Šport
44 ogledov

Francoz: Slovenija ima dva obraza

Michaël Guigou EPA
Francoski reprezentant Michaël Guigou je razkril svoj pogled na slovensko izbrano vrsto, ki se bo s Francijo pomerila za vstop v finale svetovnega prvenstva.

Slovenska rokometna reprezentanca bo imela dve priložnosti, da si priigra prvo odličje na svetovnih prvenstvih v zgodovini samostojne države. Doslej je najboljši izid zabeležila na SP 2013, na katerem je osvojila četrto mesto.

Varovanci Veselina Vujovića se bodo v polfinalu pomerili z bržkone prvimi favoriti turnirja Francozi. Reprezentanci se bosta srečali petič. Ena tekma se je končala z neodločenim izidom, preostale tri pa z zmago galskih petelinov. Ekipi sta se pomerili tudi na pripravljalnem srečanju pred začetkom SP, z 29:27 je bila boljša Francija.

Francoski reprezentant Michaël Guigou, član Montpelliera, pred četrtkovim polfinalnim obračunom opozarja, da ima Slovenija dva različna obraza.

''Ne gre za ekipo, ki le dobro kroži z žogo, temveč imajo tudi nekaj močnih igralcev, še posebej v obrambi. Na prijateljski tekmi v Toulousu so igrali zelo fizično. Gre za atletsko ekipo, a ne v napadu, saj imajo manjše igralce, še posebej na krilih. V napadu se zanašajo na tehnične sposobnosti in vizijo, ki jo imajo na igrišču. To je ekipa z dvema obrazoma,'' je povedal Guigou.

matej gaber | Avtor: EPA EPA


Slovenci se z negativnim nizom proti francoskim rokometašem ne obremenjujejo. ''Vsi poznamo Francijo. Za vsak položaj imajo dva, tri dobre igralce. Igrali bomo tako kot vedno. Borili se bomo za vsako žogo, potem pa bomo videli. Igral sem v Franciji, zato bo to zame nekaj posebnega. Dobro se razumemo, a na igrišču ni prijateljev,'' je dejal Matej Gaber, nekdanji član Montpelliera (2013-2016).

Francozi na domačem SP ne poznajo poraza. Premagali so Brazilce z 31:16, Japonce z 31:19, Norvežane z 31:28, Ruse s 35:24 in Poljake s 26:25, v osmini finala Islandce z 31:25, v četrtfinalu pa Švede s 33:30. A naloga še ni končana, opozarja prvi zvezdnik ekipe Nikola Karabatić.

''Želeli smo zmagati vsako tekmo, zdaj smo v polfinalu. Ponosni smo na to, kar smo dosegli, a najtežji del šele prihaja. Naredili smo velik korak, a nič še ne visi okoli naših vratov,'' je pred tekmo s Slovenijo dejal rokometaš PSG-ja.

Tekma v pariški dvorani Bercy bo v četrtek ob 21. uri.

Nikola Karabatić, SP Francija | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 1
  • wolf.ata 19:53 25.januar 2017.

    če bodo imeli naši dober dan in ne bodo popuščali v obrambi se tudi Franciji slabo piše,veliko pa je odvisno od sojenja,kjer smo že velikokrat videli kako sodniki ščitijo večje-bogate reprezentance,je pa letos malo bolje,so me one dve sodnici kar ...prikaži več pozitivno presenetile,bomo videli,gremo naši