Slovenija
156 ogledov

ZPS: Ne zavarujte se!

Komentarjev 23
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Socrates 09:25 17.april 2012.

    Točno to. Ta življenjska zavarovanja so navaden nateg. Če bi zavarovalnice res hotele dobro ljudem in če bi od teh zavarovanj res največ odnesel zavarovanec, potem nas te zavarovalnice nebi vsakič klicale na dom in nam ponujale ta bedasta zavarovanja. ...prikaži več Tudi sam sem imel primer ko sem 3 leta vlagal in sem vložil cca 1600€, čez 3 leta sem ven dobil samo 900€. Več bi imel od tega, če bi ta denar dajal v nogavico kot pa tej zavarovalniški bandi.

  • jakec1575 09:42 17.april 2012.

    Čeprav ni šlo za malo denarja, se danes smejim sam sebi. Ker sem se tudi sam pustil "nategniti". Slo je za eksperiment, zakaj pa ne in slisi se dobro. Predobro? Slo je seveda za cisto zavajanje. Kriza gor, kriza dol. ...prikaži več No, meni so predstavili vse stroske, tako da je jasno, da so prihodki prvih 5 let negativni, so me pa zavedli čisto drugje. Vsem, ki se bodo vseeno odlocali za tovrstne produkte polagam na srce, da najprej skrbno preberejo pogoje o izstopu iz zavarovanja. preprican sem, da ko bodo postavili vprasanja na to temo agentu, bo sijaj v oceh zamenjan s prezirom in zamero. Zato se agentu prvič le zahvalite in ga povabite čez čas v podpis, ko boste prebrali vsa dejstva. Naj si lisjak krvavo zasluzi svojo provizijo. Se ena branza, ki se je mocno razvila v Sloveniji, od nje pa ni nobene dodane vrednosti za narod. Ampak oni so baje na trgu in krvao zasluzijo vsak €. ZPS in gospa Kutin. Za nekatere pozno in prepozno, a vseeno hvala!

  • zdrej 15:53 17.april 2012.

    Ti kar odpri, pa tukaj javi. Take liste bi bile potrebne za vse finančne ustanove. Potrebno bi še bilo imeti človeka, ki bi vedel stvari razložiti preko zakonov. Edino preko zakonov jih človek lahko vsaj malo spravi proti kotu, v ...prikaži več kot pa zelo težko. Jaz sem razmišljal da ne bi dal zavarovati avta, pa na žalost ne gre. Zakaj? Zato, ker je vrednost mojega avta k večjemu 500€ po najboljši ponudbi (kilometri, starost), plačilo zavarovalnine pa je je preko 300€/leto. Tako, če bi varčeval namesto, da bi plačeval zavarovalnino večjo od 200€, bi si s kovčkom lahko šel danes kupit drugi avto.

  • Roman 08:45 17.april 2012.

    Sem prvi na tvoji listi!

  • leonardo 09:24 17.april 2012.

    Bravo Breda Kutin. Že nekaj časa sem čakala, da se bo kdo spravil nad te lumpe. Sama sem v tem zosu in povem vam, da poznajo vse finte, da te prinesejo okrog. Seveda ob pridobivanju zavarovancev se popolnoma drugače obnašajo ...prikaži več ko pa takrat, ko se ti obrneš nanje. Če vas bodo tožili, bom prišla na sodišče in predstavila svoj primer Lep dan vam želim gospa Breda Kutin.

  • korl1967 09:48 17.april 2012.

    naj mi ta denar katerega naj bi dobil čez 3o let dajo danes sam bom pa vestno odplačeval obroke....OBLJUBIM

  • strk 15:39 17.april 2012.

    Le zakaj vedno profitirajo tisti, ki se zadolžujejo (se mi kolca po jugoslovanskih čekih), ne pa tisti, ki varčujejo??

  • zdrej 15:41 17.april 2012.

    Dragi g. Kaluža. Ko sem sklenil tako zavarovanje mi je bilo obljubljeno stanje 1:1 ali boljše po treh letih. Takrat ste vsi v ena glas to zatrjevali. Po treh letih je kolega enako zavarovanje dvignil ven in dobil 300€, ker ...prikaži več kao imate vi velike stroške!!!! Torej v treh letih ste naredili za več kot 1k € stroškov? A ste vi normalni? Vi bi morali s tem denarjem narediti vsaj 2x toliko, koliko vam je dano, če ste sposobni za to področje!! Ja banke tudi kradejo, samo one vsaj pozitivne obresti dajejo na pozitivno stanje, vi pa niti tega niste sposobni!!!

  • grega71 22:00 17.april 2012.

    Bravo ZPS! Dejstvo je, da gre za načrtno zavajanje potrošnikov. Sam imam sklenjeno življensko zavarovanje KD Družina. Plačujem dobrih 130 EUR na mesec. Po petih letih dobim izpis premoženja. Vplačal okrog 7800 EUR, trenutna vrednost premoženja pa je reci in ...prikaži več piši 2590 EUR, potem pa še zraven napišejo, da je najpomembnejša socialna varnost vas in vaše družine. Tako da pozor pred KD!!!

  • wingspan15 13:30 18.april 2012.

    Ja pa ne samo pred KD, meni je to zakuhala Zavarovalnica Maribor.

  • wingspan15 13:33 18.april 2012.

    Zakaj so pa potem v predstavitvi in pogodbi zagotovljeni 6% letni donosi plus dobiček?

  • wingspan15 13:39 18.april 2012.

    Tudi jaz se pridružujem

  • strk 15:39 17.april 2012.

    Pred kakimi 13 leti sem sklenil 10-letno življensko+nezgodno zavarovanje. Sem bil tako neumen, da sem to storil na zavarovalnici. Kakorkoli, vseh 10 let nisem imel nobene nesreče, tako da nisem dobil nič od nezgodnega - to je pravzaprav dobro! Se ...prikaži več je pa vmes zamenjal denar, pa kriza na krizo... ko sem sklepal zavarovanje mi je agent v markah preračunaval, da bom po 10 letih dobil denarja za manjši avto. Sem doživel in dobil približno 3 povprečne slovenske plače - ja, za en dober bicikel je bilo. Dosti bolje bi naredil, če bi sproti porabil ali kam drugam vlagal. Ni problem samo v predčasnem odkupu, vsote za doživetje so pri teh slovenskih življenskih zavarovanjih smešno nizke. Če se danes zavarujete na 10 let in se vam izračunani znesek zdi visok, POZOR, vmes se bo spet zamenjal denar, pa unija po fuč, morda tudi država, pa kriza na krizo in ni verjetno, da boste čez 10 let dobili kaj več, kot 2-3 takratne povprečne plače. Le zakaj vedno profitirajo tisti, ki se zadolžujejo (se mi kolca

  • halal 20:54 17.april 2012.

    Jaz pa mislim,da je problem v vas posameznikih. Vam besedna zveza NALOŽBENO ZAVAROVANJE ne pove prav nič ? Gre torej za ZAVAROVALNI produkt, kjer del premije odpade na ZAVAROVANJE (in spremljajoče stroške seveda), preostali del pa na "plemenitenje",temu seveda ne ...prikaži več moremo reči VARČEVANJE, ker je odvisno od situacije na trgu, vezano je na gibanje VEP točk/e.Ne rečem, tudi "neodvisni" agenti ga biksajo in govorijo neumnosti, ampak še vedno pa smo mi tisti,ki podpišemo ponudbo s splošnimi pogoji... Pa ne rabiš biti pravnik, da jih razumem. Tudi sam imam naložbeno zavarovanje pri Triglavu, pa imam nekaj manj, kot sem "vložil", seveda je vse pogojeno s starostjo zavarovanca. Poleg tega pa denar tudi vlagam direktno v vzajemne sklade, različni zneski od 20€ navzgor, kakor mi ob koncu meseca ostane. Tisti, ki pa ste mnenja, da ne potrebujete življenjega/naložbenega zavarovanja, pa imate v tem primeru kredit ali neporavnanje obveznosti, pa stopite pred vašo družino

  • wingspan15 13:29 18.april 2012.

    Bravo ZPS. Pred tremi leti sem ostala brez službe, zato sem želela po 10 letih rednega vplačevanja, prekiniti življensko zavarovanje. Navajam, da je bilo zavarovanje sklenjeno za zavarovalno dobo 12 let.Ko smo po vseh peripetijah le prišli do zaključka ...prikaži veča in izplačila, nisem prejela niti zneska, ki sem ga vplačala, poleg tega sem pa morala plačati še davek. Ko te mamijo z zavarovanji, ti obljubljajo nebo in zemljo. Gorje pa, da se kje kaj zalomi, kot se je meni. Če bi samo mesečno varčavala isti znesek, bi dobila v teh letih podvojeno vsoto, tukaj pa niti glavnice ne. Zato se mi zdi fino, da nekdo obelodani in spregovori o zavarovalniških manipulacijah.Kljub današnji situaciji ga ni denarja, da bi me premamil v neko tako obliko varčevanja.

  • ogoljufan 21:56 19.april 2012.

    Gospod Kaluža ne posnemaj Simčiča in se ne sprenevedaj , vsaj sedaj ne ko se pozna vsak detajl vašega strokovnega natega. Jaz pred devetimi leti od vašega inkasanta sploh nisem bil seznanjen o nekem naložbenem varčevanju prek t.i. skladov ampak ...prikaži več za klasično šparanje v mladih letih , tako da bom pozneje nekaj privarčeval, lahko tudi nekaj dodatno pokasiral , zato ker boste vi transparentno plemenitili moj denar. Vedeli ste naprej da boste plemenitili za svoj žep. Če bi bila država res demokratična , bi vas morala skupaj z vašimi pajdaši dati na hladno za dolgo časa , nam oškodovancem pa povrniti vse premije z obrestmi vred . Da vas ni sram pohlepneži sedaj bi špa še pametovali

  • kapibara 09:13 31.januar 2013.

    Strinjam se s teboj !Tako kot pri odplačilu kredita:obrok se deli na :del za obresti in del za glavnico.Živ.+nakožbeno se deli na : varčevanje, ostanek pa na ZAVAROVANJE.Reklama je pa pri vsaki stvari všečna, doma pa reklamacije in ...prikaži več okvere..isto sr_nje drugo pakovanje.Nihče ta pa ne prisili v podpis..

  • skat 11:56 17.april 2012.

    Enak problem je pri drugem pokojninskem stebru. Ko pri odhodu v pokoj in po 12 letih varčevanja hočeš dvigniti svojo rento, ti takoj odtrgajo cca 30%.Sama banda v naši preljubi Sloveniji. V poštev pride eventuelno le osebno varčevanje ...prikaži več v kakšni solidni banki, pa čeprav na prvi pogled ni najbolj ogodno.

  • mirko 07:34 17.april 2012.

    Zveza potrošnikov ima popolnoma prav. Zavarovalnica deluje izključno v svojem interesu. Interes zavarovanca pa zavije v celofan papir in z ponudbami zavajajo ljudi. Za moje pojme so zavarovalnice ena sama mafijska združba in čisto nič druga. Namesto zavarovanj bi ...prikaži večbi moral biti ustanovljen fond za primer nesreč po vzoru ZPIZ-a, zavarovalnice pa z zakonom prepovedat.

  • albert 08:40 17.april 2012.

    @ mirkoSe popolnoma strinjam navadna mafijska združba. Zakon o zavarovalništvu je pisan njim na kožo torej legalno plenjenje državljanov. Tudi obvezno avtomobilsko zavarovanje je treba ukiniti ker vsaj jaz osebno od tega nimam nič. Imel sem prometno nesrečo, policijski ...prikaži več zapisnik je bil napisan v prid soudeležencu nesreče na sodišču so proti meni postopek ustavili ker ni bilo dokazov za mojo krivdo in zaradi tega imam izvržbo na računu. Na zavarovalnici pa so mi razložili, da odločba sodišča za njih ne velja ampak je za njih relevanten izključno policijski zapisnik. Torej mafija nad mafijo.Razmišljam, da bi na FB odprl stran, da se mi pridružijo vsi, ki so imeli slabe izkušnje s to mafijo!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.