Svet
58 ogledov

Fotografija, ki je sprožila val polemik

burkini Reuters
Italijanski imam, ki je na svoji Facebook spletni strani objavil fotografijo skupine redovnic na plaži, oblečenih v redovniška oblačila, je izval val krtik, njegova stran pa je bila za nekaj časa celo blokirana.

Medtem ko v Franciji poteka polemika o burkiniju - kopalkah za muslimanke, ki zakrivajo skoraj celotno telo, je Izzedin Elzir, imam iz Firenc, na svoji Facebook spletni strani objavil fotografijo brez komentarja, na kateri je osem redovnic na plaži oblečenih v redovniška oblačila. 

Blokirali so mu stran

Fotografijo so uporabniki FB delili več kot 2500 oseb, deležna pa je bila tudi kar nekaj komentarjev, dokler je ni Facebook za nekaj časa blokiral. Imam je za italijansko televizijo Sky Tg24 pojasnil, da je s fotografijo želel "odgovoriti tistim, ki pravijo, da se naše zahodne vrednote razlikujejo v zakrivanju telesa".

Želel je "pozitivno razpravo"

"Želel sem jim povedati, da del zahodnih vrednot izhaja iz krščanstva (...) in da so tudi v krščanstvu osebe, ki se popolnoma zakrivajo," je dejal Elzir in poudaril, da je z objavo fotografije želel spodbuditi "pozitivno razpravo".  Po tem, ko se je za prepoved nošenja burkinija odločilo več obalnih mest, so nazadnje to storili tudi v Nici. Pred Nico so burkini prvi 28. julija prepovedali v Cannesu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 22
  • Žurnalček 20:30 22.avgust 2016.

    Ne da ne maram muslimanskih ruknjencev , ne želim poleg sebe nobenega niti normalnega muslimana ! Ajde naj se najde nov Dolfe , ki bo rešil njihovo vprašanje ! Vnaprej ima moj glas !

  • zdrej 15:36 22.avgust 2016.

    No in potem, kdo to dejansko uči, ne kradi, ne ubijaj? Šola že lep čas nima avtoritete! Starši se trudijo, kolikor so pač navajeni na določene vrednote. Ja in krščanstvo na žalost tudi ni bilo vedno tako, kot je sedaj. ...prikaži več sicer pa je jev Bližnji preteklosti imelo več vpliva. Vera je orodje neukih. Tako da islam preboleva neke vrste puberteto. In tam je prebivalstvo manj šolano, zato pa je potem tako, da neko tele v imenu islama lahko naserje cele narode v ubijanje in ostale bedarije.

  • jozicamurn 12:20 22.avgust 2016.

    Tukaj ni polemike sploh. Oni so prišli živeti k nam iin oni se morajo prilagoditi nam v celoti. Burka-burkini in razne tapete kalifatske šeriatske sunijevske morajo biti z zakonom prepovedane. Jaz ceno multikulturalizma ne bom plačevala s tem, da se ...prikaži veče bojim in sem ustrahovana ali ima bombo spodaj ali pa da naredi kaznivo dejanje in je ne morem prepoznati, saj ima zakrit obraz. Povem Vam, da če se bo ta njihova islamistična propaganda nadaljevala in bodo silili z kalifatom, jih bom par povozila z avtom in kriva bo slovenska vlada, ker me ni zavarovala od takšnih kot dolgoletno slovensko državljanko in dajejo več pravic na tujce. Posrana evropa.