Šport
29 ogledov

Česa takšnega na Touru še nismo videli

chris froome
1/9
Youtube
Britanski kolesar Chris Froome je v zaključku 12. etape dirke po Franciji trčil v spremljevalni motor in ostal brez kolesa.

Chris Froome je v trčenju s spremljevalnim motorjem poškodoval svoje kolo in nato nekaj sto metrov tekel navkreber, dokler mu niso priskrbeli nevtralnega kolesa. 

Ker alternativno kolo ni bilo ustrezno, ga je 31-letnik v jezi odvrgel in počakal na kolo njegove spremljevalne ekipe.

Britanec je v zaključku pritiskal na vso moč, a škoda je bila nepopravljiva. Froome je sprva izgubil tudi rumeno majico, ki naj bi jo oblekel njegov rojak Adam Yates, vendar je vodstvo tekmovanja odločilo, da bo ostal v vodstvu.

Do zapleta je prišlo v izdihljajih dirke, ki bi se morala končati na vrhu Mt. Ventouxa, vendar so jo zaradi premočnega vetra skrajšali za šest kilometrov.

Froome je bil dobro na poti, da še poveča svojo prednost pred zasledovalci, nato pa je v trčenju ostal brez prevoznega sredstva. Nadomestno kolo ni bilo prave velikosti, ni imelo ustreznih prestav, za nameček pa so mu preglavice povzročala še pedala.

Froomu ni preostalo drugega, kot da počaka na kolo njegove ekipe, s tem pa je izgubil ogromno časa in v skupni razvrstitvi Toura nazadoval šele na šesto mesto. Naknadno so mu vrnili prvo mesto.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.