Gorenjska
389 ogledov

Gorenjski policisti našli tatu

Kolo nesreča kolesarska kolesar Profimedia
Radovljiški policisti so zaključili dalj trajajočo kriminalistično preiskavo tatvin več električnih koles, ki so bila ukradena v času letošnje poletne turistične sezone na območju Policijske postaje Radovljica in Bled.

Za tatvino več električnih koles v več kampih je po zbranih obvestilih in dokazih utemeljeno osumljen 25-letni moški. Policisti so mu odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo 4. oktobra 2023 privedli k preiskovalni sodnici pristojnega okrožnega sodišča, ki je zanj odredila pripor.

"Policisti skrbijo za varnost ljudi in njihovega premoženja z različnimi oblikami policijskega dela. S policijskim delom v skupnosti izvajajo preventivne aktivnosti s katerimi želijo svetovati in opozoriti vsakega posameznika na samozaščitna ravnanja, ki bi vsekakor pripomogla k večji stopnji varnosti v lokalnem okolišu. Zavedati se je potrebno, da za varnost in preprečitev kaznivih dejanj lahko veliko naredite tudi sami. V kolikor postanete žrtev, je pomembno, da o tem takoj obvestite policijo. Pomembno je takojšnje obveščanje policije že ob sumu, da bi se lahko izvršilo kaznivo ravnanje. Bodite pozorni na dogajanje v vaši bližini, v vašem bivalnem okolju in podobno. S pozornostjo drug do drugega, našega in sosedovega premoženja lahko zaznamo nenavadne okoliščine in jih s takojšnjo reakcijo lahko tudi preprečimo ali omilimo," so zapisali gorenjski policisti in dodali: "Kolikor ste žrtev ali priča morebitnih kaznivih ravnanj, takoj obvestite najbližjo policijsko postajo ali pokličite 113 oziroma anonimni telefon policije 080 12 00."

Črna kronika - preberite si več na naši spletni strani!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.