Slovenija
23 ogledov

Gasilci že na delu zaradi naraslih voda

Poplave Dolenjska B & B
Ljubljanica, Krka, kraške reke na Notranjskem. Gasilci že posredujejo.

Kot je že popoldne opozorila Agencija za okolje RS, reka Krka je začela poplavljati na območju pogostih poplav v svojem spodnjem toku, Ljubljanica poplavlja na Ljubljanskem barju na območjih pogostih poplav. Kraške reke na Notranjskem in Dolenjskem ter reke v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji bodo še naraščale.

Ponoči in jutri lahko tudi nekatere druge reke na teh območjih poplavijo na območjih pogostih poplav, še opozarja Arso. Zaradi naraslih vod so gasilci že opravili nekaj intervencij; v Ljubljani na Poti k Savi, v kraju Pijavice v občini Sevnica, v Kostanjevici na Krki in v naselju Radmirje v občini Ljubno.

Na nekataterih območjih Dolenjske imajo zaradi vremena težave tudi z elektriko, ki pa jih že odpravljajo. Natančnih podatkov, koliko gospodinjstev in natančno na katerih območjih je ostalo brez elektrike še ni.

PREBERITE TUDI:

Na območju Vipave imajo težave tudi z burjo; na HC Razdrto - Ajdovščina, je bila že popoldne zaradi burje, ki piha z hitrostjo 80 - 100km/h, uvedena omejitev prometa I. stopnje. Od 16. 25 dalje je zaradi burje, ki piha s hitrostjo 80-100 km/h, uvedena omejitev prometa I. stopnje tudi tudi na regionalni cesti Razdrto - Manče - Vipava - Ajdovščina.

Komentarjev 1