Šport
106 ogledov

Gajser tokrat 13. v kvalifikacijah

tim gajser MXGP motokros Hondaproracing.com
Slovenski motokrosist Tim Gajser, vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva razreda MXGP, bo nedeljsko dirko v francoskem Saint Jean d'Angelyju začel po 13. dosežku v današnjih kvalifikacijah. Gajser bo na dirki sicer lovil deseto uvrstitev na stopničke, doslej je na vsaki dirki privozil med najboljše tri.

Tim Gajser je bil danes najboljši na treningu pred kvalifikacijami, kjer je njegov najbližji tekmec v SP Romain Febvre dosegel tretji čas. V kvalifikacijah pa se nato ni razpletlo povsem po željah mladega slovenskega zvezdnika tega športa, saj je končal precej nižje od mest, ki jih običajno dosega na kvalifikacijskih vožnjah. Po težavah na začetku, ko je zdrsnil celo na zadnje, 35. mesto, se je nato prebijal navzgor in do konca prišel do 13. mesta.

Kvalifikacije je dobil Rus Jevgenij Bobrišev, Francoz Febvre, ki je pred domačo dirko sklenil novo pogodbo s tovarniško ekipo Yamahe in bo v moštvu ostal še do leta 2019, pa je bil drugi. Švicar Valentin Guillod je končal na tretjem mestu, za njim so se zvrstili še Belgijec Clement Desalle, Nemec Maximilian Nagl in Belgijec Jeremy Van Horebeek.

Poleg Gajserja bo na francoski dirki v elitnem razredu MXGP nastopil še en slovenski predstavnik, Peter Irt je bil v kvalifikacijah 21.

Gajser je v Francijo prišel z odlično popotnico, saj je na prejšnji dirki v Španiji drugič v sezoni dobil obe vožnji in prepričljivo zmagal. V SP ima 385 točk, tako da se je pred nedeljsko dirko še utrdil na prestolu vodilnega. Gajserjev najbližji konkurent Febvre zdaj zaostaja 24 točk, Italijan Antonio Cairoli na tretjem mestu pa že 47 točk. Irt ima v SP eno točko.

V nedeljo se bo prva vožnja v razredu MXGP začela ob 14. uri, druga pa ob 17.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.