Šport
41 ogledov

Gajser zanesljivo do 50 točk

tim gajser MXGP motokros Hondaproracing.com
Ob odsotnosti poškodovanega Romaina Febvreja je Tim Gajser izdatno povečal naskok v razvrstitvi svetovnega prvenstva. Dobil je obe vožnji na VN Velike Btitanije.

Tim Gajser je v prvi vožnji Velike nagrade Velike Britanije zanesljivo zmagal. S svojim startom sicer ni bil najbolj zadovoljen, po prvih zavojih se je nahajal na petem mestu, a se je nato prebijal mimo največjih tekmecev. Na prvem mestu se je nekoliko naprej sicer odpeljal Jevgenij Bobrišev, ki si je privozil šest sekund prednosti, vendar ga je Gajser dokaj hitro ujel in zlahka tudi prehirel. Kasneje je vodilni v skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva le še mirno nadziral potek dirke.

Ob veliki napaki Bobriševa, ki je po skoku zapeljal celo s steze, sta se za drugo mesto udarila Švicar Valentin Guillod in Italijan Antonio Cairoli, v zadnjem krogu je bil uspešnejši slednji. Gajser ima zdaj v SP že 49 točk več kot Romain Febvre, ki po padcu v kvalifikacijah danes ni nastopil, najverjetneje pa bo moral zaradi pretresa možganov izpustiti tudi naslednjo Veliko nagrado.

Danes je v Veliki Britaniji nastopil še en slovenski dirkač, Peter Irt, a je prvo vožnjo končal s padcem in odstopom ter obiskom pri zdravniku.Pred odstopom je bil uvrščen na zelo solidno 19. mesto.

Prednost že ogromna

Pred drugo vožnjo je začelo deževati, a precej drugačne razmere Gajserja niso zmedle. Ponovila se je zgodba izpred treh ur. Po startu se je slovenski motokrosist uspešno prebil na prvo mesto in nato le še odpeljal do maksimalnih 50 točk na dirki. Cairoli je bil v drugo skromen, na zmagovalni oder VN Velike Britanije pa sta se prebila še Nemec Max Nagl in Francoz Gautier Paulin.

Irt v drugi vožnji ni startal. Čez teden dni bo v italijanski Mantovi zadnja dirka pred poletnim premorom.

Pred poškodovanim Febvrejem ima Gajser zdaj že 74 točk naskoka. Doslej je zbral 482 točk, Francoz pa 408. Tretji Cairoli jih ima 405, četri Nagl pa 378. Febvre, na dirki v Lombardiji ga verjetno ne bo, za Slovencem zaostaja že skoraj za tri vožnje. Za prevzem vodstva bi moral tako dobiti naslednje tri boje na stezi, Gajser pa se hkrati ne bi smel prebiti med dobitnike točk.

Komentarjev 1