Šport
21 ogledov

Gogi: "Kot da bi me pokrivali trije ali štirje igralci"

Goran Dragić Derrick Rose prijateljska tekma Slovenija ZDA Las Palmas EPA
"Težko je igrati proti njim, saj je njihova energija na na parketu neverjetna," je sinočnji poraz proti Američanom (71:101) na pripravljalni tekmi na Kanarskih otokih pokomentiral slovenski kapetan Goran Dragić.

Prvi mož slovenske izbrane vrste je proti ameriškim zvezdnikom na parketu prebil 21 minut v katerih je dosegel šest točk. Selektor Jure Zdovc je minutažo razporedil med vseh dvanajst košarkarjev, ki so po besedah Gorana Dragića imeli obilo težav z agresivno igro Američanov: "Težko smo zaustavljali njihov pick-and-roll. Nismo našli pravih rešitev za njihovo igro. Liga NBA lahko ponudi ogromno kakovostnih košarkarjev. Tudi brez nekaterih odsotnih košarkarjev imajo Američani zelo lepe možnosti za osvojitev zlate medalje."

Tako kot večina košarkarskih strokovnjakov tudi Dragić meni, da sta na svetovnem prvenstvu le sva kandidata za zlato odličje: "Američani ali Španci. S svojo agresivno igro in pritiskom po celotnem igrišču lahko Američani premagajo vsakega nasprotnika."

Težko do odprtih metov

Tudi proti Sloveniji so Američani zaigrali zavzeto vseh 40 minut in si v pripravljalnem obdobju priigrali novo visoko zmago ter s svojo predstavo navdušili zvezdnika Phoenix Sunsov: "Njihova energija je neverjetna. Trener opravlja pogoste menjave, tako da stalno igrajo na visokem nivoju. Počutil sem se kot bi me vseskozi pokrivali tri ali štirje igralci. Lahko preigram enega ali dva, toda težko sem si priboril odprt položaj za met proti tako fizično močnim nasprotnikom. Tudi, če sem uspel najti odprtega soigralca, so Američani s hitrimi rotacijami pokrili vse luknje v obrambi."

Selektor ZDA Mike Krzyzewski je po tekmi hladnokrvno pojasnil, da imajo njegovi varovanci še veliko prostora za napredek: "Pripravljeni smo na začetek svetovnega prvenstva, še vedno pa to ni dovolj visok nivo, da bi se lahko borili za odličja. Pred izločilnimi tekmami moramo še izboljšati nivo naše igre."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.