Gorenjska
7515 ogledov

Končno lahko zgradijo novega

Gorenjski muzej Kranj
Mestna občina Kranj (MOK) ima pravnomočno gradbeno dovoljenje za novi most pri Planiki in širitev Savske ceste.

Gradbeno dovoljenje za nov most pri Planiki in širitev Savske ceste je postalo pravnomočno. O obnovi omenjene ceste in izgradnji novega mostu se govori že več let. "MOK bo nemudoma, še letos, pristopila k začetku izvedbe projekta. Najprej bo javni razpis za izvajalca, nato izvedba del za razširitev Savske ceste ter postavitev novega mostu," so sporočili s kranjske občine.

Savska cesta bo po rekonstrukciji širša po celotni dolžini in bo imela tudi pločnik. Tudi most pri Planiki bo precej širši od obstoječega, bo dvopasoven ter s pločnikom in kolesarsko stezo na obeh straneh. Poleg tega bo dvignjen za dodatnega 1,5 metra, kar bo omogočilo veliko večjo poplavno varnost na tem območju. Na novo urejena bo tudi komunalna infrastruktura prek Save. Ob tem so se v MOK skupaj s Stanovanjskim skladom in Elektrom Gorenjska zavzeli še, da bi na tem območju odstranili električne daljnovode in napeljave premaknili nosilec Delavskega mosta. Na tak način urejene napeljave so bolj sodobne in varne.

 | Avtor:

"Ta investicija bo revitalizirala celoten predel Savske ceste, hkrati pa precej izboljšala dostopnost prebivalcev Orehka in Drulovke do središča mesta," ob tem poudarjajo na občini.

 | Avtor:

Prav izgradnja novega mostu, obnova Savske ceste in ureditev komunalne opremljenosti območja pa so pogoji, da bo Stanovanjski sklad RS začel z izgradnjo stanovanjske soseske Ob Savi. V 1. fazi bodo zgradili 187 stanovanj, od tega 28 oskrbovanih, v 2. fazi pa še dodatnih 50 stanovanj. Začetek izvedbenih del za 1. fazo predvidevajo v začetku leta 2024 ter zaključek del s pričetkom uporabe v začetku leta 2026.

 | Avtor:

STANOVANJA Gorenjska Stanovanja bodo vseljiva šele leta 2026
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.