Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Beograd: s hrvaško bombo nad Raičevića?

bomba beograd Youtube/Warlus Man
Razvpiti poslovnež iz Črne gore Boško Raičević je bil v petek v eksploziji avtomobila sredi Beograda ubit s pomočjo eksploziva, ki naj bi ga kupili na Hrvaškem.

Dvainštiridesetletni Raičević, sicer sorodnik in tesen sodelavec poslovneža Andrije Draškovića (slednjega zaradi preprodaje mamil imenujejo tudi srbski Escobar) ter črnogorskega politika Mileta Đukanovića, naj bi bil tako po poročanju srbskega Blica ubit z eksplozivom, ki so ga pred enim letom v Italijo pripeljali iz Hrvaške.

Vir blizu omenjenega časnika namreč pravi, da je del takratne pošiljke pristal v rokah črnogorske mafije. Ali te informacije držijo, bodo potrdili rezultati preiskave eksploziva, ki še poteka.

Gre pa sicer za zelo močan eksploziv, ki se ga uporablja v vojaške namene in ga ni mogoče kupiti v prosti prodaji, še pravi vir.

Kot so povedali očividci, je bil Raičević ubit tako, da je atentator, ki se je približal njegovemu avtomobilu, z daljinskim upravljalnikom aktiviral bombo, ki jo je dan pred tem postavil pod njegov avtomobil.

Pod avtomobilom je bilo tako najmanj kilogram plastičnega eksploziva, ki mu je bil zaradi boljše vnetljivosti dodan fosfor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.