Šport > Nogomet
24 ogledov

Krvnik Slovenije od bedaka do junaka

chris martin Profimedias
Krvnik slovenske nogometne reprezentance je v 88. minuti tekme na Hampden Parku postal rezervist Chris Martin.

Škotski strateg Gordon Strachan je v 82. minuti kvalifikacijskega obračuna med Slovenijo in Škotsko v igro poslal Chrisa Martina, ki je bil ob prihodu na zelenico deležen žvižgov domačih navijačev. 

Napadalec Derby Countyja, ki igra na posoji pri Fulhamu, je šest minut kasneje zabil odločilni zadetek za zmago domače ekipe in žvižge so nemudoma preglasili navijaški vzkliki. Selektor je v luči sovražnega sprejema potegnil vzporednice z nekaterimi drugimi legendami škotskega nogometa.

''Znašel se je v dobri družbi. Žvižgali so tudi Kennyju Dalglishu, Garryju McAlliserju in Alanu Hansenu,'' je na kapricioznost škotskih navijačev opozoril Strachan. ''Kaj pravite na takšno družbo? Očitno gre za dobrega igralca. Soigralci in osebje so ga lepo sprejeli, zato smo ga tudi izbrali. Vsi razumejo, kaj lahko doprinese ekipi. Nekateri ljudje tega ne vidijo, kar je razumljivo. Če ne razumeš igre, potem ne razumeš igralcev,'' je dodal nekdanji nogometaš, ki je vodenje škotske izbrane vrste prevzel leta 2013.
Tekmo je spremljal dokaj mirno, saj je bil zadovoljen s predstavo njegovih varovancev. Ti so namreč naredili vse, kar so se dogovorili pred obračunom. ''Miren sem in miren sem bil med tekmo. Včasih postanem čustven, če se stvari ne odvijajo v pravo smer. Kot trener ne moreš storiti drugega, kot da jim naročiš, kaj naj naredijo. Naredili so vse, kar sem jih prosil. Prestavili so v višjo prestavo. Užival sem v njihovi igri - v tehničnem, fizičnem in mentalnem smislu. To je bila verjetno najboljša tekma, kar so jih odigrali pod mojim vodstvom,'' je povedal 60-letnik.

Srečanje si je ogledalo manj kot 30.000 navijačev. ''Vsi vpleteni so prizorišče zapustili zadovoljni. Upam, da so uživali. Ljudje nas lahko pridejo podpret naslednjič. Dobrodošli bodo. Vem, da nas bodo podprli,'' je navijačem, ki so tokrat ostali doma, sporočil Strachan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.