Avto
396 ogledov

Gorenje izdelalo Volkswagen hladilnik

Hladilnik Gorenje Hisense
Hladilniki za hrano in pijačo običajno nimajo veliko skupnega z avtomobilskim svetom. Slovensko podjetje Gorenje se je odločilo to spremeniti, oblikovalo je hladilnik z veliko pridiha modela VW T1.

Volkswagen T1 je eno najbolj prepoznavnih vozil 20. stoletja. Kombi, poimenovan tudi Bulli, je simbol nemškega gospodarskega čudeža in sinonim za svobodnjaška 60-ta leta, hkrati je bil to vozilo, ki ga je bilo, oziroma ga je pri še preostalih starodobnih T1 tudi danes mogoče izdatno prilagoditi svojim potrebam. 

Pri proizvajalcu Gorenje so skušali duh Bullija vdahniti v svojo novo linijo, ki so jo poimenovali Retro in je podpisana z znakom VW-ja. Prednji del hladilnika dvobarven in olikovan v obliki črke v, zaobljeni robovi in kljuki pa tudi zelo spominjata na T1. 

Na voljo je v svetlo modri ali bordo rdeči barvi. Retro VW linijo hladilnikov bodo v velenjskem podjetju predstavili na sejmu IFA prihodnji mesec.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • KOJAK 23:26 11.avgust 2016.

    Ime Gorenje natisnejo že Kitajci. Da ne boš mislil, da je pri kakšnih drugih znamkah kaj drugače.

  • popokatopetl 23:10 11.avgust 2016.

    No resnica je da smrdi za skoraj vsemi dizli, le da so pri VW najbolj nesramno goljufali (vsaj kar je znano zaenkrat). Upam da tale fridž po njihovem vzoru ne spušča kakšnega prepovedanega freona ;)

  • Gigiiinjo 21:51 11.avgust 2016.

    gorenje že dolgo ni več kot je bilo. delam z njihovimi stvarmi in druga kot pa made in china in made in turkey več ne vidiš.kaj se klim tiče. na kitajskem kupijo eno linijo klim (že naretih) in samo ...prikaži več pripokajo ime gorenje gor. potem pa modela klime niti na internetu ne najdeš