Slovenija
218 ogledov

Zakonsko prepovedano fizično kaznovanje otrok

Komentarjev 22
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • wester62 21:39 28.julij 2016.

    sem proti brutalnim pretepanju.eno majhno po riti pa ne more biti nasilje.sicer pa praznoglavi poslanci pa zaslužijo zaresno brco v rit. namreč še pred kratkim so vsi govorili o nadzoru nad početjem otrok na računalniku in kaj počnejo na družbenih ...prikaži več straneh,da ne bi jih v roke dobili pedofili ali kdo dru. sedaj pa ne smeš jih nadzirati ker je to nasilje.a ko bodo pedofili to izkoristili me zanima če bo vlada prevzela odgovornost. ti v naši vladi so sami bebci nesposobni.vprašanje če imajo narejeno osnovno šolo.

  • wester62 21:42 28.julij 2016.

    mislim ,da večkrat na leto bo moralo to biti,dokler bo ulica učila otroke in ne starši.otroci pa imajo preveč pravic in premalo dolžnosti in ne samo v šoli.nisem pa za prekomerno in nobeno nasilje.le za vzgojno,pa ne po glavi.

  • Papaja Popi 17:12 28.julij 2016.

    Pozdravljam prepoved kaznovanja otrok.Prepozno zame , pravočasno za otroke.Ampak, eno do dve po riti z roko pa otroku ne more škoditi, enkrat ali dvakrat v življenju.Drugače ni potrebe.

  • Avatar Leon
    Leon 17:42 28.julij 2016.

    Pričakujem brutalen odziv RKC glede tega zaakona ! Kako jih bodo sedaj po ritki nagi .................drugače pa je to idiotizem in predlagatelji očitno sledijo pokemonom .

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 17:46 28.julij 2016.

    "Ampak, eno do dve po riti z roko pa otroku ne more škoditi". Aja? Zakaj pa to ne more skoditi? Kje je pa meja? Zakaj pa naj bi dve po riti bile ok? In kdaj eno dve postane stiri, pet, ...prikaži več deset? Dve na leto? Jao jao

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 17:47 28.julij 2016.

    Seveda da si se zahvalila, ko si pa mentalno omejena in imas ocitno daddy issues zaradi ocetovskega nasilja. Ampak glavno da nisi "klaberka ali narkomanka" kajne! Svet gre v podn zaradi takih omejencev kot si ti baba glupa.

  • Papaja Popi 17:57 28.julij 2016.

    bugmenotMišljeno je bilo dobesedno samo eno do dve po riti z roko.V celem življenju !Potrem se je treba z otrokom pogovoriti.Pogovoriti se je treba že pred kakršnikoli udarcem.Če otroku pravilno in dobro razložiš običajno ni ...prikaži več problema.Običajno je dovolj že malo povišan glas.

  • tomaz 18:00 28.julij 2016.

    @bugmenot...verjetno nimaš svojih otrok, vendar vsak ki ima svojega otroka rad, tudi fejst dobro ve kje je meja....ko nobena beseda ne zaleže več, ko gre pogovor v prazno, ko trma za svoj prav, takrat pomaga tudi ena po zadnji plati....vedno ...prikaži večplati....vedno je tako bilo in tako tudi bo, pa če sprejmejo tak ali drugačen zakon...

  • hpet 18:39 28.julij 2016.

    @bugmenot: A si ti malo nasilen(na)? Psihicno nasilje pogosto pusca vecje posledice kot pa klofuta podivjanega mulca. Umiri se malo. Iz tvojih komentarjev seka ista agresija, ki jo ocitas zagovornikom "kaksne klofute".

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 19:59 28.julij 2016.

    Take kot si ti, bi morali brezpogojno sterilizirati!

  • francek 20:31 28.julij 2016.

    A bo to veljalo tudi za musliče, cigane ... al bodo multikulti izjeme.

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 14:21 30.julij 2016.

    A je Primc že začel zbirati podpise za referendum? Ta cerkvenim se bo zagotovo strgalo!

  • nepomembna 08:42 31.julij 2016.

    no ja, za kakšne primere bi bilo to potrebno. Ampak kaj pa prepoved fizičnega nasilja otrok nad starši (mladoletnih otrok).

  • jozicamurn 17:10 28.julij 2016.

    Dobrodošli v svet pederkastih biebrov ali pa nasilnežev do staršev. Sramota, vzgoja otrok in par krepkih ko trmari ali naredi nekaj zelo hudo narobe s čemer ogroža sebe, da bi bilo isto obravnano kot najhujši zločin je ideja istih multikulturnih ...prikaži več gejev in lezbijk nesposobnih osebkov, ki v svoje domove radi sprejemajo isisovce zaradi "sočustvovanja" na igranjo kart za človekove pravice. Pfuj pfuj. Svet gre v podn. Jaz sem jih dobijala kar dosti v mladosti in na koncu kot starejša sem se staršem zahvalila, ker če ne bi bila po možnosti v slabi družbi neka klaberka ali narkomanka.

  • edvard 18:16 28.julij 2016.

    Potem se pa čudimo zakaj je toliko nasilja v svetu, saj ni čuda, nihče se več nikogar ne boji, dela kar misli sam da je prav. Ni več nobene prave čvrste vzgoje, eni otroci razumejo na besedo, druga žal ne, ...prikaži več zato jim je pač treba to pokazati na drug način. Takšna praksa je delovala stoletja.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 01:16 30.julij 2016.

    Če ne znaš otroka z besedam obvladat rabš dobrega psihologa ne pa tepež. Če si sposoben nikol ne boš rabu svojega otroka tepst. NIKOLI. Smo mel soseda razvajenega ; tečnega; vase zagledanega; skoz se je zgovarjal. Pol so se pa ...prikaži več starši pozanimal pri enmu mladmu psihologu kako to premagat. In v roku pol leta so ga spravl v red. Nič tepeža sam fejst so se pozanimal. Vse se da če se hoče. Celo otroka dobro vzgajat brez nasilja se da če se potrudi!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 01:21 30.julij 2016.

    Otroka moraš premagat miselno ne pa s tepežom pa grožnjami. Tepež je sam bližnjica ki pa lahko pusti stranske posledice. Vi se zezate ; pa poudarjete najbolj blago obliko tepeža ampak to je sam izgovor za to da se v ...prikaži več ozadju podpira nasilje. Ne bi bilo prvič da se je otroka uničlo psihično na ta način. Se mu vzelo vso samozavest in samozaupanje v lastne sposobnosti. In se ga stisnilo v kot na način da celo življenje išče potrditev v drugih. Sebi ne zaupa. Take pohabljence se hitro naredi. Vsak otrok je drugačen in nekatere če stisneš ob zid bodo ven izšli slabši ne pa boljši. V bistvu jim ubiješ notranje bistvo in so potem zmedenci ki ne vedo in se ne upajo nič. In vsako nasilje je izzivanje da do tega pride.

  • Janez_53 17:20 28.julij 2016.

    Torej bo po novem tudi kazenski odvzem telefona otroku spadal med nasilje v družini? Lahko iz tega sklepam, da se bo štelo za nasilje države nad otrokom, če mu starši zaradi bedne plače ali brezposelnosti ne morejo kupiti telefona? Se ...prikaži več kreatorji zakona ne bi malce vprašali kaj je še smiselno in kaj je že pretiravanje? Ne bi mogoče dali na tehtnico tudi dolžnosti otrok, ne le njihove pravice? Ti otroci bodo odrasli in bodo predvsem iskali pravice, za dolžnosti jim bo pa malo mar!

  • tomaz 18:07 28.julij 2016.

    @bugmenot.....evo primer...sin je imel neko posebno dioprijo in v tistem času se je dalo očala le na Dunaju dobiti in to preko nekega zastopnika v Zagrebu...dva meseca sem se vozil in urejal (da ne govorim koliko je to stalo), da ...prikaži večtalo), da je do očal prišel...ko je enkrat trmal, je očala vrgel v tla in zahodil...kaj bi ti storil..mu nebi dal ene vzgojne...ali bi ga lepo prepričeval, da je ve v redu in da spet dva meseca ne bo normalno videl...

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.