Šport > Košarka
59 ogledov

Dragić se je poigral z Gasolom

goran dragić Youtube
Goran Dragić je na tekmi s Chicago Bulls zbral enako število skokov kot njegov 213 centimetrov visoki soigralec Hassan Whiteside.

Slovenski košarkar je z 12. skoki zabeležil rekordni dosežek na eni tekmi severnoameriške košarkarske lige.

Odlični predstavi pod obema obročema je dodal 16 točk in štiri asistence. Miami je na koncu slavil z rezultatom 106:98 in zabeležil 46. zmago v sezoni, kar ga uvšča na peto mesto vzhodne konference.

Košarkarji vročice so imeli v prvem delu tekme ogromno težav z realizacijo v napadu, vendar Bikom niso dopustili, da bi si priigrali občutnejšo razliko. V tretji četrtini se je jeziček na tehtnici prevesil na stran Miamija, za kar sta bila v veliki meri zaslužna Dragić in Hassan Whiteside

''Na začetku smo igrali dobro obrambo, vendar so imeli z obrambnimi skoki na voljo več drugih priložnosti, zato so tudi vodili. Vrnili smo se, še posebej v tretji četrtini. Mislim, da smo zaigrali bolje v obrambi in napadu. Začeli smo zadevati, tako da je bilo vse lažje,'' je povedal Dragić in dodal: ''To je značilnost dobrih ekip. Tudi če jim ne gre v napadu, držijo dobro obrambo in ohranjajo stik z nasprotnikom. V tretji četrtini se nam je odprlo.''

Whiteside, ki je prispeval enako število točk in skokov kot slovenski reprezentant, je v uvodnem delu tekme deloval nekoliko utrujeno, v zaključku pa je zaigral kot prerojen.

''Ima izjemne sposobnosti blokiranja in tudi v napadu zna narediti prostor zame ali D-Wada. Lahko smo samozavestni, saj vemo, da tudi če zgrešimo met, bo Hassan na mestu. Prispeval je dva zelo pomembna skoka v napadu. Odlično je igral,'' je dodal Dragić.

Kako razigran je bil slovenski košarkar, priča njegova poteza v tretji četrtini, ko je s podajo med nogami Paua Gasola poskrbel za eno najlepših asistenc na tekmi. ''Podaja večera,'' so mojstrovini organizatorja igre pripisali nekateri svetovni mediji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.