Gorenjska
28877 ogledov

Rušenje "sramote" čez en mesec

Stražišče, nekdanji Tekstilindusov blok
1/4
M. Ha. Tako je v teh avgustovskih dneh na Delavski cesti v Stražišču.
Kaj se dogaja z nekdanjim Tekstilindusovim samskim domom v Stražišču pri Kranju? V juliju so začeli iz propadajoče zgradbe, ki močno kazi središče kraja, odstanjevati vse mogoče predmete oziroma odpadke, ki zdaj ležijo naokoli. Tam tako že nekaj časa poteka nekakšna "samopostrežna trgovina" in "nepoklicani" odnašajo, kar se jim zdi oziroma tisto, v čemer prepoznajo kaj, kar bi še lahko uporabili.

Še januarja letos smo poročali, da se bo gradnja novih stanovanj v Stražišču, t. i. stanovanjski objekt D 26, ki bo imel 66 stanovanj, od teh 30 oskrbovanih, začela spomladi letos. Jesen je tu, a nič ne kaže, da bi se gradbena dela, tedaj ocenjena na pet milijonov evrov, kmalu začela.

Gradbeno dovoljenje je, naj spomnimo, Upravna enota Kranj izdala podjetju Krprojekti iz Ljubljane pred več kot enim letom, pravnomočno je postalo junija 2021. Najprej so nameravali rekonstruirati oziroma obnoviti dva objekta, stara okoli 60 oziroma 50 let, ki sta zadnjih 10 let samevala. A se je pozneje izkazalo, da sta v tako slabem stanju in so se ju odločili porušiti.

Stražišče, nekdanji Tekstilindusov blok | Avtor: M. Ha. M. Ha.

Vladka Zovko, vodja projektov, Clipplus iz Ljubljane, je za Žurnal24, na vprašanje o napovedani rušitvi stavb, ki so v lasti podjetja Krprojekti iz Ljubljane, in začetku gradnje, odgovorila, da so poleti pridobili spremembo gradbenega dovoljenja. "Čiščenje objekta se je začelo, v septembru bomo odpeljali odpadni material z gradbišča. Objekt se bo rušil proti koncu septembra. V oktobru bomo šli v izbiro izvajalca gradbeno obrtniških del, ko bo izvajalec izbran in uveden v delo, se bo gradnja objekta D26 začela. Zamuda pri začetku rušitvenih del ne bo bistveno vplivala na datum izročitve stanovanj kupcem."

Iz Clipplus so nam še razložili, da se je "začela tudi že predprodaja stanovanj. Banka, katera bo financirala projekt, je za kupce stanovanj v objektu D26 Kranj pripravila ekskluzivna stanovanjska posojila – z ugodnejšo obrestno mero, brezplačno cenitvijo nepremičnine, možnostjo najema posojila pred zaključkom gradnje in hitrejšo izpeljavo najema posojila".

Razpadajoči samski dom v Stražišču pri Kranju STANOVANJA Gorenjska Saga o Tekstilindusovem samskem domu Nekdanji Tekstilindusov samski dom v Stražišču pri Kranju STRAŽIŠČE Gorenjska Obnova nekdanjega samskega doma se lahko začne Nekdanji Tekstilindusov samski dom v Stražišču pri Kranju STRAŽIŠČE Gorenjska Stražiška sramota bo kmalu padla

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.