pravičen svet? Ampak pričakovati razumevanje različne zahtevnosti poklicev in poti do tja in še naprej, od ljudi s takšno mentaliteto, je tako utopično.

  • ferdopis59 12:41 18.januar 2024.

    Zdravniki bi radi imeli večje plača, a je vpašanje zakaj? Prvo si naj uredijo sistem NEPODKUPOVANJA (znance in prijatelje postavit v čakalno vrsto) in s tem povečanje čakalnih vrst, drugo pa si naj uredijo, da pacijenti, ki imajo manj zahtevne ...prikaži več bolezni pridejo na vrsto za nujnimi primeri. Zdravniki si morajo sami urediti sistem, da bo za njih manj obrebenilen in pa pacijente prijazen. Problem zdravstva je, da delajo v "španoviji" zdravniki in medicinjsko osebje. Zdravstvo postavite se v vrsto.

    • h4ck3r 12:53 18.januar 2024.

      Zanimivo razmišljanje oz. lahko kar rečem hipokrizija...kar je zelo pripljubljeno pri nas, saj če jaz nimam koristi zakaj bi imeli drugi...prvo naj vrže kamen tisti, ki še ni naredil usluge sorodniku? Pa naj bo to kruh iz trgovine, žebelj iz ...prikaži več proizvodnje, popravilo računalnika ali pa zdravnik s preskokom vrste. ;-)

    • lojs 13:53 18.januar 2024.

      nekoč sem imel zasebno firmo, pa nikoli nisem naletel na to, da bi me kdo skušal podkupi ... sem pa sam skromno podkupil kakšnega v javem se ktorju ... a ti mojster ferdo razumeš, kaj sem napisal

    • Avatar Leon
      Leon 15:37 18.januar 2024.

      Podpis pogodbe o takojšni prekinitvi dela DVOŽIVK je osnovni pogoj za začetek pogajanj vlade s sindikatom Fides .

    • lojs 15:42 18.januar 2024.

      ko boste iztrebili dvoživke, bodo ostale samo še enoživke ... samo še privat sektor

    • h4ck3r 15:50 18.januar 2024.

      Leon...najprej je potrebno urediti še marsikaj drugega...se pa strinjam, da so zdravniki ali privat, privat s koncesijo ali javni. Torej samo eno od teh...bi te pa vprašal potem, kako in s čim boš potem zagotavljal obratovanje javnih zavodov?

  • Kmodri_ 14:15 18.januar 2024.

    FIDES si želi samo eno: višje plače za starejše zdravnike! Ostalo jih ne briga! Vsako leto gremo v Afriko delati pro bono pa se nihče ne upira, da so tam ponekod tako slabe delovne razmere, da doma niti v službo ...prikaži več ne bi prišel nihče!

  • pravičnik77 13:53 18.januar 2024.

    kdo ustvarja čakalne vrste? kdo noče zmanjšat? kdo hoče za to nedelo višje plače? odgovor je 3x zdravnice in zdravniki, niso zdtavnice nič boljše.. vsi so ena sama lena bogata gamat!

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 16:24 18.januar 2024.

    Ma naj se zgodi že razpad zdravstva in se ga začne graditi na novo od temeljev naprej. Samo daljše se agonija, rezultat bo na koncu isti, propadlo zdravstvo.

  • samo.jst 17:51 18.januar 2024.

    Dohtarji stavkajo za banane. En ta pameten se oglasi z izjavo "ce bi bila drzava pametna bi jim ponudila jabolka in bi bli tiho". Ja super specjalci, a se ne bi vi najprej zmenli kaj sploh hocete in potem prisli ...prikaži več na dan z realnimi zahtevami?

  • lojs 18:03 18.januar 2024.

    vlada naj bi imela za pogajalca s fidesom prav ministra za finance ... on pravi plače za ves javni sektor ali nič, ampak kdaj bo to sprejeto, ne vemo ... se pravi pogajanja izgledajo tako da vsakič vlada izjavi isto, ...prikaži več ... "jebite se do nadaljnega" ... ne vem, tisti pogajalci dobijo kakšo kavico ali piškotek, pot pa sami plačajo, kdor pa ne pride, se pa kao noče "pogajat" ... no to so pogajanja

  • atamama 18:08 18.januar 2024.

    Žal nimamo možnost razprave Z Fidesom pacienti. Mislim, da dokler bodo razpravo in denar krojili v ZZZS-ju dr-ji do takrat bomo imeli vsak dan večje ''sranje''. Terminologija (in dobro plačano) nadzorni zdravnik, to poslati na smetišče. Kontrolo uvesti z dejstvi ...prikaži več ne pa z ''mešanjem megle''. Kako lahko opredeli ''zdravnik'' honorarec ZZZS-ja, da pacient NI primeren za operacijo v tujini in hkrati v podobnem primeru operacijo odobri svojemu kolegu, isti dan, v isti uri. Lahko, dokler mu dajemo moč.

  • lojs 14:56 18.januar 2024.

    to, kar se danes dogaja, je samo rezultat neizpolnitve podpisanega dogovora ... 2 leti nazaj ... aja poplave, ja, potem naj bodo poplave tudi za migrante in za nvo ... mingrantom naj lepo objasnijo, da jih zaenkrat ne sprejemamo, ker ...prikaži več smo imelo poplave ... a je to tako težko?

    • atamama 18:15 18.januar 2024.

      Lojze, ali veš kako dr-je pripravit v javne službe? Enostavno ukinit mešane pogodbe s strogo konkurenčno klavzulo ter jih poslat samo pri privatniku delat.In potem bo vsak farmacevtski potnik se oglasil pri lastniku-direktorju in ne kot sedaj v bolnicah in ...prikaži več ZD pri dr-ju. In ob mesecu bo plača odvisna od priliva in ne od prisotnosti na delu. Saj veš kako je pri privatniku.Takoj bodo se tepli za mirne službe, kjer bo denar fiksen.Z denarjem, udarci po žepu, tako se bo to izsiljevanje rešilo, kajne?

    • lojs 19:43 18.januar 2024.

      ahh, veliko si natipkal, pa niti ne vem točno kaj bi rad povedal ... folk rabi zdravstvo, storitve, tako da praktično tukaj sploh ni trga, ampak nujno delo ... zobarji služijo 1000€/h in več, pa se otepajo pacientov, ne vem kaj bi še

  • lojs 14:16 18.januar 2024.

    slovenčki butasti ko točak ... dohtarje prisilit v državne firme, koncesije pa bogvari, ... pa dejte jih tepst z gajžlo, da bodo začel delat, ne vem kaj čakate tepci ... al jih pa odpustite, pa naj bodo novi dohtarji migranti, ...prikaži več ki državo stanejo ene pol manj ... oni vse znajo, sploh pa posiljevat, banda

  • lojs 13:56 18.januar 2024.

    pri vseh teh komentarjih, še iz prejšnjega članka, mi je bil najbolj všeč ta: "tiste, ki stavkajo, je treba odpustit" ... a ni to super ideja? ... sam pa predlagam, da se uvede kontrola na meji z sosednjimi državi, kjer ...prikaži več je treba vsakemeu zdravstvenemu delavcu preprečit prehod meje

  • bobubob 08:51 19.januar 2024.

    Več denarja, manj zdravja, več policije, manj varnosti, več vojske, manj miru, več predpisov, manj reda. Več izobraževanja, manj zdrave pameti. In tako že desetletja, pa je vedno slabše. Kaj ko bi morda poskusili še v obratni smeri - manj ...prikaži več pišmeuharstva oz prelaganja lastne odgovornosti na druge? Tako pa doktor benti nad policijo, policist nad sodnikom, sodnik nad doktorjem.....vsak bi svoje opravljal pišmeuharsko, od drugih pa bi rad dobil strokovnost?

  • Lana Kunc 08:41 19.januar 2024.

    A ti zdravniki sploh pomislijo na paciente, ki jih potrebujejo. Koliko jih je umrlo v času covida in koliko jih bo sedaj. Vaša naloga je, DA ZDRAVITE BOLNIKE IN NE DA STAVKATE. Če niste zadovoljni pa pojdite drugam in tam ...prikaži večm štrajkate, če vam bodo dovolili, prej pa vrnite vse stroške za šolanje. Imate bajne plače, za svoje delo NE PREVZEMATE ODGOVORNOSTI. Delate privat, kjer se veliko bolj trudite in potegnimo skupaj oba zasližka ste plačani PREVEČ.

  • Avatar MS
    MS 15:57 18.januar 2024.

    Zanimiva bi bila primerjava izobrazbe zdravnikov in poslancev! Zanimiva bi bila primerjava odgovornosti posameznega zdravnika in posameznega poslanca! Zanimiva bi bila primerjava plače med zdravniki in poslanci!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.