Gorenjska
638 ogledov

Ni še soglasij, cepljenje v domovih prestavljeno

Cepljenje nenaročenih v kranjski vojašnici 23. junija 2021. PR ZD Kranj Odprto cepljenje proti covidu-19 v telovadnici Vojašnice Petra Petriča Kranj 23. junija 2021.
Danes, 13. septembra, bi morala terenska ekipa Zdravstvenega doma Kranj s tretjim odmerkom cepiva proti covidu-19 cepiti stanovalce v DSO Taber v občini Cerklje na Gorenjskem. Jutri naj bi cepljenje potekalo v domovih starejših v Kranju in Naklem in v petek še v Preddvoru. A so cepljenje v vseh štirih domovih prestavili na prihodnji teden.

Vzrok za prestavitev cepljenja stanovalcev v domovih starejših je, kot so danes sporočili iz Zdravstvenega doma Kranj, v tem, da še v vseh štirih domovih pridobivajo soglasja stanovalcev oziroma njihovih svojcev. Tako da bodo ta cepljenja s tretjim odmerkom cepiva proti covidu-19 v domovih za starejše predvidoma opravili v prihodnjem tednu.

V sredo in četrtek pa bodo, kot je bilo že najavljeno, v kranjski vojašnici nadaljevali z množičnim cepljenjem starostnikov s tretjim odmerkom cepiva proti covidu-19. Ta teden so povabili 666 starejših od 70 let.

Jutri, v torek, 14. septembra, bo mobilna enota ZD Kranj cepila vse, ki bodo to želeli, na odprtem terminu v Zdravstveni postaji Naklo, in sicer od 12. do 14. ure.

V kranjski vojašnici bo sicer cepljenje proti covidu-19 to sredo potekalo od 7. ure naprej. Najprej bodo cepili naročene, od 11.30 do 13.30 pa nenaročene.
V četrtek bodo prav tako v zgodnejših urah cepili naročene, od 13.30 do 14.30 nenaročene otroke in nato še odrasle nenaročene do 17. ure.

Cepiti se je mogoče na t. i. odprtem terminu jutri, v torek, 14. septembra tudi v Škofji Loki in Tržiču. V TIC v Škofji Loki na Kidričevi cesti 1A (Stari Petrol) od 8. do 12. ure in v Zdravstvenem domu Tržič od 14. do 16.30. Predvidoma ta teden bodo s tretjim odmerkom cepili stanovalce v domu Petra Uzarja v Tržiču.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.