Šport > Moto športi
28 ogledov

Garcia do zmage, Stanovnik tik za petdeseterico

Carlos Sainz  reli dakar EPA
Na vzdržljivostnem reliju Dakar je četrto etapo, preizkušnjo od San Juana do Chilecita v Argentini med avtomobilisti dobil Španec Carlos Sainz (Buggy), med motociklisti pa njegov rojak Juan Pedrero Garcia (Sherco). Miran Stanovnik (KTM) je neuradno končal na 51. mestu.

Četrta etapa pa je bila, kot poroča portal 24ur.com, zadnja za drugega slovenskega udeleženca relija na dveh kolesih Simona Marčiča. Zaradi posledic padca na prejšnji etapi je danes moral odstopiti in na pomoč poklicati zdravniško ekipo.

Stanovnik je na cilj današnje zahtevne preizkušnje, ki je ob 563 km transferja zahtevala še skupno 352 km hitrostnih preizkušenj, pripeljal na 54. mestu z uro in 55 minutami zaostanka. Za Garcio je bil danes drugi Čilenec Francisco Lopez Contardo (KTM) z 29 sekundami zaostanka, tretji pa Španec Marc Coma (KTM) z dobrimi tremi minutami zaostanka. Skupno je prvi Španec Joan Barreda Bort (Honda) s tremi minutami naskoka pred Como, Stanovnik je 45. s petimi urami zaostanka.

Pri avtomobilistih je Sainz za šest minut premagal branilca naslova Francoza Stephana Peterhansla, tretji je bil Katarec Nasser Al-Attiyah. Skupno je prvi Sainz, ki ima dobri dve minuti naskoka pred Špancem Nanijem Romo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.