Gorenjska
1022 ogledov

Spet hudo poškodovana dva motorista

Nesreča motorista Profimedia
V bližini Železnikov je včeraj prišlo do hujše prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena motorista.

Škofjeloški policisti so bili v nedeljo okoli 12.45 obveščeni o hujši prometni nesreči. 52-letni motorist je vozil iz smeri Davče proti Železnikom, prehiteval pred seboj vozeči avtomobil, pri tem pa oplazil motorista, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Oba sta padla po tleh in se pri tem hudo telesno poškodovala. Na kraju jima je pomoč nudilo zdravstveno osebje in 52-letnega motorista v zdravstveno ustanovo prepeljalo z reševalnim vozilom, drugega motorista pa s helikopterjem Slovenke vojske. Pomoč so nudili tudi gasilci. Cesta je bila v času ogleda zaprta. 

Policisti za 52-letnega motorista vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

 

*Fotografija je simbolična

Komentarjev 2
  • atamama 21:24 13.maj 2024.

    Ta odsek ceste, pa LJ - Kočevje, Kočevje Petrinja-Delnice, Kočevje Dvor NM, to so odseki po katerih motoristi vozijo z obvezno kršitvijo CPP. Zanimivo, ve se kdaj jih je največ ampak radar na Dvoru je takrat ko se Kranjčani vozijo ...prikaži več iz šihta, da bi pa te norce lovili pa ni redarja ali policaja. Saj razumem vsak ima rad prost vikend ampak vsako življenje je dragoceno in bi jih policija z ustrezno organiziranostjo lahko več rešila. Namesto da lovi telefoniste bi disciplinirala te motoriste, kajne?

  • Ender3 11:38 13.maj 2024.

    Dobro se lomimo slovenceljni očitno ta obsesija komercijalne Tv z motoGP daje rezultate..