Gorenjska
2466 ogledov

Jeseni bodo nared

Osnovna šola Jakoba Aljaža Kranj
Tudi v Mestni občini Kranj v času poletnih počitnic potekajo nekatere obnove osnovnih šol (OŠ).

Na OŠ Franceta Prešerna poteka sanacija parketa, kar bo predvideno zaključeno do 30. septembra, vrednost investicije pa je okoli 96.000 evrov. Prav tako naj bi bila do 30. septembra urejena druga polovica vhodnega platoja pred OŠ Jakoba Aljaža. Skupna vrednost del je okoli 56.000 evrov. Ta šola bo poleti dobila tudi zobno ambulanto v vrednosti 30.000 evrov. Na OŠ Matija Čop bodo na novo opremili tri učilnice v vrednosti 7.550 evrov, v OŠ Staneta Žagarja pa bodo do konca septembra uredili kotlovnico  v vrednosti 12.000 evrov. Sicer pa po večini kranjskih šol v času počitnic izvajajo tekoče vzdrževanje in tudi nekatere manjše investicije.

 

Dva večja projekta bosta zaključena to jesen

V Kranju v zadnjih mescih potekata dve večji investiciji v šolsko infrastrukturo. V starem Kranju poteka obnova nekdanje gradbene šole, kjer bo večji del zasedla glasbena šola. Dela dobro napredujejo. Zunanji del, torej streha, okna, fasada, je v celoti zaključen. V notranjem delu so zaključili še s finalnimi deli in dobili notranjo opremo. Ta mesec so tako oddali vlogo za uporabno dovoljenja, tako da bo 1. septembra šola lahko sprejela svoje učence. »Glede na to, da gre za precej star objekt in tudi že nekaj let star projekt, so se med gradnjo pojavila nepredvidena dela, predvsem v smislu dodatnih ojačitev sten ter spremembe opreme glasbene šole. Kljub temu pa končna višina cene, ki bo skupaj z obnovo objekta, opremo v objektu ter nadzorom in projektno dokumentacijo, znašala okvirno 1.850.000 evrov, ne bo višja od predvidene,« so ob tem sporočili z Mestne občine Kranj (MOK).

 | Avtor:

Dela pa napredujejo tudi pri gradnji telovadnice in učilnic pri OŠ Staneta Žagarja. Z izvajalcem gradbenih del so sklenili dodatek k pogodbi, končna investicijska vrednost bo okvirno znašala 3.150.000 evrov. Zaključek je predviden v jesenskem času. »Glede na trenutni potek investicije in na pogodbo z izvajalcem gradbenih del ter tudi podjetjem, ki bo zagotovilo opremo učilnic in telovadnice, je pogodba za dokončanje vseh pogodbenih obveznosti 28. oktober, ko naj bi bilo pridobljeno tudi uporabno dovoljenje,« pojasnjujejo na kranjski občini.

 | Avtor: Peter Šalamon Peter Šalamon

 

Tudi v prihodnje načrtujejo še več investicij v šolsko infrastrukturo

Občina ima že gradbeno dovoljenje za dozidavo OŠ Helene Puhar, izdelava PZI projektne dokumentacije pa je v zaključni fazi. Nato bo sledila izdelava projektne dokumentacije za izvedbo gradnje in izbor izvajalca del z izvedbo javnega naročila. Javni razpis je predviden v prvi polovici leta 2023. »V šoli se že dlje časa soočajo s prostorsko stisko, vodstvu šole in učiteljem pa želimo zagotoviti boljše pogoje za delo in otrokom razmere za še boljši razvoj. Nove prostore bomo uredili v pritličju, kjer bo dodatni prostor za zbornico, in v nadstropju, kjer je predvidena izgradnja štirih novih učilnic, treh kabinetov in sanitarij,« pravijo na MOK.

Do leta 2024 načrtujejo tudi izgradnjo novega vrtca Sonček, za kar je planiranih 2,76 milijona evrov, trenutno je v pripravi javni razpis za projektiranje, prav tako v nekdanji trgovski šoli, kjer bo dodatne učilnice pridobila OŠ Jakoba Aljaža.

Komentarjev 2
  • Avatar Lucinda_Binney
    Lucinda_Binney 16:37 28.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je z vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ..... Tako sem začel .................... >>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com

  • Roberta_Bordelon 11:42 28.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela naa dan...glej več informacij ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦