Šport > Košarka
55 ogledov

Neverjetno: Dragić še drugič brez zoba!

Goran Dragić brez zoba EPA
V noči na sredo je bilo v severnoameriški košarkarski ligi na sporedu pet tekem. Moštvo Miami Heat je v gosteh z 99:93 premagalo Detroit Pistons. Goran Dragić je za zmagovalce prispeval 16 točk, pet skokov in štiri podaje. Prvi strelec Miamija je bil Joe Johnson s 25 točkami.

Miami si bo z morebitno sredino zmago proti Bostonu v gosteh zagotovil naslov v skupini in tako postal tretji nosilec vzhodne konference v končnici.

Znova je, že drugič v tej sezoni, brez zoba ostal slovenski reprezentant Goran Dragić. Slovenec je v prvem polčasu trčil ob Spencerja Dinwiddija. Dragić je zob pobral in ga zalučal proti klopi Miamija. "To je že drugič v tej sezoni, da se je to zgodilo, sodnik pa ni piskal prekrška," je po tekmi dejal Dragić, ki je tokrat na srečo ostal le brez umetnega zoba.

Luol Deng je za Miami prispeval 17 točk in deset ujetih žog, Hassan Whiteside je dodal 14 točk in devet skokov, Dwyane Wade je prispeval 14 točk, novinec v ekipi Justise Winslow pa je manjkal zaradi zvitega gležnja. Prvi strelec Detroita je bil s 17 točkami Kentavious Caldwell-Pope.

Poraz Vujačića

Ekipa New York Knicks je tokrat v gosteh izgubila proti Indiana Pacers z 90:102. Saša Vujačić je za New York dosegel štiri točke in šest podaj. Prvi igralec New Yorka je bil Derrick Williams, ki je zbral 21 točk.

Indiana si je s tem priborila mesto sedmega nosilca vzhodne konference, s čimer se bo v začetku izognila Clevelandu. V prvem krogu bo Indiana tako igrala proti Torontu.

"Ekipe ujamejo ritem v različnih obdobjih sezone in upali smo, da se bomo z visokim ritmom podali v končnico. Tokrat smo dobili odlično igro Georga Hilla, ki smo ga prosili naj bo bolj agresiven. Naredi vse, kar ga prosimo," je po tekmi dejal trener Indiane Frank Vogel. Za Indiano sta po 19 točk dosegla Hill in Paul George.

V ostalih tekmah so Los Angeles Clippers s 110:84 premagali Memphis Grizzlies, Toronto Raptors so bili s kar 122:98 boljši od Philadelphia 76ers, San Antonio Spurs pa so Oklahoma City Thunder premagali s 102:98. Drevi sledijo še zadnje tekme rednega dela.

Liga NBA, izidi:

Indiana Pacers - New York Knicks 102:90
Saša Vujačić 22 minut, 4 točke, 6 podaj za NY.

Detroit Pistons - Miami Heat 93:99
Goran Dragić 26 minut, 16 točk, 5 skokov, 4 podaje za Miami.

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 122:98
San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 102:98
Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 110:84

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.