Šport > Moto športi
23 ogledov

Sunderland slavil, Marčič pred Stanovnikom

Stephane Peterhansel reli Dakar EPA
Tekmovalci na reliju Dakar so opravili z drugo etapo. Med motociklisti je slavil Britanec Sam Sunderland, Simon Marčič je bil 68., Miran Stanovnik pa 84. Med avtomobilisti je bil najhitrejši Stephane Peterhansel.

Tekmovalci na vzdržljivostnem reliju Dakar so se merili na drugi etapi od San Luisa do San Rafaela, v kateri je bil med motociklisti najhitrejši Britanec Sam Sunderland s Hondo. Od dveh Slovencev je bil debitant Simon Marčič (KTM) 68., Miran Stanovnik (KTM) pa 84.

Za Sunderlandom je končal Čilenec Francisco Lopez Contrado (KTM), tretji je bil Španec Joan Barreda Bort, ki je tudi vodilni v skupnem seštevku in zmagovalec prve etape.

Peterhansel prevzel skupno vodstvo

Marčič je za Sunderlandom zaostal eno uro, 32 minut in 28 sekund, Stanovnik pa je ciljno črto prečkal z zaostankom 1:44:58 ure. V skupnem seštevku je Marčič 68., zaostaja 2:03:49 ure, tri mesta nižje je Stanovnik (+2:06:03).

Med avtomobilisti je z drugo etapo najhitreje opravil Francoz Stephane Peterhansel, ki je z zmago prevzel skupno vodstvo, za njim sta se uvrstila Španec Carlos Sainz in Južnoafričan Giniel de Villiers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.