Avto
10 ogledov

Googlova koala sploh nima brisalca

Google X samovozeči avto Profimedias
Googlov samovozeči avtomobil nima klasičnih brisalcev, so potrdili njegovi razvijalci. Razlog, ki ga navajajo, je kar nekoliko podcenjevalen do potnikov.

Na dogodku v Austinu v ameriški zvezni državi Teksas je Google v otroškem muzeju občinstvu predstavil svoj avtomobil prihodnosti. Kot je znano, gre za samovozeče vozilo, ki bo potnike naokoli prevažalo zgolj na podlagi vnesene destinacije. Najnovejše razvojne različice vozila (razvoj traja že šest let) namerava Google testirati na istih poteh v okolici Austina, kjer so vozili že prvi protitipi.

Po poročanju portala Mashable je na dogodku padlo tudi vprašanje, kje ima avto brisalec. Predstavnik Googla je pojasnil, da "koala" kot pravijo ljubkovalno vozilu, brisalca za vetrobransko steklo dejansko nima. In zakaj se jim tega že desetletja starega pripomočka ni zdelo vredno vgraditi? Ker ga potniki ne potrebujejo, so prepričani pri Googlu. Avto bo namreč vozil sam, ljudje v njem pa bodo zgolj potniki, zato pogled v dežju ni bistven. 

Po tej logiki so sicer stran vržen denar pri navadnih avtomobilih tudi brisalec pred sovoznikom ali brisalci na dvonadstropnih avtobusih. Če bo brez pripomočka za dež tudi serijsko vozilo, bo pokazal čas. 

Googlov avto bo napravo za čiščenje vseeno imel v obliki majhnega brisalca za senzorje, ki v njegovem primeru predstavljajo oči vozila.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.