Gorenjska
865 ogledov

Ne pijte, če potem ne veste, kaj delate

Vožnja in alkohol
V dneh okoli Martinovega imajo policisti tudi na Gorenjskem obilo dela. V okviru nekajurnega poostrenega nadzora so včeraj kontrolirali 115 vozil.

Dva voznika sta bila pod vplivom alkohola (0,31 in 0,88 mg/l), eden je odklonil hitri test na prepovedane droge, zaseženi pa sta bili še dve vozili. Poleg tega so policisti obravnavali tudi 29 kršitev prometnih pravil zaradi prehitre vožnje, neuporabe varnostnega pasu, uporabe prenosnega telefona – tudi v kombinaciji s kršitvijo odloka ter vožnje skozi rdečo luč na semaforju, prepovedi vožnje in nepravilnosti na vozilu. Gre za razmeroma veliko kršitev ob malo prometa.
Po nadzoru pa so policisti obravnavali še enega voznika (že tretjega včeraj), ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, pod vplivom alkohola (0,44 mg/l) in tudi zelo prehitro. V naselju na omejitvi 50 kilometrov na uro so mu policisti izmerili hitrost 85 kilometrov na uro. Voznika policisti zaradi hujših prekrškov obravnavajo v prekrškovnem postopku.

Pravi biser o tem, kaj se še lahko zgodi v teh zmedenih dneh, pa je sporočilo predstavnika za stike z javnostimi Bojana Kosa s Policijske uprave Kranj, ki je prav tako zajeto v včerajšnjem pregledu dogodkov na Gorenjskem.
Navajamo dobesedno.
Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo o dejanju moškega, ki je bil zaloten v osebnem avtomobilu drugega lastnika. Ni šlo za kaznivo dejanje, niti za prekršek. Človek je bil pod vplivom alkohola in je zamešal vozila. Prosimo, ne pijte alkohola, če potem ne veste kaj delate in ne bodite presenečeni, če v vozilu, ki ga niste zaklenili, opazite koga drugega. Pod nobenim pogojem pa pod vplivom alkohola tudi ne vozite.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.